dissabte, 30 d’abril del 2011

IAMX - Ghosts of utopia

30/04/2011:

Estem vivint temps molt estranys, i hi han moltes coses de les que parlar. Totes elles un pel rares. Per exemple, sobre la retallada dels drets socials que tant esforç i lluita van suposar pels nostres avantpassats. I mentres tant, es treuen impostos als que més tenen o no s'inspecciona als que més poden fer frau. I a sobre, amb l'ajut dels nostres diners (aquells diners que haurien de servir per no tancar plantes d'hospitals) els bancs, en plena crisis, obtenen més guanys que l'any passat. I tot això a pocs dies de l'1 de maig, dia dels treballadors, i que haurien d'enfilar-se per les parets i el que fan és . . . .res. Aprofito per recordar-vos, que demà, si podeu, aneu a la manifestació de l'1 de maig. Normalment, no estic massa d'acord amb aquesta manifestació, però aquest any, crec que sí té una raó de ser.

I avui, a Anglaterra s'ha cassat un príncep, amb una xicota que no és de sang blava. I ningú es queixa? Si juguem al joc de la monarquia, juguem-hi bé. No podem dir que per lo bo, si que som monàrquics però per lo dolent no. Els prínceps no es poden casar amb qui volen, i molt menys per amor. Els casaments reials, són una qüestió d'estat, i per tant, l'amor no hi pinta res. I si això no agrada, doncs s'abdica, i ja està.

I el tema de la premsa madrilenya amb la seva manipulació descarada de fotos o vídeos per demostrar coses que no són. On és l'ètica? I el públic d'aquesta premsa, com és que es deixa enganyar d'aquesta manera? Aquesta falta d'escrúpols, difonent falsedats i fent que no s'accepti la realitat de les coses, tard o d'hora, farà que passi alguna cosa greu de la que ens en penedirem tots, menys el que han provocat aquest estat de crispació, que novament tornaran a manipular la realitat per que tot sembli el que no és. Bé, la premsa espanyola, en temes de política ja ens té acostumats a aquest tipus de coses. En realitat no ens hauria de sorprendre res.

I en el tema personal, també em passen coses. Recentment, semble que al meu voltant, la gent té ganes de barallar-se amb mi per les coses mes infantils. Ahir mateix, em vaig trobar amb un energumen que va aparcar ocupant l'espai de tres cotxes, ja que va aparcar en serie en un lloc on s'aparca en bateria. Quan li vaig demanar de bones maneres, pensant que no s'havia adonat de la situació, em va respondre amb una actitud fatxenda i desafiant. Ràpidament vaig veure que la situació fàcilment podria arribar a una confrontació física. Simplement, aquest energumen, tenia ganes de brega . . . davant de les seves filles!!!!!! Evidentment, vaig defugir la situació, i vaig marxar mentre era insultat i escridassat per un neardental disfressat de pare de família. Com és possible que un pare de família reaccioni d'aquesta manera?

Com deia, hi han moltes coses de parlar en aquests temps tan estranys que vivim, i no sé si serà casualitat, però avui, IAMX, toquen a la sala Salamandra de l'Hospitalet, presentant el seu nou disc “Volatile times”. Un disc que està força bé, ja que té un bon grapat de molt bones cançons, que si li sumem les cançons de treballs anteriors, fa que el concert sigui molt recomanable, Penjo el seu senzill “Ghosts of utopia”, una cançó que demostra que IAMX, es treballa les cançons que composa. També m'agradaria destacar la magnifica veu d'IAMX.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i el so a tota canya.

ANY: 2011
Àlbum: Volatile times














Senzill: Ghost Of Utopia