dissabte, 23 de maig del 2009

BEYONCÉ

23/05/2009:

Els esdeveniment es precipiten, i em veig obligat a augmentar el ritme de publicació. I a sobre, ho he de fer sobre uns grups que per mi no són de primera fila dins del meu univers musical, com el cas d’avui.

El passat dimecres, la Beyoncé, va fer un concert a Barcelona i cal que li dediqui un escrit. La Beyoncé, és una ex de Destiny’s Child, grup que per mi, es caracteritzava per fer cançons desagradables. És difícil fer cançons desagradables, per poc que t’hi esforcis, et surt una cançoneta que es deixa sentir, o que et permet ignorar-la, però en el cas de les Destiny’s Child, aconseguien que baixés el volum de la tele (Veure-les, no era tan desagradable)

La Beyoncé en solitari, continua amb el mateix estil, i normalment les seves cançons, no m’agraden, excepte un parell. Avui en penjo una, que m’agrada, i força. Suposo que és la casualitat, més que la coincidència de gustos musicals. Aquesta cançó, té l’inconvenient, que com moltes altres, es veu tacada per uns moments de rap gratuït que la cançó no demana per res. Per sort, en el directe, aquests moments han estat suprimits.

Cal reconèixer que és una molt bona cantant, tot i el muntatge que corre últimament per la xarxa, una bona ballarina, i per que no dir-ho, és força atractiva.

Penjo la cançó en tres versions. El vídeo clip, i dos directes. El primer directe és un directe on podrem apreciar la cançó en un concert a “petita escala” i es pot veure a la banda que l’acompanya. El segon concert és l’espectacle en estat pur, on tot esta calculat al mil·límetre i al segon, i s’albira el naixement d’una diva. Després d’aquests vídeos, per mi d’aquesta sorprenent cançó (i és que unes trompetes ben posades em perden) podem veure que s’ho curra, que no sé si és la millor cantant o la millor ballarina, però si que és la que millor camina, i que la cançó, és excel·lent i efectiva.

Ja sabeu, llums tancats, i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

Nacionalitat: Estats Units.
Webs d'interès:

ANY: 2003
Àlbum: Dangerously in Love















01 - Crazy in love
02 - Naughty Girl
03 - Baby Boy (feat Sean Paul)
04 - Hip Hop Star (feat Big Boi and Sleepy Brown)
05 - Be With You
06 - Me, Myself And I
07 - Yes
08 - Signs (feat Missy Elliott)
09 - Speechless
10 - That's How You Like It (feat Jay-Z)
11 - The Closer I Get To You (Luther Vandross)
12 - Dangerously In Love 2
13 - Beyoncé Interlude
14 - Gift From Virgo
15 - Bonnie & Clide 03
16 - Work It Out

Senzill:  Crazy in love




















dimarts, 19 de maig del 2009

TALKING HEADS

19/05/2009:
Fa unes setmanes, en David Byrne va actuar al Palau de la Música Catalana de Barcelona. En David Byrne era el cantant dels Talking Heads, un grup de finals dels 70 i de la dècada dels 80, que gaudia de molt prestigi, i eren força influents. Mai he sentit a ningú parlar malament d’aquesta formació, de fet, tothom en parlava molt bé, fins i tot aquells que no eren massa seguidors dels grups de música. Sobretot va fer fortuna amb el seu disc en directe “Stop Making Sense”. Crec que el grup va ser sobrevalorat i que tampoc n’hi per tant, però al mateix temps he de reconèixer, que era un d’aquells grups que pagava la pena perdre cinc minuts per escoltar-los.
Penjo un parell de cançons del disc “Stop Making Sense” on els podem veure en directe. Un directe sense artificis ni excitants. Un conjunt de persones que ells sols, sense efectes de llum ni de so, s’enfronten al públic a pit descobert. Fa goig veure grups que són capaços de fer això, i de divertir al seu públic, només amb la música que fan treballant en equip.

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

Nacionalitat: Estats units
Web oficial: http://www.talking-heads.nl/
Webs d'interès:

ANY: 1984
Àlbum: Stop Making Sense















01 - Psycho Killer
02 - Swamp
03 - Slippery People
04 - Burning Down the House
05 - Girlfriend Is Better
06 - Once in a Lifetime
07 - What a Day That Was
08 - Life During Wartime
09 - Take Me to the River

Burning Down the House (Directe)
http://www.youtube.com/watch?v=3A6ar44Ecec&feature=related


Life During Wartime (Directe)
http://www.youtube.com/watch?v=xzORu1dqEE0&feature=related

diumenge, 17 de maig del 2009

ANI LORAK

16/05/2009:
Avui, dissabte eurovisiu, toca xerrar d’aquest festival. Eurovisió, per mi, és una de les manifestacions més decadents, arrogants, banals i ostentoses que om pot pensar. Cada any, sembla que el més important és fer-ho més espectacular que el certamen de l’any anterior, i amb aquesta premissa, les televisions publiques, les que paguem tots, malbaraten els impostos dels contribuents, amb aquest espectacle de culte a la vanitat i de luxe desmesurat que desborda tota concepció de bon gust i de despesa sensata. El pitjor és que pretenen vendreu com un acte de germanor i col·laboració entre tots (tots?) els països europeus. Tot i això, estaria bé que el nostre país també pogués participar, però no pot. Una clara demostració de la germanor d’Europa.

Però dins de tanta mediocritat, de tant en tant surten cançons que valen la pena. Una d’aquestes és “Shady Lady”, interpretada per la Ani Lorak representant a Ucraïna, l’any 2008. Va quedar en segon lloc, per darrera de Rússia, demostrant que els vencedors d’Eurovisió, molts cops ho són per interessos polítics.

La cançó en qüestió, és un tall de ritme electrònic, feta expressament per un festival d’aquestes característiques. La veritat és que tot el que envolta a aquesta cançó, em sembla una demostració de com es fan les coses ben fetes. Una cançó amb un so contundent, sense vestits ni accessoris estrafolaris, amb una coreografia i un espectacle que ajuda a percebre el matisos de la cançó, amb la cirereta del pastís, la cantant, que sembla tenir molt prestigi al seu país, amb una veu molt més que correcte, una interpretació que fa que et creguis la cançó, i una presencia física força atractiva. En definitiva, tot al servei de la cançó.

Penjo l’actuació al festival d’Eurovisió, i el vídeo clip. El vídeo clip cantat en ucraïnès o rus, i que demostra que el fet de cantar en anglès, només és una pura qüestió comercial. Artísticament, no hi ha cap motiu per cantar en anglès.

Ja sabeu, llums tancats, i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

Nacionalitat: Ucraïna.
Web oficial: http://www.anilorak.com/en/
Webs d'interès:

ANY: 2008
Àlbum: Shady lady











01 – Shady Lady
02 – The dream of brigter day
03 – I’ll be your melody
04 – Zhdu tebja
05 – Ja stanu morem

Shady Lady (Eurovisió)
http://www.youtube.com/watch?v=P8FbpoSLk2E


Shady lady (Vídeo clip en rus)
http://www.youtube.com/watch?v=84O8UeF8wJg&feature=related