diumenge, 16 d’octubre del 2011

TEARS FOR FEARS - Mad world

15/10/2011:

Avui la gent de tot el món (occidental) ha estat convocada a sortir al carrer per tal de deixar veure la seva indignació amb la situació social i econòmica actual, on poc a poc, veiem com anem perdent drets socials, i poder adquisitiu, perdent qualitat de vida per totes bandes.

I és que vivim un món que esta ben boig i la falta de coherència i d'intel·ligència és evident per totes bandes. Vivim un món on sembla que són els rumors malintencionats els que fan que la economia d'un estat, i per tant a la llarga, els seus habitants, trontollin sense saber ben be el perquè. O el fet que un govern posi traves als ajuts socials dels més desafavorits de la nostra societat i al mateix temps dona ajudes a les entitats financeres, és de bojos.

Tampoc és massa normal que desprès del que ha passat a Fukushima, sembla que ningú qüestioni la necessitat de trobar noves solucions al repte energètic que té la nostra societat per endavant. O el fet de que no es facin tots els esforços per evitat el desastre ecològic que dia rere dia pateix el nostre planeta, és una mostra clara que a tots en falta una mica de seny i sentit comú.

O per exemple, avui mateix, és l'aniversari del afusellament del Molt Honorable President de la Generalitat, en Lluís Companys, i desprès de 36 anys de la mort del General Franco, encara és hora que l'estat “democràtic” d'Espanya, condemni i anul·li el judici i la posterior execució d'un President d'un govern escollit democràticament.

Tot això i moltes altres coses, totalment fora de tota lògica, són les que em fan pensar que vivim en un món de bojos, i que estem condemnats a la autodestrucció en tots els àmbits possibles, des dels culturals, als ambientals i als econòmics.

Per això penjo avui la cançó “Mad world” de “Tears for fears”, un grup que durant la seva historia a tingut forces moments d'èxit i altres d'oblit general. Però cal reconèixer que és un grup que ha fet grans cançons, i des del meu punt de vista, fins i tot diria que ha fet un dels àlbums més imprescindibles de la música . . . . .no sé mai com anomenar-la . . . . pop!? “Mad world” va ser el seu primer èxit comercial i a mi particularment, encara em sembla una cançó molt bona que no ha passat de moda, tot i que ja té 30 anys de vida. De fet, és una cançó que ha estat vesionejada forces cops, aconseguint alguna d'aquestes versions, novament un gran èxit comercial.

Les meves estimades filles, han tingut una petita baralla amb els meus auriculars, i no sé si el vídeo que penjo, té una bona qualitat de so (espero que si) per tant, si escolteu aquesta cançó, i se sent bé, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.


ANY: 1982
Senzill: Mad world













ANY: 1983
Àlbum: The hurting




















TEARS FOR FEARS


Nacionalitat: Anglaterra


ANY: 1982
Senzill: Mad world













02 - Ideas as Opiates

ANY: 1983
Àlbum: The hurting


















01 - The Hurting
03 - Pale Shelter
04 - Ideas as Opiates
05 - Memories Fade
06 - Suffer the Children
07 - Watch me Bleed
08 - Change
09 - The Prisoner
10 - Start of the Breakdown
11 - Pale Shelter (Long version)
12 - The Way You Are (Extended)
13 - Mad World (World Remix)
14 - Change (Extended)