dissabte, 20 d’abril del 2013

NITZER EBB - Shame

20/04/2013:

Porto aproximadament 16 anys que vaig diàriament a treballar a Barcelona, per l'autopista, i torno de treballar per la N-II. Aquesta carretera de la costa, cada dia va més plena i cada dia és més molest circular per ella. En un principi hi havien carrils dobles i el transit no era excessiu. Poc a poc el número de cotxes que circulava per la N-II anava augmentant i en nom de la seguretat vial (?) es van treure els semàfors, els carrils dobles i es va omplir de rotondes fins a extrems de trobar rotondes amb poc metres de distància entre elles. O d'aparèixer per la nit rotondes que al matí no hi eren, i que es deixaven per la nit mal senyalitzades amb l'evident perill que això suposava.

Entre la crisi i la reivindicació contra l'espoli que suposa el abusiu peatge de l'autopista, el número de usuaris d'aquesta carretera ha augmentat molt. I a mes, les estranyes reformes que ha patit aquesta via pública, doncs hem arribat a fer que allò que es feia en una hora i mitja, ara es fa en dues hores si no hi han problemes. Bé, ara són més de dues hores, ja que han posat un semàfor d'aquells que van treure. L'han posat just davant d'un nou Lidl que van inaugurar no fa massa. Aquest semàfor posat descaradament per beneficiar al supermercat, provoca unes cues i uns embussos que són del tot intolerables. Cada cop que m'he de “menjar” aquest semàfor posat a dit, no puc més que maleir al supermercat que ha pressionar per fer que li posin el semàfor (suposo) i el polític de torn, que un cop més, mira pel benefici de les grans companyies, i no vetlla pel bon funcionament de les infraestructures.

Segur que podrien dir, que aquest semàfor s'ha posat per evitar accidents, cosa que em podria arribar a creure, però això encara empitjora la cosa, ja que abans del supermercat, hi havia una botiga de mobles, que no pertanyia a cap tipus de multinacional, i que tot i ser de mides grosses, era un comerç petit i de “barri”. Van deixar morir de fàstic aquest comerç i no li van posar el semàfor, que ara resulta que deu ser de vital importància per garantir la seguretat vial. També té gràcia, que va ser un semàfor que primer van treure, després el van tornar a posar, per facilitat que els ciutadans accedissin a l'estació de tren i a platja, però tot i la seva “vital importància per la seguretat vial”, es van tornar a treure. Ara, l'han tornat a posar, un metres més enllà, just davant, oh! quina casualitat, davant d'un Lidl

Bé, ja sé que Lidl mira pel seu benefici, però a mi personalment, (i a molts ciutadans) ens està perjudicant en la nostra vida quotidiana, i no veig una altre manera de defensar-me, que no anar a comprar a cap Lidl, fins que aquest semàfor d'obscurs interessos, desapareix.

En fi, sigui com sigui, tot plegat és una vergonya, veient com els ciutadans no som considerats com a tals, i els polítics es deixen manegar per les grans empreses i fan tot el que aquestes volen ignorant el motiu pel que han estat escollits. Sincerament, m'estic plantejant, fer una queixa formal, respecte a aquest tema.

Per acompanyar aquest assumpte, tant vergonyant, ho faig amb “Shame” de “Nitzer Ebb”. Un dels seus èxits de públic. Nitzer Ebb, són per mi un dels grans pilars, i el 99% de les seves cançons, em resulten irresistibles, però aquesta és d'aquelles especials, i en els concerts es nota. No és un dels seus “clàssics” però quan comença a sonar la seqüència inicial d'aquesta cançó, en els seus concert, es nota una excitació un pel més elevada que en la resta de cançons no “clàssiques”. Un cançó excepcional. El vídeo, no ho és tant, però . . és colorit!!!!

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.
Què en gaudiu!!

ANY: 1989
Àlbum: Belief


CD-Single: Shame