dissabte, 9 d’abril del 2011

YAZOO - Don't go

09/04/2011:

Demà, diumenge, és l'última tongada de les consultes populars per la independència de Catalunya, i se celebra a Barcelona i a Blanes, entre d'altres poblacions catalanes. Són molts els motius per no participar en aquesta consulta popular. Per exemple . . . . emmmmmmmmmmmm . . . . . espera, que ho tinc a la punta de la llengua . . . . . sí, era . . . . . ah, si!!, era . . . . . . no, no això no era. Ostres. Què era? . . . . . . . . . .ah! Ara sí. Ja. Ja m'he n'he recordat.

Un dels motius per no anar a votar, és que això de la independència, no l'importa a ningú. Amb els problemes econòmics que està passant la població catalana, qui pot pensar en una nimietat sobre la independència, per exemple econòmica, d'un poble, que permetria no tancar ni plantes d'hospital ni quiròfans, ja que no tindríem la desavantatge, uy! Perdó, la necessitat de ser espoliats, uy! perdó un altre cop, de ser solidaris amb algú que després no ens dona els que ens deu? I això només és un exemple. En el següent vídeo, us expliquen millor els motius per no anar a votar.


Bé. En realitat, el que s'ha de fer, és anar a votar. Hi ha una frase del vídeo que diu. . .” vota SÍ, vota NO, vota el que vulguis. Ets lliure” jo afegiria “Ets lliure? Catalunya és lliure” No deixa de sorprendrem, com alguns polítics, s'atreveixen a no fomentar la participació en un consulta popular. Sembla que només volen que participem, quan surten guanyant ells o les seves idees. Quan el que pot sortir, no els hi agrada, doncs aleshores . . . . . bé, queden retratats.

Aquesta promoció que s'ha fet per la participació a la consulta popular, posant en evidència els arguments, per mi, del tot estúpids (en el millor dels casos) dels que no volen que participem activament en la nostra societat, m'ha fet pensar en la cançó de Yazzo, “Don't go”, on el títol ens demana que no anem a un lloc, i quan veiem el vídeo clip, voldríem anar-hi, ja que sembla que ens mostra un lloc que en un principi, ens hauria de fer por, però en realitat, és divertit.

La cançó és una d'aquelles cançons perfectes. És una cançó que està a punt de complir 30 anys, i a mi em segueix sonant igual de bé. Em segueix motivant com el primer dia. De fet, és una cançó tan ben feta, que sona bé, i contagia “marxa” fins hi tot quan s'escolta en acústic i sense bateria.

Així doncs, penjo la cançó en la versió original (vídeo clip) i un directe acústic televisiu de l'any 2008, sense la participació d'en Vince Clarke. I ja sabeu. No hi aneu i no voteu, no fos cas que fóssim un pel més lliures i podríem prendre mal.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i el so a tota canya.

ANY: 1982
Àlbum: Upstairs at Eric's


















Senzill: Don't go.


YAZOO


Nacionalitat: Anglaterra


ANY: 1982
Àlbum: Upstairs at Eric's


















02 - Too Pieces
03 - Bad Connection
04 - Midnight
05 - In My Room
06 - Only You
07 - Goodbye 70's
08 - Tuesday
09 - Winter Kills
10 - Bring Your Love Down (Didn't I)
11 - The Other Side Of Love (12")
12 - Situation" (U.S. 12")

Senzill: Don't go.


















02 - Winter Kills
03 - Don't Go (Re Mix)
04 - Don't Go (Re Re Mix)

ANY: 2008


dimarts, 5 d’abril del 2011

KRAFTWERK - Radioactivity (live 2005)


30/03/2011:

Des del meu punt de vista, qui continuï pensant en la viabilitat de la energia nuclear, és que pensa que la vida humana té preu, i el que és pitjor, està disposat a pagar-lo.

No es el primer cop que parlo de la energia nuclear. i ara, amb el terratrèmol i el conseqüent tsunami posterior que ha patit el Japó, doncs torna a ser un tema de debat. Increïblement, torna a ser un tema de debat, ja que segons penso, i des de la meva forma de veure les coses, després del desastre de Fukushima, el debat sobre la utilització de la energia nuclear com alternativa per subministrar al nostre estil de vida el caudal energètic necessari, s'ha acabat. Evidentment Nuclear, NO, gràcies.

Per fer una mica d'història, l'11 de març de 2011, el Japó va patir, més que un terratrèmol, un mare-moto, de 8.9 a l'escala de Richter, i per tant, poques hores més tard, va patir un Tsunami demolidor, que a hores d'ara, entre morts i desapareguts, hi han unes 27.000 víctimes.. Tenint en compte, que el Japó és el país més preparat per aquest tipus de catàstrofes, doncs tots podem estar d'acord, que va ser un terratrèmol important. Apart de les víctimes provocades directament per la força de la natura, aquest moviment sísmic, va “atacar” directament a varies centrals nuclears que més o menys s'en van sortir, excepte una, la que està a Fukushima, que cada dia que passa, pinta que la situació acabarà malament.

