dissabte, 12 de juny del 2010

THE SUGARHILL GANG - Rapper's Delight

12/06/2010:


El proper cap de setmana, dins de la programació del Sònar, podrem veure, als Sugarhill Gang, mítics entre els mítics, que van protagonitzar un d’aquells moments que diuen que hi ha un abans i un després. Tot i que ja feia anys que el rap corria per les barriades més desafavorides de les grans ciutats dels Estats Units, no va ser fins 1979, que aquest grup va saltar als mitjans de comunicació de promoció musical massius, i el rap esdevingué un nou estil que ha evolucionat fins al que avui coneixem (Des del meu punt de vista en clara decadència creativa i una pèssima influència pel jovent amb poques possibilitats de prosperar)

Però la irrupció d’aquest tema a l’any 1979, a més de mostrar-nos una nova forma d’interpretació musical, també va ser un xoc, veure com aquest trio nord-americà, no es tallava un pel, i “robava” la música d’un altre grup, en aquest cas, Good Times de CHIC. El que podria semblar a primera vista un perjudici econòmic per CHIC, amb el temps, ha estat una sort, ja que el rap de The Sugarhill Gang, va tenir molt més èxit que la cançó original, fins al punt, que avui, els Chic, es veuen “obligats” a interpretar part del rap, en mig de la seva cançó, quan la toquen en directe.

Poca cosa més, que jo sàpiga han fet aquest “rapers” però la veritat és que segueixen actius, i encara que sigui per nostàlgia, o per reconeixement, paga la pena penjar el tema amb el que van trencar els motlles de la indústria discogràfica del moment, de forma irreversible.

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 1979
Senzill: Rapper's Delight

THE SUGARHILL GANG

Nacionalitat: Estats Units
Web oficial:
Webs d'interès: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Sugarhill_Gang

ANY: 1979
Àlbum: Sugarhill Gang


01 - Here I Am (5:09)
02 - Rapper's Reprise (Jam, Jam) (7:40)
03 - Bad News Don't Bother Me (6:45)
04 - Sugarhill Groove (9:52)
05 - Passion Play (5:10)
06 - Rapper's Delight (14:37)

Tribut a CHIC

CHIC

Good Times (1979)

(1979) The Sugarhill GangRapper's Delight
(2007) CHIC - Good Times (Directe 25.08.07 – Noruega)

diumenge, 6 de juny del 2010

GARY NUMAN - Are "friends" electric? (Live)

06/06/2010:


Amb una setmana de retard, però per fi puc dir alguna cosa d'en Gary Numan. Bé de fet, sense voler, ja ho vaig dit tot en la meva anterior entrada, aixi doncs, em limitaré a tornar a dir el mateix (fent un copy& paste descarat) ...Però per mi, el concert important d’aquest cap de setmana és el de Gary Numan. No és que m’agradi massa, però he de reconèixer que és un personatge important al que tots li devem .........no sé........gratitud? Un personatge veritablement visionari musicalment i estèticament, com a mínim a l’alçada de David Bowie, encara que no hagi tingut el mateix ressò mediàtic que el Duc Blanc. En Gary Numan, és sobretot, un tros d’història, amb arguments valents i atrevits. Potser parlo d’ells després dels concerts. No ho sé.

A mida que van passant els dies, tinc més la sensació, que un dia d'aquests m'en penediré de no haver escoltat més a aquest personatge. Avui, i després de molts anys d'escoltar molta música, encara no tinc la seguretat necessaria en el meu criteri, com per dir que en Gary Numan no m'agrada. Prefereixo curar-me en salut, i dir que en Gary Numan avui encara no m'agrada. Tot i això, sí que hi han cançons d'ell que em semblen excepcionals, com la que penjo avui (are "friends" electric?) No sé de que va, però fa una pinta "blade runnerniana" que sempre fa gràcia. I la penjo en un directe de no fa gaires anys, i suposant que alguna cosa semblant, és el que es va poder veure el passat cap de setmana a Barcelona.

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 2004
CD/DVD: Hope Bleeds



Are "Friends" Electric? (Live)


Més cançons i més informació