dissabte, 3 de setembre del 2011

AND ONE - Deutschmaschine (Live)

03/09/2011:

Durant aquesta setmana, a Blanes “celebrem” una Oktoberfest, la qual espero visitar un dia feiner, ja que en cap de setmana, la cosa es pot posar insuportable de gent. Espero anar-hi, ja que estic enamorat de la cultura alemanya, i aquesta és una ocasió fantàstica per gaudir una mica de moltes de les coses que ens ofereix la cultura germànica.

A mi personalment, m'agrada quasi tot el que ve d'allà, com per exemple el disseny que va produir Alemanya durant el període del III Reich (ideologies a part) era fantàstic, tant el de caràcter industrial, com el corporatiu, o l'arquitectònic. També em fascinen els seus paisatges, tant el naturals com els de les seves petites viles amb aquelles típiques taulades i la torre amb un rellotge. El seu menjar, també m'agrada força. La varietat de salsitxes i embotis és magnífica, i la seva famosa amanida de patates, és una d'aquelles coses de les que mai en tinc prou. O l'steak tàrtar, (què em sembla que no és ben be alemany) el considero una d'aquelles delicatessen què difícilment és pot superar.

Fins i tot, em fascina una cosa que normalment sembla ser que no és de l'agrad de la majoria de persones, i és la fonètica del seu idioma. Quan sento parlar en alemany, em quedo embadalit amb la bellesa de la seva fonètica, i sobretot, quan és una veu femenina, que trobo d'una dolçor absoluta, embriagadora i encisadora.

Dels alemanys, també m'agrada la seva acceptació de les seves responsabilitats amb la historia (a diferencia d'altres cultures que fan dels seus grans genocidis, un “descubrimiento”) i lluny d'amagar les seves vergonyes, en fan bandera (d'aquesta vergonya) per tal que aquesta historia no és repeteixi, i buscant el perdó de la resta de la humanitat. Tota una lliçó d'humanisme, ja que quasi tots els pobles, tenen un moment de la seva historia, de la qual se'n haurien d'avergonyir (per exemple, nosaltres podem mitificar als Almogàvers, però sempre hauríem de ser conscients de les barbaritats que fan fer per la Mediterrània)

I és clar, no cal dir que una de les coses que més m'agrada d'Alemanya, és la música que produeix, especialitzada en un so tecno (sobretot EBM) força característic, i desenvolupant tota una potent industria d'aquest tipus de música, tant el la producció musical com amb la celebració de festivals i concerts. Com exemple d'això, penjo a un grup alemany cantant en alemany una cançó típica de tecno alemany en una ciutat alemanya . Concretament es tracta d'una versió en directe de “Deutschmaschine” del grup And One.

Així doncs, no tinc més remei que apropar-me a aquesta Oktoberfest de franquícia, per gaudir de tot el que m'agrada d'Alemanya. A més, veien les fotos que surten al Google quan cerques Oktoberfest, hi han altres motius que m'atreuen d'alemanya, i no és precisament la cervesa i ràpidament et fan entendre el perquè de la cultura alemanya, se'n diu cultura teutònica (ho sento, però de tant en tant no puc evitar fer aquests jocs de paraules tant dolents)

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 2006