dissabte, 6 de desembre del 2014

WILLIAM CONTROL – Revelator


06/12/2014:


Avui, dissabte, toquen a Barcelona els COMBICHRIST, grup del que m'agradaria parlar, ja que el disc que han tret aquest any, és molt bo. Tenen algun tema “snob” per guanyar prestigi, però en sí, tot el disc està molt bé.

Però com sempre, no tinc temps. El teloner de COMBICHRIST és en William Control, del que no en sé gaire bé res, però és el meu protagonista d'avui. I ho és precisament perquè no el conec, i quan vaig sentir el seu nou senzill, Revelator, Cançó que avui presento. Em vaig quedar bocabadat. És allò que els castellans diuen “temazo”. Ben construït, ben interpretat, ben arranjat, en la mesura justa de durada, amb prou varietat per no fer-se avorrit, i alhora, prou previsible per no ser excessivament “creatiu”. He sentit algun altre tema d'aquest William Control, i també m'ha agradat força. Veurem si estem davant d'un descobriment.


Tornant a COMBICHRIST, ara per ara, disc de l'any.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.
Què en gaudiu i molt bon any nou.

ANY: 2014
Àlbum: The neuromancer




diumenge, 30 de novembre del 2014

FRANCO BATTIATO - Prospettiva Nevsky (Baghdad 1992)


30/11/2014:


Avui he fet 6 anys, bé, jo no, el blog, i per celebrar-ho, ho com ho he fet sempre, amb una cançó de Franco Battiato. L'atzar ha fet que la cançó d'aquest any, sigui “Prospecttiva Nevsky”. Per mi, una de les joies de la corona. La pos en un concert que va fer a Baghdad al 1992.


Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, I el so a tota canya.
Què en gaudiu, i canya a la classe obrera.

ANY: 1993
DVD: Concerti di Baghdad