dijous, 13 de setembre del 2012

AND ONE - The great commandment (Live 2006)

12/09/2012:

Finalment, ahir es va produir la manifestació en favor de la independència de Catalunya. Va ser una manifestació que segons el govern espanyol, interessat en menystenir aquest acte reivindicatiu, hi havien 600.000 persones. Segons el Govern de la Generalitat de Catalunya i l'ajuntament de Barcelona, hi havien entre 1,5 milions i 2 milions de persones. Realment hi han imatges que fan posar la pell de gallina, veien tot el Passeig de Gràcia ple de gent. Jo, que no crec massa en les manifestacions, hi vaig anar i realment la cosa va ser espectacular. La manifestació va ser tan massiva, que es va colapsar abans de començar.

Recordo, que quan ja portàvem una hora llarga esperant a la cantonada de Pau Claris amb la Ronda Sant Pare, una persona de la organització anava dient amb un megàfon “La manifestació està colapsada. No pot tirar endavant. Procureu arribar al Parlament pel camí que sigui. No seguiu el trajecte previst.” Mentre era a la manifestació, no ens podíem creure que tota aquella gent estigues allà demanant la independència. Tot el potencial de vot independentista que tenia davant dels meu ulls, on anava el dia més important per expressar el sentiment d'independència? A qui votava tota aquella immensa massa suada, i cansada però amb voluntat no només d'aguantar, sinó d'avançar? Si tota aquella gent votés un partit independentista a les eleccions, la cosa estaria feta.

Però tal com vaig dir en la meva anterior entrada i havia gent que anava a la manifestació no se ben bé, a què. Avui mateix, el Sr. Herrera, lider de IC-V, i persona per la que tinc una especial simpatia, ja ha fet el comentari, que la manifestació d'ahir, era independentista, però no només independentista. Què també era una manifestació contra les retallades. Una clara i poc ètica manera de voler aprofitar la manifestació que tenia un lema i una consigna clara, i on en cap moment es va parlar de retallades i d'atur, i de cap tema social. L'únic tema de la manifestació, és la voluntat d'independència del poble català.

També vaig parlar de CyU. Tenia la intenció de deixar de escriure CyU i tornar a escriure CiU, però no puc, ja que torno a tenir la sensació de que estan tornant a enganyar als seus electors. Com? Doncs com sempre. Amb ambigüitats. Desprès de la manifestació han fet servir unes paraules molt maques, però que estan dites d'una manera, que cadascú de nosaltres, escolta el que vol escoltar. CyU parla de estructures d'estat, però . . .jo encara no he escoltat de les seves veus, la paraula “independència”. Em fa l'efecte, que d'aquí un temps tornaran amb els seus matisos. Mentres en els seus estatuts i programes no surti la paraula independència, no me'ls creuré, i seguiré escrivint CyU.

Però sigui com sigui, ahir el poble de Catalunya, sinó tot, si el suficient per fer una majoria, no va pregar ni demanar als nostres polítics i al nostre Govern, la independència. Ahir, el poble de Catalunya va ordenar als seus representant polítics, aconseguir la independència. Ahir, el poble de Catalunya, va fer el gran comandament als polítics catalans, però sobretot, al Govern. Sincerament espero que el Govern, no torni a decebre al seu poble, com ha fet tants cops, en aquest sentit.

I en aquesta setmana dedicada a And One, comparteixo el vídeo en directe de la cançó “The great commandment”. És una versió que van fer de la cançó de Camouflage, i com ja he dit en altres entrades d'And One, And One són capaços de millorar l'original, copiant-la, i fent uns pocs i gaire bé imperceptibles canvis. De fet, a mi, l'original d'aquesta cançó, mai m'havia acabat de convèncer, però no sé que ha fet And One, que amb la seva “copia”, em sembla una cançó sensacional.

El vídeo és d'un directe on no surt la actual formació d'And One. And One, en la seva historia ha tingut, bàsicament, dues formacions. La que podem veure en aquest vídeo, on surt en Chrs Ruiz, membre fundador del grup. L'altre formació, és la que veurem dissabte a la Sala Bikini. Sembla que s'ho vagin combinant. Bé, en l'anterior concert d'And One, vaig veure, una formació, i dissabte, veuré l'altre, ja que finalment aniré al concert.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.

ANY: 2009
2 DVD: Live


The Great Commandment




dilluns, 10 de setembre del 2012

AND ONE – Aigua

09/09/2012:

Aquest any, la Diada es presenta d'una manera especial. Els ànims estan caldejats i les coses poc a poc, sembla que van surtin. Aquesta any, la manifestació, s'ha organitzat de tal manera, que és un crit de llibertat i un crit per la independència. Jo no soc massa amant de les manifestacions, on per un dia, i molts cops, només per un dia, la gent surt al carrer a demanar, molts cops un altre cop, no saben ben be què. Penso que les coses s'han de fer cada dia, no només el dia de la manifestació. El proper 12 de setembre, serà igual d'important per la lluita i de poc haurà servit la manifestació, si al dia següent baixem els braços, o a les properes eleccions, votem forces polítiques que no són independentistes. Forces que curiosament, s'han apuntat a aquesta manifestació (CyU i IC-V) i no sé ben bé que venen a fer. Si venen seran benvinguts, però desprès que no es vulguin apropiar de la paraula “coherència”. També podria ser que en realitat, el que volen, és aigualir la festa, i així d'aquí uns dies, a les tertúlies, dir que en realitat la manifestació no era independentista, ja que ells hi eren i no són independentistes. Tinguem-ho present. CyU, IC-V, UGT i CCOO, van a una manifestació que demana que Catalunya sigui un nou estat a Europa. Demana la independència, sense matisos. Desprès, potser voldran aigualir la intensitat de la manifestació. I els que sou independentistes, tingueu-ho present. Per molt que vagin a la manifestació, avui per avui, ni CyU, ni IC-V, ni UGT ni CCOO, són independentistes, ja que ni en els seus estatuts, ni manifestos, ni programes, en cap moment, es parla de independència.

Aquest any, aniré a la manifestació. Ja que la situació, des del meu punt de vista és insostenible. Ni econòmicament, ni culturalment, la dependència ens convé. De fet, la dependència, com concepte, no convé mai a ningú i ningú la vol. Qui ens vol fer creure que la dependència és una bona cosa? Ah!!! és clar. És aquell mateix que s'aprofita de la nostra dependència envers ell.

I dintre d'aquesta setmana que dedico a And One, com a segona entrega, presento el seu nou vídeo, de la cançó titulada “Aigua”. Sí, sí. En català, i confirmat per els mateixos, que és en català. Aquest grup alemany, ha titulat una cançó en català, i és d'agrair. A més, venen a tocar a la Sala Bikini de Barcelona, el proper dissabte. I parlant com he parlat d'aigualir, doncs tot em surt lligat i la elecció d'aquesta magnifica cançó, em ve perfecte. És una cançó que s'allunya una mica de l'estil del grup, però manté, aquella bellesa absoluta, que And One, és capaç de donar a les seves melodies quan volen. Té la particularitat, que no esta cantada per cap membre del grup, sinó que va ser la noia dels cors, que com premi a la seva bona feina, li van donar aquesta cançó per cantar-la ella, i ella mateixa, la va adaptar, posant-li la paraula “aigua” (Gràcies Vivi) Cançó molt lenta i curta, però com he dit abans, de bellesa absoluta.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.

ANY: 2012
Àlbum: S.T.O.P.

Aigua