diumenge, 13 de gener del 2013

DEPECHE MODE – Blue dress


13/01/2013:
En la meva deriva al costat fosc, estic començant a tenir una profunda admiració per l'alcalde de Blanes, el Sr. Marigó (Pe-ese-zé). És tot un mestre en això de “putejar“ a la població i sortir-ne ben parat.

Anys enrere, va “vendre” i “hipotecar” la ciutat a una companyia del sector privat encarregant-li la tasca de la neteja de la ciutat i la gestió dels residus que els ciutadans generàvem. El resultat va ser espectacular, ja que Blanes va esdevenir una ciutat bruta i els residus que els ciutadans ens esforçàvem a separar, alguns fins a límits que jo no faria, destriant els diferents tipus de residus, després s'ha ajuntaven i s'ha apilaven tots junts, barrejats indiscriminadament, al abocador de escombraries municipal.

Amb coses com aquestes, va perdre les eleccions, i es va dedicar a fer una oposició totalment demagògica, però poc efectiva davant del nou alcalde. Però sabia que no tenia que fer gran cosa per recuperar l'alcaldia 4 anys després, ja que el govern de CiU, no tenia molt futur. En tenia prou fent unes intervencions amb el seu to de veu encisador de capellà savi i conciliador, i seure esperant que l'alcalde de CiU, caigués tot sol.

I així va passar. Els ciutadans de Blanes, llestos com som, i amb les ganes pròpies de l'època en que vivim, i tenint ganes de canya com tenim, varem tornar a escollir a aquest alcalde que ja havia venut un cop la ciutat a una companyia privada.

I ara, torna a fer de les seves. De moment, la segona setmana de l'any, ja va ser protagonista per contractar a una empresa que fes les activitats semblants a les que es feien al Saló de la infància, però amb uns preus d'entrada prou alts i sense cap tipus de control sobre la forma de contractació que utilitza aquesta empresa, que sembla que són poc “transparents” i no segueixen els protocols establerts per llei, però que són força habituals en els nostres dies, i que un alcalde del Pe-ese-zé (d'esquerres?) hauria de vetllar, d'una forma més intensa potser que un alcalde de dretes, perquè aquests tipus estranys de contractació, no es produïssin.

Ara es torna a despenjar amb un altre genialitat per “putejar” a la població, instaurant zones blaves a llocs on no te massa sentit posar-les. Una cosa és que el trànsit de vehicles sigui tan gran en determinats carrers o sectors, que les places d'aparcament siguin poques, i això faci necessàries mesures de desmotivació per l'us del vehicle privat en aquestes zones, però no és el cas, ja que aquestes zones blaves, s'estan posant a llocs on no és massa difícil trobar llocs per aparcar. També podria ser que l'alcalde volgués afavorir l'us del transport públic, i amb els diners que ha rebut d'una empresa a canvi de la gestió d'aquestes zones blaves, s'incrementés la dotació d'autobusos, o s'ha abaratís el preu d'aquests serveis de transport públic. Però no. De fet, aquest alcalde de “esquerres”, s'ha carregat línies d'autobús.

Així doncs, s'ha tornat a vendre la ciutat, per segon cop, per aconseguir que les classes populars, hagin de comprar-se un cotxe, ja que els transport public és escàs i car, i hagin de pagar per aparcar a casa seva cada dia, ja que no tenen poder adquisitiu per comprar (també) places de parking, que les tenen normalment persones amb més poder adquisitiu, i que ara, veuran com la seva propietat, augmenta de preu, gracies a que un alcalde de “esquerres, segueix les polítiques de dretes de posar “impostos” sobre el consum o l'us, enlloc de posar-los sobre les rendes o el patrimoni.

Ara que m'he passat al costat focs, tinc en el meu alcalde, el meu ídol. Un exemple a seguir, ja que hi han moltes probabilitats, que si es presenta a les properes eleccions, torni a sortir escollit, ja que es un crack, i farà servir el seu to de veu, i la seva parla, per fer-nos veure, que el que ha fet, és bo per la ciutadania, que evidentment, serem incapaços d'organitzar-nos per lluitat contra aquesta mesura que afectarà directament a les nostres butxaques. Ni ens manifestarem, ni farem recollida de signatures de forma organitzada. Ni tan sols farem una cosa tant senzilla, com penjar alguna pancarta als nostres balcons amb textos del estil “Sr. Marigó, NO volem zones blaves”.

Aprofito per posar la cançó de Depeche Mode, “Blue dress” que té una lletra que sembla descriure una situació sensual, però que si ens esforcem una mica i hi posem imaginació, podria ser una lletra sobre algú com jo, que s'ha passat al costat fosc i desitja que la ciutadania sigui fustigada fins que n'aprengui, i aprengui com gira el món. De fet, la lletra de la cançó ho diu: Because when you learn, You´ll know what makes the world turn. I ara que me'n adono, l'erotisme i els costa fosc, no estan tan allunyats. Fantàstic.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.

ANY: 1990
CD: Violator