divendres, 29 de març del 2013

SIMPLE MINDS – East at easter (Directe Verona 1989)


29/03/2013:

Els Simple Minds tornen a la carretera, quan encara està frec el record de la seva última, i sembla que triomfal gira, 5x5, on es van dedicar a interpretar 5 cançons de cadascun dels seus 5 primers discos (un exercici molt interessant que molts grups haurien de fer). Aquest cop, la nova gira la fan amb l'excusa de fer un altre “greatest hits live”.

Els Simple Minds són molt bons fent discos, però crec que on es troben més còmodes es a sobre d'un escenari, i ho demostren amb el fet que no paren de fer “bolos” i tot sembla que amb un suport incondicional del seu públic. I no és d'estranya, ja que en directe, són espectaculars. Ara no ho sé, ja que els anys es fan notar, i les energies minven, encara que les ganes de fer les coses siguin les mateixes, però abans eren brutals.

Ja he parlat d'ells i la seva carrera a sobre d'un escenari, a aquí, i per tant, no em repetiré. Només recordaré que es troben tant segurs de les seves habilitats en el directe, que porten teloners que per ells sols, ja omplirien les sales on toquen Simple Minds. Grups tant importants com China Crisis, The Silencers, O.M.D. han format part d'aquest club d'escollits. Ara s'hi afegeix
Ultravox. Bé, en aquest cas, teloners teloners, potser no. Més aviat invitats especials.

Aquesta reunió de Simple Minds i Ultravox, dos dels grups mes importants de la meva vida, es motiu suficient per dedicar una entrada a aquest fet. No em puc imaginar, el que pot passar si a sobre, es reuneixen a sobre l'escenari i interpreten cançons junts, o fan versions els uns dels altres (estil Die Krupps – Nitzer Ebb) Amb 20 anys menys, i amb un altre context econòmic, no dubtaria en anar a Glasgow, per fer una visita a Escòcia, i ja posats . . . o potser seria al reves?

Com es Divendres Sant, he parlat de Simple Minds i de tocar musica en viu, no puc més, que escollir la cançó “East at easter”, en un directe de 1989, publicat en un VHS a 1990. vaig tenir la sort de veure un concert d'aquest gira, i realment, va ser un concert brutal.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.
Que en gaudiu.

ANY: 1990
Vídeo: Verona