És cert que tots els sistemes que coneixem actualment per proveir-nos d'energia són nocius per la nostra salut. Les centrals tèrmiques, i tot allò que es basa el la combustió de combustibles fòssils, omplen l'aire que respirem de partícules que contaminen el medi ambient i a la llarga, segur que perjudiquen a la nostra salut. La energia elèctrica, per ella mateixa potser no contamina massa, però els sistemes que coneixem actualment per obtenir-la, són devastadors per medi ambient, i tots sabem com són de contaminats les piles, i les bateries. I altres sistemes alternatius, avui per avui, costa més els aparells per obtenir energia, que la pròpia energia que generen. Però en el cas de la energia nuclear, és especialment perillós. Les seves deixalles, a diferència de la resta de deixalles provocades per altres tipus d'energia, continuen contaminat durant uns períodes de temps que s'escapen a la nostra capacitat d'imaginació. I les seves centrals, mentre estan en funcionament, són una bomba que si la cosa es descontrola, no és que embruti, és que va molt més enllà del que significa la paraula “contaminar” Directament mata el que hi ha aprop, i deforma (o mal-forma) tot allò que pugui néixer.

Els partidaris d'aquest tipus d'energia, sempre argumenten el mateix. El primer argument és que amb el mitjans tecnològics que tenim avui dia, l'a energia nuclear el l'única que pot abastir d'una forma econòmicament raonable les nostres necessitat de “confort”. Bé, aquest argument, amb el que ha passat a Fukushima, ja no te raó de ser, ja que construir una central capaç de resistir terratrèmols d'aquesta força, faria que el cost d'una central nuclear es disparés.

Un altre argument, és que són segures, gràcies als mitjans tècnics que es posen per fer-les segures. Cosa que s'ha demostrat falsa. Primer hem de comptar amb la negligència i la deixadesa normals entre els humans. I si a sobre hi afegim la cobdícia, el còctel potser explosiu. Ja ho varem veure, per exemple a Chernobyl. Desprès de desastre de la central ucraïnesa, ens havien assegurat que això ja no tornaria a passar mai més, i a Catalunya varem estar a punt de repetir la historia no fa gaires anys.

Però a part de les limitacions humanes, cal tenir en compte altres dos factors. Un es la possibilitat d'atemptats, i si una cosa vaig a prendre al servei militar, és que si algú vol fer una malifeta, mai es pot garantir seguretat absoluta per evitar aquesta malifeta. Vull dir que si algú es proposa atemptar contra una central nuclear, ho farà i ningú pot evitar-ho. Costarà més o menys, però si hi ha la voluntat, no es podrà evitar.

L'altre factor és el de les forces de la natura. Però quina vanitat tenim els humans, pensant que podem ser més forts que la natura? Com és possible que algú que hagi acabat primària, pugui pensar i dir que les coses estan preparades per suportar les forces de la natura? Però és que algú es pensa que som imbecils? I ara espero que siguin una mica prudents, i si tornen a caure amb l'errada de intentar construir una central nuclear a prova de terratrèmols de 8.9 mes el corresponent tsumani, doncs fracassaran, ja que pel simple fet d'haver succeit aquest últim terratrèmol, un d'escala 10, es segur que el patirem. Només és una qüestió de temps, però la natura, sempre acaba superant-se a ella mateixa, per tant, si algú es pensa que pot ser més fort que la natura, que es prepari per un terratrèmol d'escala 12 com a mínim. És clar que un terratrèmol d'aquestes característiques, ho destruiria tot, i no caldria protegir res de la central nuclear. Fer una central nuclear a prova de terratrèmols és utòpic.

Per altre banda, aquest terratrèmol, ha estat important, però des de que es registra la magnitud dels moviments sísmics, aquest és el setè. Per tant, és evident que un terratrèmol d'aquestes característiques, era més que previsible, i si la central de Fukushima no a pogut resistir-lo, no és pel propi terratrèmol, sinó que la vanitat i la cobdícia humana, han fet que no es posessin totes les mesures necessàries, i el que ha passat, només era una qüestió de temps, com malauradament, és molt possible que passi en altres parts del món. I es que posar aquestes infraestructures en mans privades, no es que sigui una temeritat, sinó una certesa que tard o d'hora, davant de qualsevol “imprevist” important, el desastre està garantit.

Així, doncs deixem que les central nuclears es vagin tancant a mida que sigui possible, i millor no invertir ni un cèntim més en una cosa que es veu de lluny que ni és segura ni és rendible (per la majoria. Per uns quants privilegiats, és el negoci del segle) i comencem a invertir en millorar i trobar noves fonts d'energia.
Per tant, repeteixo, des del meu punt de vista, qui continuï pensant en la viabilitat de la energia nuclear, és que pensa que la vida humana té preu, i el que és pitjor, està disposat a pagar-lo.

Bé, sobre el tema de la radioactivitat, qui ha fet una cançó perfecte sobre aquest tema, han estat Kraftwerk. No cal dir rés més. Només cal sentir la cançó. En aquest cas, la penjo en un directe de l'any 2005.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i el so a tota canya.

ANY: 2005
DVD: Minimum - Maximum