dissabte, 19 de juny del 2010

THE CHEMICAL BROTHERS - Do it again

18/06/2010:


A l’última cançó que vaig penjar, vaig comentar d’una forma un tant críptica, que aquesta, havia estat utilitzada per un anunci de TV, concretament de colònia. La que penjo avui, doncs també ha estat utilitzada per un anunci de colònia. Però això no vol dir que hagi començat un cicle de músiques d’anuncis de colònia. El que passa és que els dos últims grups protagonistes,(el de l’altre dia i el d’avui) formen part del cartell del Sònar, i mira, em toca parlar d’ells. Avui, el torn és de The Chemical Brothers.

La meva relació amb aquest duet és d’odi/odi, i no és per culpa d’ells, sinó per culpa dels seus “fans”, que quan va sortir a la llum aquest duet, semblava que els seus “fans”, amb la música electrònica havien descobert la sopa d’all. Era com si abans de The Chemical Brothers no existís la música electrònica, i anaven donant lliçons de música electrònica a tothom. I la veritat sigui dita, The Chemical brothers estan molt bé i tenen temes molt bons, però també és veritat que no van ser massa innovadors, musicalment parlant. Tot el que feien, d’una manera o altre, ja s’havia fet abans. I això no és culpa seva. Només és una realitat que no es pot amagar. Però repeteixo, tot i no ser els primers en fer música electrònica, se’n surten molt bé i paga molt la pena escoltar-los.


Penjo una de les seves cançons, que és possible que conegueu gràcies a la publicitat, que així demostra, que serveix per alguna cosa més, que per “enganyar-nos”.

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 2007
Àlbum: We are the night


Senzill: Do it again





Més cançons i més informació.

THE CHEMICAL BROTHERS


ANY: 2007
Àlbum: We are the night


01 - No Path to Follow (featuring Willy Mason) (1:04)
02 - We Are the Night (6:33)
03 - All Rights Reversed (featuring Klaxons & Lightspeed Champion) (4:42)
04 – Saturate (4:49)
05 - Do it again (5:33)
06 - Das Spiegel (5:51)
07 - The Salmon Dance (featuring Fatlip) (3:40)
08 - Burst Generator (6:52)
09 - A Modern Midnight Conversation (5:56)
10 - Battle Scars (featuring Willy Mason) (5:50)
11 – Harpoons (2:25)
12 - The Pills Won't Help You Now (featuring Midlake) (6:35)

Maxi: Do it again


02 - Do It Again (Oliver Huntemann Remix)" (this is an edit - 6:09, instead of the full 7:10 version - but it's not credited)

dijous, 17 de juny del 2010

ROXY MUSIC - Same old scene

16/06/2010:

Avui és un bon dia per parlar d’Helvetia, però enlloc d’això parlaré de Roxy Music. El primer que m’he preguntat és si Roxy Music tenen alguna cançó que es tituli “Fúria suïssa” o “Orgull helvètic”, “Puntdonor suís”, “Dels Alps a la glòria”, “Coratge i formatge” etc, però no n’he trobat cap. Així que ens haurem de conformar amb el repertori que tenen.

El motiu de parlar de Roxy Music, és el seu proper concert a Barcelona dins del Sònar. Roxy Music, des del meu punt de vista, és un grup sobrevalorat, però tot i això cal reconèixer que van tenir una gran influència entre la música que es va fer als anys 80 del segle passat (evidentment) tot i que ells van començar a principis dels 70’s.

Un exemple d’aquesta influència, per mi és el seu disc “Flesh and Blood” que sense ell, segur que la música d’aquell temps hagués estat molt diferent. I també cal remarcar la importància dels components del grup. Per una banda tenim a Brian Eno, innovador entre els innovadors. A Brian Ferry, tot un estil propi com cantant, tant a l’estudi, com a sobre d’un escenari o davant d’una càmara. I en Phil Manzanera, que també te un currículum d’aquells que impressiona, però que alguns sempre li agrairem la seva feina amb Heroes del Silencio. I personalment, un dels músics “secundaris” de Roxy music, en Gary Tibbs (el baixista de la cançó que penjo avui) també em porta molts records de la colla amb la que anava allà pels anys 80’s.

La cançó que penjo avui, és per mi una clara mostra de cançó perfecte i que mai passarà de moda. És una d’aquelles cançons que m’han marcant un abans i un desprès. De fet, és una d’aquelles cançons on un home, se la juga (si enteneu això, és que ja teniu una edat i vèieu massa televisió). M’agradaria destacar alguna cosa en concret de la cançó, però és que tota ella és perfecte i excel·lent..

Ah!!! Per cert. Us he parlat de Suïssa i Sud-àfrica i .......?

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 1980
Àlbum: Flesh and Blood

Senzill : Same Old Scene

Més cançons i més informació.

dimecres, 16 de juny del 2010

ROXY MUSIC

Nacionalitat: Anglaterra.
Web oficial: http://www.roxymusic.co.uk/
Webs d'interès: http://es.wikipedia.org/wiki/Roxy_Music
http://www.roxyrama.com/index.shtml


ANY: 1980
Àlbum: Flesh and Blood


01 - In the Midnight Hour (3:09)
02 - Oh Yeah (On The Radio) (4:51)
03 - Same Old Scene (3:57)
04 - Flesh and Blood (3:08)
05 - My Only Love (5:16)
06 - Over You (3:27)
07 - Eight Miles High (4:55)
08 - Rain, Rain, Rain (3:20)
09 - No Strange Delight (4:44)
10 - Running Wild (5:03)

Senzill: Same Old Scene

01 - Same Old Scene
02 - Lover