dissabte, 11 de juliol de 2009

KRAFTWERK - Pocket calculator (cantada en italià)

10/07/2009:
Aquests dies, el Tour de France a estat per terres catalanes. Bé. això no és nou, ja que tot sovint, hi passa. La novetat d’aquest any, és que ha creuat els Pirineus i ha arribat fins a Barcelona, mentre que altres anys es quedava a prop de Perpinyà.

Quan volem relacionar el Tour de France amb música, la primera relació que em ve al cap és amb Kraftwerk. Així doncs, la elecció seria fàcil, si no fos perquè aquesta cançó de Kraftwerk, no m’agrada massa. Així que he buscat un altre tema d’ells, per penjar, i en grups com aquest quartet alemany, només t’has de deixar portar pel atzar, i ràpidament tens el tema escollit.

Amb els Kraftwerk, a diferència d’altres grups, no em puc fer el “xulo” dient que els coneixia abans que ningú i que m’agradaven abans que ningú. La veritat és que era l’únic de la colla que no sentia cap admiració pel grup, de fet, tot el contrari. Però per sort un dia vaig veure la llum, i vaig començar a gaudir de Kraftwerk. Ho vaig fer just a temps per poder-los veure en directe, en un del pocs concerts que han fet al nostre país. Crec que en realitat era el primer cop que venien (o ja havien tocat en un Sonar d’abans?)

Va ser un concert sorprenent, ja que hi anava esperant un concert més aviat tranquil, i un punt fred, però em vaig trobar ballant, i fins i tot rient amb les bromes que feien els integrants del grup. Va ser un dels millor concerts que recordo haver viscut, i dels mes divertits.

La cançó que penjo, és un clàssic d’ells (Pocket Calculator) en una versió cantada en italià. He sentit aquesta cançó en alemany, en anglès, en francès, en japonès, i ara en italià. Per quan una versió en català? Hem de crear un grup al Facebook per demanar a Kraftwerk, que facin aquesta versió? Potser ho faig.

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.

Que en gaudiu.

ANY: 1981
Àlbum: Computer WorldSenzill: Pocket Calculator

Pocket calculator (Actuació cantant en italià)
KRAFTWERK

Nacionalitat: Alemanya

ANY: 1981
Àlbum: Computer World01 – Computerwelt - Computer World
02 - Taschenrechner - Pocket Calculator
03 - Nummern - Numbers
04 - Computerwelt 2 - Computer World 2
05 – Computerliebe - Computer Love
06 - Heimcomputer - Home Computer
07 - It's More Fun to Compute - It's More Fun to Compute

Senzill: Pocket Calculator


01 – Pocket calculator
02 - DentakuANY: 2005
DVD: Minimum - Maximum


Disc 1
01 - Meine Damen und Herren
02 - The Man-Machine
03 - Planet of Visions
04 - Tour de France '03
05 - Vitamin
06 - Tour de France
07 - Autobahn
08 - The Model
09 - Neon Lights
11 - Trans Europe Express

Disc 2
12 - Numbers
13 - Computer World
14 - Home Computer
15 - Pocket Calculator/Dentaku
17 - Elektro Kardiogramm
18 - Aéro Dynamik
19 - Music Non Stop
20 - Aerodynamik/MTV

dimecres, 8 de juliol de 2009

PET SHOP BOYS - Suburbia (live)

07/07/2009: 
D’avui no pot passar. Avui els Pet Shop Boys toquen (¿toquen?) a Barcelona i ja no puc retardar més un comentari sobre aquest duet. He anat retardant l’escrit sobre aquest grup involuntàriament, segurament, perquè no són una prioritat per mi, tot i reconèixer que tenen un bon grapat de magnifiques cançons.

Encara recordo el primer cop que els vaig sentir. Aquell “West End Girls” era magnífic i no podia ser un altre cosa que un bon presagi. Vaig pensar que era el naixement d’una nova generació de grups que perpetuarien la musica electrònica amb els Pet Shop boys liderant aquesta generació, i amb una mica de sort, aconseguirien el reconeixement popular per aquest tipus de música.

Vaig ser profètic en tot, excepte en una cosa. No va ser el naixement de cap generació magnifica, i ells, segons el meu parer, no poden liderar re. Ho sento, però tot i tenir-ho tot per agradar-me, no els suporto. Els puc escoltar, molt bé ja que tenen moltes cançons excepcionals, però veure’ls em posa malalt.

Deu ser la seva actitud, sobre tot la del teclista, que en un principi feia gràcia aquella pose de no-comunicacio-per-què-soc-el-minimalisme-en-persona, però al cap dels anys, cansa, i penso que aquesta pose es deu a que no sap fer un altre cosa. Al cantant el suporto més. No gaire més, però millor. També abusa d’aquest minimalisme, que sota el meu parer, pretén amagar moltes carències, però he de reconèixer que és un cantant perfecte. És d’aquells cantants que crec que no desafinaria ni volent.

Una de les altres coses que no m’agrada dels Pet Shop Boys, és que durant la seva carrera, no han tingut massa variacions, i tota ella és massa lineal. Bé de fet tot en ells és massa lineal, i es potser per això que no m’acaben de fer el pes.

Però tenen moltes cançons, que es podrien qualificar de la millor cançó mai escrita, i per tant tenen el seu lloc en aquest blog, i si persisteixo en la tasca d’anar penjant cançons, d’ells, en penjaré bastants. Avui, com estan de concert a Barcelona, penjo una d’aquestes magnífiques cançons en directe.

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

ANY: 1986
Àlbum: PleaseSenzill: SuburbiaANY: 2007
DVD: Cubism
Suburbia (Live)


PET SHOP BOYS

Nacionalitat: Anglaterra
Web oficial: http://www.petshopboys.co.uk/
Webs d'interès:

ANY: 1986
Àlbum: Please01 – Two Divided by Zero
02 – West End Girls
03 – Opportunities (Let’s make lots of Money)
04 – Love Comes Quickly
05 – Suburbia
06 – Opportunities (Reprise)
07 – Tonight is Forever
08 – Violence
09 – I Want a Lover
10 – Later tonight
11 – Why Don’t we live Together?


Senzill: SuburbiaANY: 2007
DVD: Cubism01 - Psycho Intro
02 - God Willing
03 - Psychological
04 - Left to My Own Devices
05 - I'm With Stupid
06 – Suburbia
07 - Can You Forgive Her?
08 - Minimal
09 - Shopping
10 - Rent
11 - Dreaming of the Queen
12 - Heart
13 - Opportunities (Let's Make Lots of Money)
14 - Integral
15 - Numb
16 - Se A Vide E (That's The Way Life Is)
17 - Domino Dancing
18 - Flamboyant
19 - Home and Dry
20 - Always on My Mind
21 - Where the Streets Have No Name
22 - West End Girls
23 - The Sodom and Gomorrah Show
24 - So Hard
25 - It's a Sin
26 - Go West


ANY: 2012
CD: Elysium
 


ANY: 2013