dilluns, 6 de setembre del 2010

VNV NATION - Tomorrow Never Comes & The farthest star (Directes no oficials)

06/09/2010:

Continuant amb el concert del passat divendres, desprès de Faderhead, va arribar el torn de VNV Nation. La espera entre un grup i l’altre va ser sorprenentment curta, i pel que sembla, tot l’esdeveniment, va complir escrupolosament el programa, cosa que s’ha d’agrair.

El concert no em va agradar tant com el primer que vaig veure d’ells, però és que aquest cop, ja no podia jugar el factor sorpresa i per tant, sabia més o menys el que passaria i com anirien les coses. Així doncs, quan tens un molt bon grapat de molt bones cançons, una actitud immillorable sobre l’escenari (algun cop un pel falsa i exagerada) i tens al públic entregat des del primer moment, doncs, només pot sortir un concert rodó. Un exemple de tot això, va ser mentre interpretaven Illusion, una cançó perfecte entre les perfectes, que va ser un dels grans moments del concert, amb una gran comunió entre el grup el públic.

Un altre gran moment del concert, i va ser una sorpresa per mi, va ser durant la cançó Chrome, on el públic es va posar a cantar una de les melodies instrumentals que acompanyen a la tonada, fins i tot, quan la cançó ja s’havia acabat. També cal destacar la complicitat entre el grup i públic a Perpetual. Encara no acabo d’entendre la capacitat de comunicació que aconsegueix aquesta cançó. Com anècdota, dir que segons vaig poder entendre, aquesta “fusió” entre el grup i el públic, va començar a Barcelona quan van tocar aquesta cançó per primer cop a la mateixa Sala Bikini, i em fa gràcia saber, que allà hi era jo, i la veritat és que recordo el moment. Un altre gran moment per mi, va ser quan van tocar Nemesis. Per fi he sentit Nemesis en directe. Ja tinc un objectiu més complert.

El concert se’m va fer curt, però va durar al voltant de les dues hores, ja que van tocar moltes cançons. El repertori va ser l’esperat, sense grans sorpreses, i van tocar tot el que la majoria esperava que toquessin. Sobre la juguesca que vaig fer en l’últim escrit que vaig penjar de VNV Nation, en vaig encertar una mica més del 50% de les que volia que toquessin.

Desprès de sopar, vàrem anar al After Party al Undead Dark Club (per cert, els catalans també existim) on eren els membres de les tres bandes que van tocar a la Sala Bikini, i de fet van arribar abans que nosaltres. Es van mostrar molt assequibles, tot i que el cantant de VNV Nation, en Ronan Harris, ha de marcar als fans, ja que sinó seria insuportable. Particularment, com mai he estat massa mitoman, no vaig perseguir-los per fer-me cap foto (potser hauré de canviar aquesta actitud) Vaig coincidir amb el bateria de VNV Nation, en Mark Jackson, a la barra mentre esperàvem que ens posessin una copa, ell una cervesa, jo un Moskovscaya amb tònica, vaig aprofitar per dir-li en anglès, és clar “Si us plau, el proper cop, hauríeu de tocar Homeward” Va ser el primer i l’únic títol de cançó que vaig recordar en aquell moment. Ell va dir “Ohhhhh l’estimo. Estimo molt aquesta cançó” “OK, Doncs ja saps, el proper cop, la toqueu” “OK. El proper cop” i tots dos ens vàrem somriure. Espero que se’n recordi.

També vaig aprofitar per recordar el meus vells temps de cràpula ballant alguns dels clàssics que van posar, i també alguna cançó que no coneixia, però que estava força bé. Vaig ballar, moderadament, i em vaig prendre dos Moskovscayes amb tònica, cosa que em va suposar agafar un puntet, ja que ara ja no estic acostumant. En definitiva, que el dia va començar fatal, però va acabar molt, molt molt bé. Us deixo amb dues de les cançons que van tocar al concert, enregistrades per en sonoluminus2007, amb una molt bona qualitat de so. Una és “The Farthest star” i la cançó amb la que van començar (obviant la intro) “Tomorrow never comes”

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 2010
Tomorrow never comes (Directe no oficial


