dimarts, 6 de gener del 2015

BAND AID – Do they know it's Christmas?


06/01/2015:


Mentre escric aquestes línies, el reis mags estan repartint regals a doju, i amb això tancarem les festes nadalenques. Precisament, amb motiu d'aquestes festes, i 30 anys desprès, la Band Aid s'ha tornat a “reunir” amb motiu d'una nova crisi humanitària a l'Àfrica. Aquest any, la epidèmia de l'ebola està provocant milers de morts i de nen orfes a quatre països africans.

A mi, el que m'indigna, és que els països occidentals, han demostrat que els que es contagien amb aquest virus, no acaben morint si se'ls tracta a temps i amb els mitjans adients. Així doncs, queda palesa que es pot lluitar contra aquesta crisi amb unes evidents esperances d'èxit.

Per què no es comparteix aquestes tecnologies i aquests coneixements amb els països afectats? No seria, en una nit com aquesta, un perfecte regal de reis per aquesta pobre gent que mor abandonada i pels infants que deixen orfes? Només puc trobar una resposta a la falta de solidaritat que mostren els països occidentals. Els diners. I això els fa culpables d'assassinat o d'homicidi o el terme jurídic que s'hagi d'utilitzar. Són culpables d'omissió d'auxili. Estan deixant morir a moltes persones innocents, dèbils i indefenses. És vergonyós.

És increïble que hagi de ser una organització de musics (Bob Geldof i Mig Ure) els que s'hagin de posar a treballar per recaptar fons per ajudar a aquestes persones. I això, encara que hi col·laborem, no ens lliure de la nostra complicitat amb el nostre silenci i oblid. Som còmplices dels crims dels nostres polítics. Des d'aquí, demano la immediata intervenció de la societat occidental per lluitar contra l'ebola, i demanar la dimissió de tots els presidents dels governs dels estats de la societat coneguda com primer món.

Espero que hagueu passat un Bon Nadal

Per cert, musicalment parlant, la versió de fa 30 anys em sembla molt millor que la d'aquest anys, però . . .

ANY: 2014
CD-Single: Do they know it's Christmas?