dissabte, 3 de març del 2012

RAMMSTEIN - Engel


03/03/2012:

L'altre dia vaig a anar a veure una exhibició de l'esport que les meves filles han decidit practicar. Twirling. És un esport poc conegut que podríem dir que és l'evolució del món de les majorettes, incloent dansa i gimnàstica rítmica. Bàsicament es tracta de seguir una coreografia amb unes grans influencies de la gimnàstica rítmica, i tot acompanyat del típic bastó de les majorettes.

És un esport amb molta dificultat i que necessita de moltes hores d'entrenament. Per una banda, has d'estar en forma i flexible per fer totes les acrobàcies que calguin, i fer-ho amb la gràcia i el “glamour” propi de les persones que es dediquen a la dansa que va més enllà del moure amb més o menys gràcia els malucs. I finalment, has de saber fer malabarismes amb un bastó metàl·lic. Bé, el millor és que veieu exemple. En el següent vídeo, es pot veure com l'equip de Japó es proclama campions del món en aquest esport, a l'any 2010.


Dues coses:
la primera és que si us ha impressionat el vídeo, viure-ho en directe, posa els pels de punta i la pell de gallina. Quan les coses surten bé (que normalment no surten bé donat l'alt grau de dificultat) arrenca del públic un fort sentiment d'admiració i et fa estar esperant la propera acrobàcia malabarística. Si teniu l'oportunitat de veure una exhibició d'aquest esport, feu-ho, sobretot els de les terres de l'Ebre, que allà estan les campiones de Catalunya. A Blanes també tenim un molt bon equip.

La segona cosa es que si heu vist el vídeo, haureu notat que entre les banderes del món, hi ha la bandera catalana. I és que el twirling és un dels esports on podem participar als campionat internacionals, d'una forma reconeguda. Un motiu molt important per donar suport a aquest esport. Aquí podeu visitar la plana web de la Federació catalana.

Durant la jornada d'exhibició, una de les cançons que vaig poder sentir a tot canya (cosa que no puc fer normalment) va ser “Engel” de Rammstein. Un grup força interessant en la seva proposta artística en general, encara que musicalment, potser s'han quedat una mica estancats., però sempre resulten espectaculars i provocadors. I concretament, la cançó, “Engel”, és una d'aquelles cançons perfectes en tot.



Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats i el so a tota canya.

ANY: 1997
Àlbum: Sehnsucht










































































CD Single: Engel



















CD Single (Fan edition): Engel



















 

RAMMSTEIN

Nacionalitat: Alemanya

ANY: 1997
Àlbum: Sehnsucht

























































































01 - Sehnsucht
02 - Engel
03 - Tier
04 - Bestrafe Mich
05 - Du Hast
06 - Bück Dich
07 - Spiel mit Mir
08 - Klavier
09 - Alter Mann
10 - Eifersucht
11 - Küss Mich (Fellfrosch)

CD Single: Engel



















01 - Engel
02 - Sehnsucht
03 - Rammstein (Eskimos & Egypt Radio edit)
04 - Rammstein (Eskimos & Egypt Instrumenta Edit)
05 - Rammstein (Original) - 4:25

CD Single (Fan edition): Engel



















01 - Engel (Extended Version)
02 - Feuerräder (Live Demo Version 1994)
03 - Wilder Wein (Demo Version 1994)
04 - Rammstein (Eskimos & Egypt Instrumental)

-->
ANY: 2006
DVD: Völkerball

-->

01 - Reise Reise
02 - Links 2, 3, 4
03 - Keine Lust
04 - Feuer Frei
05 - Asche zu Asche
06 - Morgenstern
07 - Mein Teil
08 - Stein um Stein
09 - Los
10 - Du riechst so gut
11 - Benzin
12 - Du Hast
13 - Sehnsucht
14 - America
15 - Rammstein
16 - Sonne
17 - Ich Will
18 - Ohne Dich
19 - Stripped