dissabte, 11 de maig del 2013

GOSSOS – No és nou (Directe amb la Beth - 2008)


11/05/2013:


Ahir, el gossos van presentar al Teatre Coliseum de Barcelona, el seu darrer treball, que han titulat “Batecs”. No he sentit absolutament re d'aquest disc, i la veritat no soc un gran coneixedor d'aquest grup. De fet, és un grup que en els seus inicis, em produïa un gran sentiment de rebuig. Eren tan . . . Cumbaias!!!! amb aquella pose de hippies amb guitarres acústiques, d'amor i pau per tothom i bon “roiu”.

Per sort, o si mes no, així ho veig, van evolucionar i amb el temps, han esdevingut un grup pel que sento una especial simpatia. Sense renunciar als missatges de caire social i sense deixar de estar compromesos amb la societat en la que viuen, han abandonat aquella aparença naïf, candida, i han adoptat una postura mes combativa, sense abandonar el bon rotllo, però amb un pel de mala llet (sense exagerar) Han esdevingut un grup amb categoria professional, amb unes bones produccions i amb una imatge suficientment treballada, i fins i tot amb vídeos molt ben fets. En definitiva, que han passat de ser un grup que enfonsava la música cantada en català als recintes de reunió dels esplais escoltes muntanyencs, a ser una proposta seriosa i perfectament exportable.

Poso un directe de quan van complir els 15 anys de carrera, d'una de les seves cançons mes logrades, de la qual, fins i tot van fer una versió “dance” molt efectiva. La cançó es “No és nou” amb la participació de la BETH. Una cançó amb una lletra que ens hauria de fer pensar, i amb la que estic totalment d'acord.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.
Què en gaudiu.

ANY: 2008
CD i DVD: LA l'Auditori


No és nou (amb la BETH)

BETH

ESPERANT EL SEU MOMENT.