divendres, 12 d’octubre del 2012

DIE KRUPPS - Fatherland

11/10/2012:

Qui em segueixi, potser se sorprengui quan vegi que una de les coses que més detesto, és el patriotisme i sobretot, als i a les patriotes. Si algú em segueix, pot pensar que jo soc un patriota i que entro en contradicció o que queda clara la meva incoherència. Però és que jo no em considero un patriota, sinó algú que defensa un país que està sent atacat constantment en tots els sentits i que l'únic que demana és poder sobreviure i viure la seva existència en i amb normalitat. Per mi, un patriota és aquell que exalta un fet, del que mai he pogut entendre que algú es pugui sentir orgullós, i molts cops, aquesta exaltació no només és exageradament a favor de lo propi, sinó que porta implícita la negació o la inferioritat d'altris.

Un patriota, és aquell que pensa que els seus (i segur que en realitat no sap qui es dels seus i qui no ho es) tenen quelcom especial que els fa millors que la resta amb coses tant absurdes com el clima, el menjar, la música o l'esport. Un patriota manipula tot el que li cau a prop en benefici de la seva pàtria, i en perjudici de les altres. Enganya i s'auto enganya per justificar no se ben bé què, i de fet estic segur que el patriota tampoc ho sap.

Jo soc d'aquells “patriotes” que ara s'emocionen (moderadament) davant d'un tros de tela amb uns colors determinats, però que estic segur, que als pocs dies que el meu país sigui lliure, em molestarà veure aquelles banderes, que ara tant trobo a faltar. I sobretot, mai he pensat, i espero no pensar-ho mai, que la meva pàtria és millor que les altres.

Avui és el dia que els espanyols dediquen a la seva pàtria, i ja sabem que les espanyols com bons patriotes que són, s'han dedicat històricament a creure's que són una cosa que en realitat no són. Per mi, algú que és un patriota d'un país que no està en perill imminent, és bàsicament, un pallasso, amb tot el respecte per aquest col·lectiu. Però és que un pallasso, és aquell personatge, que alhora fa riure i fa por, i és això precisament el que em provoquen els patriotes.

I sembla que a Die Krupps, els hi passa el mateix, i ho deixen clar en el vídeo de “Fatherland” que és la cançó que avui acompanya el meu comentari. Cançó per altre banda excepcional i que demostra un cop més, el compromís de Die Krupps amb la societat en la que viu.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb el so a tota canya

ANY: 1993
Àlbum: The final option"

Maxi-Single: Fatherland

Fatherland



dimarts, 9 d’octubre del 2012

OOMPH! – Brennende liebe (Feat. L'ame immortelle)

09/10/2012:

Com ja he comentat algun cop, a part de la música i la política i alguna altre cosa, una de les meves aficions és el cinema amb una certa debilitat per la ciència ficció, i no em perdonaria que mentre s'està celebrant el Festival de cinema de Sitges, especialitzat en aquest tipus de cinema. De fet, el festival inclou el gènere “Fantàstic” i el del “Terror”. I és que no és el mateix la ciència ficció, el gènere fantàstic i el del terror, tot i que hi han pel·lícules, que fàcilment barregen aquests gèneres. Un dia, amb temps hauria de parlar d'això.

La veritat és que porto uns anys una mica allunyat d'aquesta afició, amb petites incursions esporàdiques i crec que estic deixant passar coses que desprès me'n penediré.

Aquest festival, també em dona la oportunitat de parlar de Oomph!, un grup alemany que el dia 15 d'aquest mes, tocaran a la Sala Bikini de Barcelona. Com avui no vaig gens bé de temps, ja miraré de parlar d'aquest grup la setmana que ve. Però tal com deia, el festival de cinema de Sitges, em dona peu a parlar de Oomph!, perquè és un grup de Rock amb petits tocs electrònics amb una clara influència, si més no estètica, en el cinema i en les histories clàssiques de ciència ficció i terror (tot i que sembla que últimament han deixat enrere aquest estètica, i fins i tot fan una música més POP). Te varis vídeos ambientats en grans clàssics d'aquest tipus de cinema (algú també podria dir que són clàssics de la literatura, i també tindria raó) Concretament, presento la cançó “Brennende liebe” on hi col·labora L'ame immortelle, ambientada en el mite de Frankenstein.

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.
Que en gaudiu.

ANY: 2003
Àlbum: Wahrheit oder Pflicht

ANY: 2004
CD-Single: Brennende liebe




OOMPH!

Nacionalitat: Alemanya

ANY: 1992
Àlbum: Oomph!

01 - Mein Herz
02 - Me Inside You
03 - Der Neue Gott
04 - No Heart No Pain
05 - Breathe
06 - Gleichschritt
07 - Under Pressure
08 - Wir Leben
09 - Purple Skin
10 - Ich bin du
11 - Sick Song
12 - Der neue Gott (Machinery mix)
13 - Ich bin du (extended club mix)
14 - Der neue Gott (Jack Is Dub mix)
15 - Mein Herz (urversion)

Maxi-single: Der neue Gott

01 - Der Neue Gott [Extented God mix]
02 - Der Neue Gott [Machinery mix]
03 - Sick Song [Healthy mix]
04 - Jack Is Dead [Censored Radio mix)


ANY: 2003
Àlbum: Wahrheit oder Pflicht

01 - Augen Auf!
02 - Tausend neue Lügen
03 - Wenn du weinst
04 - Sex hat keine Macht
05 - Brennende liebe
06 - Dein Weg
07 - Du spielst Gott
08 - Dein Feuer
09 - Eisbär
10 - Der Strom
11 - Nichts (ist kälter als deine Liebe)
12 - Diesmal wirst du sehn
13 - Tief In dir
14 - I'm Going Down
05 - Im Licht

ANY: 2004
CD-Single: Brennende liebe

01 - Brennende liebe (feat. L'ame immortelle)
02 - Eiszeit (Ideal cover) Kill me again
03 - Brennende Liebe (Transporterraum Mix)
04 - Brennende Liebe (Hot Love Mix)
05 - Brennende Liebe (videotrack)

L'AME IMMORTELLE

ESPERANT EL SEU MOMENT.