divendres, 13 de maig del 2011

NITZER EBB - Control, I'm here


13/05/2011:

Des de que estem oficialment en crisi, estem patint tot un seguit de retallades de tot tipus. Fins hi tot, des de els atemptant de l'11 de setembre de 2001, varem començar a patir retallades en la nostra privacitat per garantir la “nostra” seguretat. També permetem que es dubti de la nostra honorabilitat, fent-nos pagar un canon en els diferents suports informàtics, per si de cas vulnerem els drets de la propietat intel·lectual.

Darrerament ens han imposat una reforma laboral que pel fet d'una senzilla sospita interessada, poden decidir el nostre futur i aprofitant-se de les circumstàncies, treure'n un benefici econòmic. Tot i que molts de nosaltres no ens veiem directament afectats, però la rebaixa de sous dels funcionaris, és un altre retallada. I així poc a poc, fins ara, que ja s'han tret la careta, i volen fer retallades sobre coses que haurien de ser intocables si volem arribar a ser una societat realment moderna, mentres al mateix temps, rebaixen impostos a aquells que tenen prou poder econòmic com per no necessitar aquestes ajudes. En definitiva, que vivim temps on les administracions ajuden als rics i poderosos, i perjudiquen als humils. I ho fan de la manera més burda que om pot imaginar. Ja que si realment calen les retallades de debò, doncs abans de tancar centres educatius, plantes hospitalàries o treure recursos a la justícia, es pot retallar per moltes altres coses, i no cal ser cap “lumbreres” ni populista, per saber quines.

El proper dissabte, 14 de maig, s'ha organitzat una manifestació, per dir prou a totes aquestes mesures que si les pensem dos minuts, es veu d'un hora lluny, que no poden ser bones. Cal dir PROU a totes aquestes polítiques que pugen impostos als pobres, i els baixen als rics, o que donen més poders als poderosos, i esclavitzen encara més a la classe treballadora. Cal anar-hi, i fer pinya per aturar aquesta bogeria que ens cau a sobre gràcies a un polítics, que semblen estar al servei de les grans corporacions multinacional, i no tenen massa miraments en fer la vida impossible al poble.

Per acompanyar aquest tema, he pensat amb la cançó “Control, I'm here” de Nitzer Ebb. És com dir “Prou, que estem aquí, i no ens trepitjareu”. Cal dir clar i català als nostres polítics, “Prou, que som aquí”.

I d'aquí pocs dies, tenim eleccions. Si no podem anar a la manifestació, si més no, recordem, que a més dels parits polítics al servei dels poderosos (CiU, PP i PSOE-PSC) i han altres alternatives, que potser seria interessant donar-los una oportunitat.

Aprofito, per comentar, que al mateix dia, els Nitzer Ebb, toquen a València, al Spook Factory, discoteca que em porta molts records.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i el so a tota canya.

ANY: 1989
Àlbum: Beleif


















Senzill: Control I'm here






















diumenge, 8 de maig del 2011

PROJECT PITCHFORK - Beholder

08/05/2011:

Avui, sinó passa res estrany, i gràcies a un amic, aniré al Nou Camp a veure el derbi (. . . . . bé, no el qualificaré) entre el Barça i l'Espanyol. Malauradament, el R. Madrid ha guanyat 2-6 al Sevilla, i per tant demà el Barça, matemàticament encara no podrà ser campió de lliga, suposant que guany el partit. I és que en els últims anys, l'Espanyol ha estat un equip que ha puntuat sovint al Nou camp. De fet, si no recordo malament, els últims quatre derbis disputats al camp del Barça, només 1 l'ha guanyat l'equip blaugrana.

Així demà seré un espectador d'un partit que tenia l'esperança de veure com el Barça guanyava la lliga, però no podrà ser. Com tampoc vaig poder ser espectador del concert de Project Pitchfork, del passat divendres a la Sala Apolo de Barcelona. Project Pitchfork és un grup que no em va captivar d'un inici, però que poc a poc, va guanyant espai en les meves preferències, i avui per avui, ja es podria fer un doble CD de grans èxits de Project Pitchfork, que estaria molt bé.

Curiosament, en el seu últim treball, tenen una cançó titulada “Beholder” (espectador), que està molt bé, s'enganxa amb molta facilitat, i el vídeo clip es deixa veure molt bé. Així que he decidit penjar aquesta cançó.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i el so a tota canya.

ANY: 2010
CD: Continuum ride



















PROJECT PITCHFORK

Nacionalitat: Alemanya


ANY: 2010
CD: Continuum ride

01 - Way Of The World
02 - Stacked Visions
03 - The Dividing Line
04 - Endless Infinity
05 - Dead Cities
06 - Continuum
07 - Beholder
08 - Ghosts Of The Past
09 - Supersonic Snakebite
10 - Star Child
11 - 43rd Floor
12 - Full Contact