diumenge, 8 de novembre de 2009

DANZA INVISIBLE - Sin aliento

08/11/2009:

Sembla ser que avui s’acaba la temporada de carreres de motos GP i l’escenari és a València. Amb motiu d’això, la 2 de RTVE, va organitzar ahir un concert amb varies estrelles del pop i del rock cantat en castellà. El concert ha començat amb Amaral, un grup més que correcte, que fins i tot ha fet algunes cançons força encertades. Després han tocat uns que es diuen “84” dels que no en sé absolutament res, i a més no me’ls vaig mirar.

Mentre era al ordinador, em va cridar l’atenció el que sentia per la tele. Era el Melendi, i em sap greu dir-ho, ja que aquest blog pretén ser positiu, però el tal Melendi cantava que feia pena. No entraré a valorar la seva música, però la seva veu i la seva entonació, si més no en el concert d’ahir, eren bastant dolentes. Sobretot si després sents al Javier Ojeda, el cantant de Danza Invisible, que és un dels millors cantants que he sentit mai. I el mateix puc dir de Danza Invisible en conjunt.

Danza invisible és un d’aquells grups pels que sento un gran respecte, i és un d’aquells grups, que sembla que hagin crescut i madurat amb mi. Tenen una carrera llarga amb un repertori molt variat, amb cançons de quasi tots els estils, i la majoria són de molta qualitat, incloent les lletres. Un cosa vull deixar clara. Detesto profundament la seva cançó més coneguda “Sabor de amor” que considero que és una de les pitjors cançons mai escrites, però a part d’aquesta, tenen veritables meravelles, fins i tot amb estils musicals força allunyats del que teòricament a mi m’agrada. Un dels seus millors discos, va ser un directe que van treure al principi de la seva carrera, que si ho sumem al seus discos en estudi, feien d’aquest grup, un dels més ballables de l’escena. He tingut la sort de veure’ls dos cops en directe.

Des de el respecte, la admiració i el reconeixement, avui penjo una de les seves cançons que sembla últimament s’ha posat de moda versionar. Espero que us agradi.

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

ANY: 1986
Àlbum: Música de Contrabando.