dilluns, 2 d’agost del 2010

ROGER HODGSON - Death and a zoo (Directe 1998)

01/08/2010:


La passada setmana, el Parlament de Catalunya, va aprovar prohibir les “corridas de toros”, després d’una ILP (Iniciativa legislativa popular) en la que en el seu moment, vaig signar amb molt poques esperances que servís per alguna cosa. Sorprenentment per mi, i suposo que per molts, la cosa sí ha servit per alguna cosa, i des del meu punt de vista, ha servit per una cosa molt important. I crec que és important per tres motius.

El primer motiu, és perquè es miri com es miri, las “corridas de toros” són una salvatjada inhumana, on es fa espectacle de la tortura, fent gal·la d’un sadisme que diu molt poc de la nostra societat. No només es fan aquestes atrocitats, sinó que molts pretenen dir d’això art i cultura, i volen que tots, ens agradin o no, estiguem orgullosos una cosa tant macabra. Ho sento, però no puc participar en aquesta farsa cruel i vergonyosa, perquè a mi personalment, em fa vergonya, que al meu país, es facin “corrides de toros”, Ara, després d’aquesta prohibició, em sento alliberat d’aquesta vergonya que he patit de sempre. Sobre aquest tema, encara no hem acabat la feina, ja que ara, toca acabar amb els correbous, que per molt arrelats a la nostra cultura i a la nostra historia que estiguin, cal prohibir-los igualment.

El segon motiu, és que els nostres polítics, han fet un acte de valentia, i han aconseguit millorar el nostre món, que avui, és una mica millor que fa una setmana. I ho han fet superant pressions molt fortes de tot tipus. Per tant, encara podem tenir esperança, que els nostres polítics, algun dia, donaran un cop a sobre la taula, i exerciran tot el poder que entre tots els hi hem donat, per fer la seva feina, i millorar el món, i no estar al servei, per por, o per cobdícia, d’obscurs poders que fan i desfan amb la complicitat, vull pensar que per la no-acció, dels nostres polítics. En aquesta ocasió, han estat valents, i cal que els hi reconeixem (A veure si així s’animen, i en fan més com aquesta)

I per últim, és evident, que prohibint les “corrides de toros” ens desfem d’un símbol d’espanyolitat. I tot el món, se n’ha fet ressò. Aquesta prohibició, serveix, també, per alliberar-nos una mica de Espanya, i sobretot per marcar diferencies visibles davant de la comunitat internacional. Una tia meva, que es anglesa, i que fins avui no veia clar que era això de “Catalunya”. El dia despres de la prohibició em va dir “Ahora yo si entender Catalonia ser otro pais muy diferente de Spain”

Per últim, m’agradaria dedicar unes paraules als PProgres aquests que defensen la llibertat davant de tot, fins hi tot defensen la llibertat de torturar a un animal, però en canvi oprimeixen la voluntat de tota una nació. Al PP i a C’s, els hi dic que això és coherència i tota la resta són “tonterias”, o viceversa (més aviat viceversa)


Tot això de la prohibició de les “corridas de toros” em va molt bé per parlar d’en Roger Hodgson, que el proper dia 2 d’agost, toca a Festival Jardins de Cap Roig, i en el seu últim treball en estudi (que jo sàpiga) té una cançó, que parla dels animals i els seus drets. Penjo la cançó “Death and a zoo” en una versió en directe a l’Argentina, dos anys abans a la seva publicació dins del disc “open de door”. La versió que interpreta, no és com la que va enregistrar posteriorment al disc, on va fer una producció i una versió d’aquesta cançó que em va impressionar molt el primer cop que la vaig sentir.

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 1998
Death and a zoo (Directe 1998 a Argentina)




ANY: 2000<

Àlbum: Open the door


Més cançons i més informació