The farthest star (Directe no oficial)

diumenge, 5 de setembre del 2010

FADERHEAD - TZDV

05/09/2010:


El dia no va començar gens bé. Només dir que eren les 7 del matí, i ja m’havia canviat, per motius aliens a la meva voluntat, dos cops de camisa i un cop de pantalons. Finalment em vaig haver de posar un polo que tot i ser negre, no m’agrada gaire, i uns pantalons beige clar, molt clar, excessivament clar. Tenint en compte que per la nit anava al concert de VNV NATION, doncs no era la roba que més m’estimava. Això, més altres coses que ara no venen al cas, van aconseguir que arribés 1 hora tard a la feina, i per tant, tota la meva agenda del dia se’n va ressentir, i va provocar que arribés tard al concert. No vaig poder veure als Division of blue, i els que eren a sobre l’escenari eren Faderhead.

Què puc dir de Faderhead? Doncs que és un . . . . . . grup”?” que promet molt. De moment el que destil·len és una mica de superficialitat excessiva, ja que sembla que només els interessa la pista de ball, el sexe, el “look” i el vodka (mirat així, excepte amb el tema del “look”, coincidim bastant. M’ho hauré de fer mirar!!!!) Musicalment parlant, tenen cançons molt bones, i d’altes que freguen perillosament la fina línia que separa lo imprescindible de lo prescindible. De fet encara no tinc clar, a quin costat estan.

Referent al concert, els nois hi posen ganes i amb les cançons que tenen doncs la cosa hauria d’anar bé. Per una banda tenim al cantant, que s’ho curra, i és un cantant força acceptable amb molt bona presencia, i que si jo fos noia, he de reconèixer que crec que te un somriure d’aquells que agrada. És bastant simpàtic i té cops amagats que sempre van bé. L’altre component del . . . . .grup”?” és un noi que tocava”?” l’ordinador i que es movia molt, impregnant de força les cançons, tot i que es movia massa compulssivament. En qualsevol cas, ajudava a l’espectacle. El que passa, és que des del meu punt de vista, la típica formació de cantant + teclistes o dj’s o ordinadoristes, està molt, molt, molt passada de moda. Als anys 80 o 90, tenia la seva gràcia, ja que suposava una transgressió, però ara és una cosa que està superadissima, i cada cop que veig una cosa d’aquestes, ja em decep. És cert que les cançons, en línies generals, m’agraden bastant, i que l’actitud del grup, és força bona, però avui dia, un concert, requereix d’alguna cosa més.

Per la ocasió, penjo una de les cançons que van “tocar” divendres, i que tant en disc com en “directe”, funcionen molt bé, i és que la cançó és molt bona. En el vídeo clip podem veure a gent de Combichrist i a l’Steve Naghavi (AND ONE) i crec que de Division of Blue. En el Making of del vídeo clip, també surt en Mark Jackson, de VNV NATION, però dins del vídeo, jo no l’he sabut veure.

Sobre el concert VNV NATION de d’ahir?, continuarà . . .

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 2008
CD: FH3

TZDV




Més cançons i més informació.

FADERHEAD

Nacionalitat: Alemanya. 
Web oficial: http://www.faderhead.com/index.html

ANY: 2008
Àlbum: FH3
01 - Electrosluts Extraordinaire
02 - Acquire The Fire
03 - Still Missing
04 - Another Dead Boy
05 - Let Me Go
06 - Fuck What You Heard
07 - Hammer of the Gods
08 - TZDV
09 - Here With You
10 - Zigzag Machinery
11 - Mr. Fetus

ANY: 2010
CD: Black friday


















01 - Obnoxiated
02 - Escape From The Machine
03 - Hot Bath And A Cold Razor
04 - The Moth And The Fire
05 - Baby Firefly
06 - Destroy Improve Rebuild
07 - Aim To Misbehave
08 - Pussy Rules (Featuring Shaolyn)
09 - The Way To Fuck God
10 - Beautiful Freak
11 - The Bitch I Love To Hate (Featuring Chris Pohl)
12 - Do You Know Who I Think I Am (Featuring Ted Phelps)
13 - Scumfucker
14 - Corpus Crisis
15 - Crashkid
16 - Regaining Unconsciousnes