dissabte, 16 de novembre del 2013

FRONT 242 – Religion (Live Dusseldorf 1998)


16/11/2013:


Fa poques hores que Front 242 ha estat tocant en directe a Barcelona, i jo . . . . a casa!!!!!!! No tinc perdó. Si més no, he intentat redimir la meva culpa, escoltant i difonent tant com he pogut a aquest grup, que han conquerit el món des de Bèlgica, cosa que demostra la seva vàlua.

Tornant a les meves culpes, la cosa s'agreuja, ja que soc reincident, i aquest és el tercer cop consecutiu que venen i jo no els vaig a veure. En altres temps, hagués fet coses increïbles per veure'ls. De fet, el primer cop que els vaig veure, vaig haver d'anar fins un poblet de Múrcia. El segon cop, ja va ser a Barcelona, durant la gira del “Tyranny for you” i el tercer cop va ser al Velòdrom d'Horta en una gira que van aprofitar per enregistrar el seu Re-Boot. Aquest últim concert el recordo com un dels millors concerts de la meva vida, ballant sense parar, i veient com la gent del meu voltant ballava sense parar.

Ja que he fet servir un discurs pseudo religiós, amb el tema de les culpes i el perdons, comparteixo la cançó “Religion”, precisament en un vídeo enregistrat durant aquesta gira del Re-Boot. Un dels moment més “besties” del grup, amb una intensitat i agressivitat considerable. A mes, aquest és un dels vídeos que pensava que ja havia compartit, que he descobert que no era així.


Bé, per saber com ha anat, hauré d'anar a veure a btretze, que si que hi ha anat, i sempre fa cròniques interessant i detallades.
Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

ANY: 1998
Àlbum: Re-Boot

 


diumenge, 10 de novembre del 2013

FRONT 242 – Moldavia (Clip/Live2012)


09/11/2013:


Aquest proper divendres, a la Sala Apolo de Barcelona, tocaran Front 242, i això em fa parlar d'ells, ja que es un dels grups importants de la meva vida. Per fer aquesta entrada, he repassat el que havia dit d'ells en anteriors ocasions i m'he endut una sorpresa desagradable i agradable alhora. I es que he parlat d'ells menys del que em pensava. Em resulta desagradable veure que no he compartit moltes cançons que si creia haver compartit. Lo agradable, és que les podré “tornar” a compartir.

De moment he compartit Never stop, Animal, Rhythm of Time i Take one (Live) que ja serveix per perfer un tastet a aquest grup. Com el concert és la setmana que ve, he buscat per avui, un vídeo d'un directe recent, i el més recent que he trobar amb una bona qualitat d'àudio, és de l'any passat de la cançó “Moldavia”, així doncs, aquesta és la cançó d'avui, amb un vídeo de l'època en la que van enregistrar la cançó, i tal com he dit abans, un vídeo d'un directe “actual”.

Amb tot això potser ja us podeu fer una idea del que seria un concert en directe de Front 242. Intensitat, densitat, entrega i qualitat. Podreu veure un bateria que li dona molta força al espectacle. Als teclats, un geni del sampler, fent veritables virgueries en directe, “robant” la veu als seus companys, per desprès incloure-la com si fos un efecte més. I finalment els dos cantants, que no paren un moment, un ballant molt bé (tot i que l'edat no perdona) i un altre ballant com si estigués fotent-li una pallissa a algú. I si hi aneu, i us diuen fills de puta varies vegades, us ho diuen amb tot l'afecte.


Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

ANY: 1991
Àlbum: Tyranny for you



ANY: 2012