dilluns, 2 de novembre del 2015

BLUTENGEL – Reich mir die hand


02/11/2015:


Sempre m'he manifestat molt contrari a Halloween, ja que és una festa que no només no és nostra, que això no em preocupa massa, si no que fa que la nostra tradició, la castanyada vagi perdent força. Però aquest any, la cosa a canviat. Aquest any ja no he estat tant hostil amb Halloween i m'ho he pres d'un altre manera.

La nostra castanyada la fem per “Tots Sants” que és el dia que tradicionalment, dediquem a recordar als nostres difunts, i cadascú els recorda amb la seva pròpia personalitat. Aquí ho fem d'una manera més solemne i intima, mentre que a Mèxic, celebren “el dia de los muertos” d'una forma ben diferent. Ho fan amb alegria i colors. I si hi pensem una mica, ho ha molta diferencia entre “El dia de los muertos” i “Halloween”? Per tant la nostre castanyada i Halloween tenen el seu parentiu que a primer cop d'ull no sabem veure.

A més, xerrant d'aquest tema amb en TANNU TUVA, un blocaire de les terres de l'Ebre, però nascut a Shefield, em comenta que lo de Halloween no és un invent americà, si no que aquesta celebració d'origen pagà, té les seves arrels a Europa i que com tot, els americans a fet la seva versió, i l'han sabut exportar.

També en El loco de la música m'ha donat informació al respecte que no coneixia. I és que es veu que a Galícia, celebren el Samhain, una costum celta, què és d'on parteix Halloween (aprofito per recomanar tos dos Blogs, que estan molt ben fets, i sobretot, estan sota el control de dos persones, crec que força interessants de conèixer que que sempre t'aporten coses)

Vist tot això, doncs sembla que la Castanyada i Halloween son costums que tenen un mateix punt de partida, que no és altre que la de recordar els nostres éssers perduts, amb les diferents desviacions i distorsions que el temps i la l'espai provoquen.

Així doncs, m'he proposat acceptar Halloween, per tal de fusionar-lo amb les nostres costums i “castenyitzar”, Halloween.

Jo ho faig, compartint una cançó (una qualsevol de les que m'agraden) de Blutengel, un grup que semblen viure en una eterna celebració de Halloween.


Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.
Què en gaudiu.

ANY: 2010
CD Single: Reich mir die hand


ANY: 2011
Àlbum: Tränenherz