dissabte, 21 de novembre del 2009

SIMPLE MINDS - Sweat in bullet & Rockets

21/11/2009:
Fa dos divendres, en Josh Wink va ser a casa nostra, i aquest cap de setmana, han estat a casa nostra Depeche Mode, però entre aquestes dues visites, hem tingut la visita de la O.M.D., que feien de teloners (tothom en peu, si us plau) de Simple Minds.

Mereixo ser durament i cruelment castigat per no haver anat a aquest concert de dues de les millors bandes que he vist mai en directe. De la O.M.D. ja en vaig parlar en el seu moment, i ja en tornaré a parlar. Ara toca parlar de Simple Minds.

Dic que són un dels millors grups que he vist mai en directe, perquè he tingut la sort de veure'ls tres cops en directe. La primera va ser al any 1984 o 1985, a la gira del seu fantàstic LP "Sparkle in the rain". Portaven de teloners a China Crisis, que no eren precisament uns desconeguts.


La veritat és que els Simple Minds sempre han portat teloners que els poden posar a proba. El més fàcil és portar a un grupet que comenci, i així tothom queda content. Però els Simple Minds sempre porten qualitat, si més no, ho intenten, i porten teloners de primera fila, o si més no, aparentment del seu nivell. Un cop van acabar China Crisis, van començar els Simple Minds, amb el so a un volum descomunal, només igualat en tots els concerts als que he anat, per en Casal. Dos minuts després que sortissin els Simple Minds, ja ningú se'n recordava de China Crisis.

El meu següent contacte amb un directe de Simple Minds, va ser en forma de vinil, amb el seu doble àlbum en directe "In the city of the light". Disc que vaig sentir en el seu moment milers i milers de cops, i que em feia sentir tot tipus d'emocions, portant-les des de moments de pausa i bellesa, a moments de gran excitació. Disc per mi imprescindible (com tants d'ells)

Els vaig poder veure en directe, un segon cop, a l'any 1988.


Aquí, tot hi saber del que eren capaços, van tornar a deixar-me bocabadat. Havien acabat la seva gira plena d'èxits que va acabar amb l'enregistrament del disc del que us parlava abans, i havien patits baixes importants. Dos dels seus membres, havien decidit deixar el grup. Venien en hores baixes. I a sobre porten un teloners, The Silencers, que estaven rebentant les llistes de vendes i ho estaven fent, amb prestigi. Quan van acabar els teloners, recordo una sensació pròpia, i de la gent del meu voltant, pensant que Simple Minds no podria superar als teloners, que ho havien fet francament molt bé.

Però un cop més, als pocs minuts de començar el concert, els Simple Minds, havien esborrat qualsevol record dels seus teloners. Omplen l'escenari amb la seva música envaint tot l'aire que respira la gent que ha anat al concert, i et porten per on volen. et pugen, t'aguanten ben alt però molt suaument, per deixar-te caure lliurament, i et recullen en l'últim moment. Et fan cansar quan ells volen, i quan ells volen, descanses, oferint-te unes versions de les seves cançons diferents de les que hi han als seus discos, estirant-les a voluntat com si fossin de goma, alguns cops goma dura, altres goma tova.

El tercer cop va ser al 1991, i sorprenentment, no recordo re d'aquest concert, ni tant sols dels teloners.


Aquell any va ser dolent per ells i per mi (segurament estava pensant més en per què aquella noia no em fotia cas, després de tants mesos festejant-la, que no pas en el concert)

Us poso dues cançons. Una de 1981, "Sweat in bullet", i una de 2009, "Rockets" i així podeu comparar, i saber d'on venen les coses.

Ara ja podeu seure (Je, je, je)

Ja sabeu. Llums tancats i so a tota canya.
Que en gaudiu.
ANY: 1981
Àlbum: Sons and Fascination (Included “Sister Feelings Call”)


















Àlbum: Sons and Fascination


Senzill: Sweat In Bullet



ANY: 2009
Àlbum: Graffiti Soul





Àlbum: Graffiti Soul (Deluxe 2 Disc Edition)




Senzill: Rockets



divendres, 20 de novembre del 2009

DEPECHE MODE - Light

20/11/2009:

Avui divendres (i demà dissabte) són les dates dels concerts de Depeche Mode a Barcelona en la seva actual gira. He complert la meva promesa i no he anat (ni aniré) al concert, però ha anat de ben poc, ja que he estat a punt d'anar-hi, i de franc.

Si hi haguès anat, m'estaria beneficiant de la desgràcia d'un altre persona, i la veritat, m'haguès sabut greu. A la fi, la desgràcia de l'altre persona no s'ha evitat, i jo tampoc he anat al concert. Que hi farem!!!

Tot i això no vull passar per alt, els concerts de Depeche Mode a Barcelona, sobretot tenint en compte, que en els darrers temps, m'he "reconciliat" amb ells. És per això que penjo una de les seves últimes cançons, "Light" que és una d'aquelles cançons que acaben sent una cara B o una Bonustrack, quan en realitat es mereixen ser una de les cançons protagonistes del conjunt del treball publicat. A sobre segur que no la tocaran avui al concert (ni demà) i aquesta cançó es mereix un reconeixament.

