dilluns, 8 de juliol del 2013

DURAN DURAN - Is there something I should know?


07/07/2013:



Un cop més, quedo perplex davant la insensibilitat manifesta de la nostra societat, ja no només quan afecta a terceres persones, sinó fins i tot a nosaltres mateixos. Una de les notícies d'aquests dies, és que una persona que treballava, no sé ben bé on, ha revelat secrets d'estat sobre les relacions de l'administració i el poble. De fet sembla que ha demostrat que l'administració dels Estats Units, espiava les comunicacions, no només dels seus ciutadans, sinó també les comunicacions dels ciutadans de la resta del món. Aquí ve la meva primera perplexitat. On és la notícia? Què ningú se'n havia adonat que Internet i les seves xarxes socials, són el millor aparell d'espionatge que s'ha inventat mai, i que és una cosa que ens apropa molt, a lo que seria “El gran germà”? Tots sabem que estem vigilats i fitxats del tot.

No sé ben bé que és el que aquest noi, ha tret a la llum, però tot el que ha mogut la seva revelació, és un nou motiu per a la meva perplexitat. Si aquest home, no ha revelat re que no sabéssim abans, què ho fa, que les autoritats dels Estats Units, hagin desplegat tot el seu potencial per detenir a una persona que no ha dir re de nou?

El tercer motiu de perplexitat, és que . . . si el que ha fet aquest noi, es tant “terrible”; com és que els serveis secrets dels Estat Units, no han “arreglat” aquest tema a la “seva” manera (com han fet sempre)? i a més. sembla que provoquin que es faci un seguiment mediàtic, gaire bé, retransmès en directe per televisió?

El quart motiu de perplexitat, és que arribats al punt que estem seguint aquest tema gaire bé en directe per televisió, i que ningú, repeteixo, ningú ha desmentit, i per tant, hem de pensar que és cert, doncs, com és que no hi ha cap dimissió? i sobretot, com és que no hi ha cap detenció? Si és cert que les autoritat dels Estats Units, espiaven als seus ciutadans, el President dels Estat Units hauria de dimitir si no era coneixedor d'aquestes pràctiques. I si n'era coneixedor, hauria de ser detingut.

Peró a mes, el reguitzell de noticies “perplexants”, continua quan resulta que uns governs europeus, no deixen passar a un avio presidencial d'un altre país, per la sospita que podria refugiar a una persona que ha arriscat la seva vida, per obrir-nos definitivament els ulls i dir-nos que estem a un pas de 1984. I enlloc de refugiar a aquesta persona, aquests “civilitzats” governs respectuosos dels drets humans, col·laboren amb el delinqüent (ja que no ha desmentit el delicte – No us deixa perplexes, això?) que vol capturar, al que de moment, sembla ser el bo de la pel·lícula.

I l'última, és veure com els ciutadans d'aquests països europeus, no demanen dimissions i explicacions als seus governs, per col·laborar, amb el que de moment, sembla el dolent de la pel·lícula.

Amb tota aquesta historia, tinc la sensació que em prenen per imbecil, un altre cop, i tinc la certesa que em volen enganyar i manipular, un altre cop. És evident que hi ha alguna cosa que no sabem i que hauríem de saber.

I això és el que es preguntaven Duran Duran amb aquesta cançó titulada “Is there something I should know”. Una magnifica cançó que a Europa no va ser inclosa en cap “Llarga durada” i només es va editar com a senzill, però que d'una manera o altre, va servir per fer un dics de grans èxits de Duran Duran amb nomes dos “llargues Durades” al mercat.

Especialment recomanable la versió Maxi d'aquesta cançó. És d'una època, en que els grups es “curraven” unes versions mes treballades i no es dedicaven a contractar dj's, El vídeo clip també és molt recomanable, també d'una època que es posava certa cura en fer els vídeos.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.
Què en gaudiu.

PD: Per cert. Parlant de secrets que es descobreixen . . . o que s'escampen deliberadament, avui fa 66 anys del Incident de Roswell!!!!

ANY: 1983
Senzill: Is there something I should know?


Maxi: Is there something I should know?