divendres, 30 d’octubre del 2009

DEPECHE MODE - Corrupt

30/10/2009


Sembla ser, que últimament la corrupció ens rodeja per totes bandes, i cada dia, ens despertem pensant quin serà el cas que es destaparà aquest dia. Només per fer una mica d’inventari, recordaré el cas del Palau de la Música Catalana, on els seus responsables, aprofitaven tot tipus de subvencions, per lucrar-se i per tenir a alguns polítics en deute, deixant-los diners pel finançament més o menys descarat dels seus partits polítics.

Per un altre banda, tenim un cas de corrupció urbanística que de moment, estan imputats l’alcalde de Santa Coloma de Gramenet (PSC), i dos històrics membres de CiU. Sembla que d’aquí poc també poden caure altres alcaldes, sembla que l’ex-alcalde i l’ex regidor d’urbanisme de Sant Andreu de Llavaneres (PP i PSC respectivament) I finalment avui ha començat a sentir-se que el cas també pot estar a Lleida.

I Ses Illes no es queden curtes, tot i que allà, sembla que això de la corrupció és un cas constant.

Però al país veí, la cosa també està ben plena de casos de corrupció. L’alcalde de El Ejido, la població més rica del país veí, també ha rebut la visita de la policia per registrar el seu despatx. I el Partit Popular, amb el cas Gürtel, tenen sota sospita a la meitat del Partit.

Recentment a Itàlia, el seu President, en Berlusconni, també ha estat esquitxat per assumptes de dubtosa ètica, però també és una cosa típica d’ell. A França també ha passat alguna cosa, i no fa gaire, a Anglaterra es va destapar l’escàndol de les dietes dels parlamentaris, inclòs el seu primer ministre.

I els meus estimats Depeche Mode, també parlen de corrupció, però d’un altre mena de corrupció. El cert és que fa unes setmanes que estic escoltant el seu últim disc, i és ple de cançons bonissimes, entre elles “Corrupt”, que és tan bona, que no sabia com fer-m’ho venir bé, per penjar-la. Ara Ja ho he fet. Per cert, a la versió “de luxe” de l’últim disc, hi han bonus track, que són senzillament genials. Us les recomano. De moment, una mica més de corrupció, que últimament, està molt de moda.

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

ANY: 2009
Àlbum: Sounds of the Universe
























Àlbum: Sounds of the Universe (Deluxe Box Set Edition)


Corrupt

 

dimarts, 27 d’octubre del 2009

NITZER EBB - Lightning man

27/10/2009


No fa gaires dies, un amic meu ha estat pare d’una preciosa nena, i això és per celebrar-ho. Malauradament, el paper del pares dins del món de la música sempre és, o be de repressors intolerants, incapaços de comprendre els “profunds” problemes dels seus fill adolescents, o be d’uns pobres amargats que han fracassat en tot i que no tenen cap tipus d’ambició ni aspiració, vivint en un sense sentit la seva avorrida i miserable vida.

Però malauradament, també hi han casos on el paper dels pares, és realment dolent, ja que els pares també pateixen i també tenen els seus propis problemes, que no sempre saben solucionar, o simplement, no saben conviure amb ells, i és important com els fills reaccionen davant d’aquestes realitats dures. I és igual, amb quines edats ens enfrontem amb aquests problemes, depèn de les nostres circumstancies d’aquell moment concret.

Normalment, quan som petits veiem els pares tal com he descrit abans però també els veiem com uns ens indestructibles que passi el que passi, sempre sortiran en davant, i la veritat es que els pares som tant fràgils com qualsevol. Hi ha una cançó de Nitzer Ebb, que es la que penjo avui, que diu el següent “Baby come to Dady, Dady come to baby”, i això sempre m’ha cridat l’atenció.

Potser no te re a veure amb la estrenada paternitat del meu amic, o potser si, però se que aquesta cançó li agrada, i que intentarà ensenyar a la seva filla la musica que a ell li agrada.

Felicitant novament al meu amic, a la seva companya i sobretot donant la benvinguda a la Katia, penjo aquesta magnifica cançó, que no te res a veure amb ells , però ens agrada, oi, nou papà?

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

ANY: 1990
Lightning Man

Més cançons i més informació.

diumenge, 25 d’octubre del 2009

PETER MURPHY - Cuts you up

24/10/2009:






Aquest proper dimarts, toca en Peter Murphy a la Sala Bikini de Barcelona. Aquest cantant ja veterà, no és precisament sant de la meva devoció, i cap dels seus projectes, mai m’ha atret massa. Els mítics Bauhaus, grup amb el que es va fer conegut, no m’agradaven massa, i ho veia tot cop una gran operació de marketing estranya. Després va fer el projecte de Dalí’s Car amb en Mick Karn, i ni tant sols amb aquest baixista que em té el cor robat, va acabar de convèncer-me. I en solitari, doncs la veritat, no l’he seguit massa i el que he sentit, tampoc m’ha semblat massa interessant d’inici.

Però sempre hi ha la excepció que confirma la regla, i això ho va fer amb la cançó “cuts you up”, que em va captivar des del primer cop que la vaig sentir. És un tema molt lineal sense massa efectes especials, però és que no els necessita. És una cançó molt fàcil d’escoltar, i al mateix temps no és gens previsible. Segur, si més no vull pensar-ho, que el proper dimarts estarà al repertori del concert (Potser hauria de dir tracklist? Mmmmmmmmmm ..................No)

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

Nacionalitat: Anglaterra.
Web oficial: http://www.petermurphy.info/intro.html
Webs d'interès: http://es.wikipedia.org/wiki/Peter_Murphy

ANY: 1990
Àlbum: Deep



















01 - Deep Ocean Vast Sea
02 - Shy
03 - Crystal Wrists
04 - Marlene Dietrich's Favourite Poem
05 - Seven Veils
06 - The Line Between the Devil's Teeth (And That Which Cannot Be Repeat)
07 - Cuts You Up
08 - A Strange Kind of Love" (Version One)
09 - Roll Call
10 - Roll Call (Reprise)



















01 - Cuts You Up (Edit)
02 - Roll Call (Reprise)
03 - Cuts You Up (LP Version)
04 - A Strange Kind of Love (Version II)
Videos tu.tv

BAUHAUS

ESPERANT EL SEU MOMENT.