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

ANY: 2009
Àlbum: Sounds of the Universe
























Àlbum: Sounds of the Universe (Deluxe Box Set Edition)


Light (Vídeo no oficial)

 

dijous, 19 de novembre del 2009

INXS - Don't change

18/11/2009:

Fa uns dies una companya de treball, va decidir deixar-ho tot, i comença, quasi be de zero, una nova vida. Va decidir deixar la feina, la família, els amics, els país, la seva cultura i tantes i tantes coses per anar a viure amb la seva parella. Un acte de valentia com pocs, ja que no ha marxat a un país veí, sinó que avui per avui, no pot marxar mes lluny. L'Eli se'n va a Austràlia.

Sense cap mena de dubte la trobaré a faltar, però estic content per ella. Ha fet el que volia fer, i un cop més, com ha fet durant els 14 anys que hem compartit, m'ha demostrat que per fer les coses, només cal una cosa: voler-les fer de debò.

Et trobarem a faltar. gràcies i sort.

A Austràlia hi han molts grups que han aconseguit anomenada, i és tot un merit ja que proporcionalment, a Austràlia són quatre gats. Un dels més coneguts van ser els INXS, i és el grup que avui presento. No sé si a la meva amiga, li agraden. Espero que sí.

Ja sabeu. llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

ANY: 1982
Âlbum: Shabooh Shoobah


ANY: 1983
Senzill: Don't change
 




Més cançons i més informació

INXS

Nacionalitat: Austràlia.
Web oficial: http://www.inxs.com/

ANY: 1982
Àlbum: Shabooh Shoobah
01 - The One Thing - (3:24)
02 - To Look at You - (3:55)
03 - Spy of Love - (3:58)
04 - Soul Mistake - (2:57)
05 - Here Menges - (3:00)
06 - Black and White - (3:40)
07 - Golden Playpen - (3:03)
08 - Jan's Song - (3:18)
09 - Old World New World – (3:38)
10 - Don't change- (4:24)

ANY: 1983
Senzill: Don't Change
02 - Long in Tooth

ANY: 1985
Àlbum: Listen like thieves
01 - What You Need
02 - Listen Like Thieves
03 - Kiss the Dirt (Falling Down the Mountain)
04 -
Shine like it does
05 - Good & Bad Times
06 - Biting Bullets
07 - This Time
08 - Three Sisters
09 - Same Direction
10 - One X One
11 - Red Red Sun

ANY: 1987
Àlbum: Kick
 
01 - Guns In The Sky
02 - New Sensation
03 – Devil Inside
04 - Need You Tonight
05 – Mediate
06 - The Loved One
07 - Wild Life
08 - Never Tear Us Apart
09 – Mystify
10 – Kick
11 - Calling All Nations
12 - Tiny Daggers

ANY: 1989
Senzill: Mystify
01 - Mystify
02 - What You Need (12" Remix)

ANY: 1991
CD: Live, Baby, Live

01 - Burn For You
02 - By My Side
03 - Guns In The Sky
04 - Hear That Sound
05 - Mediate
06 - Mystify
07 - Need You Tonight
08 - Never Tear Us Apart
09 - New Sensation
10 - One X One
11 - Shining Star
12 - Suicide Blonde
13 - The One Thing
14 - The Stairs
15 - This Time
16 - What You Need
DVD: Live, Baby, Live






















01 - Guns In The Sky
02 - New Sensation
03 – Send A Message
04 - The Stairs
05 - Know The Difference
06 - Dissapear
07 - By My Side
08 - Hear That Sound
09 – Original Sin
10 - The Loved One
11 - Wildlife
12 - Mystify
13 - Bitter Tears
14 - Suicide Blonde
15 – What You Need
16 - Kick
17 - Need You Tonight
18 - Mediate
19 - Never Tear Us Apart
20 - Who Pays The Price
21 - Devil Inside

dimecres, 18 de novembre del 2009

KTULU - Biocontaminación (Vídeo / Directe 1998)

18/11/2009:


Si a finals de la setmana passada era el meu ordinador el que va patir l'atac d'un virus, aquesta setmana he estat jo que ha patit l'atac d'alguna cosa. A sobre, avui he pogut veure un capítol de la serie Numbers, que parlava de virus. Per tant, està clar el tema del que ha de tractar la cançó d'avui.

Es tracta de “Biocontaminación” de Ktulu. Un grup català que demostra que amb imaginació, es poden aconseguir resultats de nivell “internacional”. La penjo en vídeo clip i en directe.

Ktulu és un d'aquells grups que combinen a la perfecció la potència de les guitarres i de la tecnologia musical, amb un plantejament força interessant.

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya
Que en gaudiu.

ANY: 1997
Âlbum: Confrontación



Biocontaminación (Vídeo Clip oficial)

ANY: 1998
Biocontaminación ( Espárrago Rock 98 )

KTULU

Nacionalita: Països Catalans
Web oficial: http://www.ktulu.es/
http://www.myspace.com/ktuluspace
Web d'interès: http://usuarios.lycos.es/ktulu1/main.htm

ANY: 1997
Âlbum: Confrontación


01 - Justicia
02 - Biocontaminación
03 - Lado Oscuro
04 - Tiempo Hostil
05 - Crisis de Fe
06 - Legitima defensa
07 - Delirium tremens
08 - El Latido del Miedo
09 - Sutil Mutilacion
10 - Forzados a la Agonia
11- Solo
12 - Jinete Nocturno

Biocontaminación (Vídeo Clip oficial)

ANY: 1998
Biocontaminación ( Espárrago Rock 98 )