dissabte, 13 de juny del 2009

SINÉAD O’CONNOR - Nothing compares 2U (Vídeo clip / Live)

12/06/2009:

Torno al Festival Internacional de la Porta Ferrada ja que dins de la seva agenda, també hi apareixia la Sinéad O’connor. Finalment, sembla ser que la cantant irlandesa, ha suspès tota la seva gira europea, i per tant no actuarà en aquest festival.

Tot i que segueix treballant, la Sinéad O’connor, va tenir dos grans moments de glòria, i després, la seva llum, s’ha apagat una mica. Els seu primer gran moment de popularitat, va ser amb la versió que va fer d’una cançó d’en Prince per un dels seus projectes paral·lels (The Family) El segon moment de màxima popularitat, va ser quan, en un programa en directe de televisió, va trencar una foto del Papa de Roma.

Però aquí, el que ens interessa és la música, i parlaré d’aquesta magnifica versió, que va fer molt popular a la nostra protagonista d’avui. La versió està basada en la força interpretativa de la Sinéad O’connor, acompanyada d’uns arranjaments molt sobris i austers, deixant-li a ella tot el protagonisme del tema. El vídeo clip, també va ajudar molt al èxit d’aquesta versió, també per la seva austeritat i aparent senzillesa. El vídeo és un primer pla de la cara de cantant i poca cosa mes, on podem veure els seus enormes i preciosos ulls, que semblen fets per un dibuixant de manga. La cantant va interpretant la cançó, de tal manera que finalment deixa anar unes subtils llàgrimes per les seves galtes. Diu la llegenda que aquestes llàgrimes no eren previstes al guió del vídeo. Qui sap?

Penjo el vídeo clip, tot i que he estat a punt de no fer-ho, ja que sembla ser que la senyora O’connor, no és massa amant del Youtube, i no hi ha cap versió del vídeo clip en condicions. Finalment l’he trobat en un altre lloc. També he penjat un directe d’aquesta versió. Algú em pot dir de quin any es aquest directe? Gràcies.

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

ANY: 1990
Àlbum: I Do Not Want What I Haven't Got






























 

SINÉAD O'CONNOR

Nacionalitat: Irlanda.
Webs d'interès:

ANY: 1990
Àlbum: I Do Not Want What I Haven't Got













01 – Feel so Different
02 – I am Stretched on your Grave
03 – Three Babies
04 – The Emperor’s New Clothes
05 – Black Boys on Mopeds
06 – Nothing compares 2 U

07 – Jump in the River
08 – You Cause as much Sorrow
09 - I Do Not Want What I Haven't Got


















PRINCE (Tribut a)

PRINCE

NOTHING COMPARES 2 U (The Family) (1985)
1990 - Sinéad O'connor
???? - Sinéad O'connor (Directe)

dijous, 11 de juny del 2009

MÒNICA NARANJO - Destame (Directe) / Europa

10/06/2009:
Aquest passat cap de setmana, hem tingut la oportunitat de participar en la construcció d’Europa, però els percentatges de participació, ens diuen que això d’Europa, ens queda lluny. Potser perquè no entenem molt bé que és això del Parlament europeu. Un Parlament que no escull govern, però que hi ha un consell, que dicta directrius que s’han de complir, sense saber ben bé, quines competències té tot això de la política a nivell europeu.

Una cosa semblant em passa a mi, amb la cançó “Europa” de la Mònica Naranjo, que no acabo d’entendre per on va. Però musicalment és un tema que m’agrada molt.

La Mònica Naranjo, de tant en tant fa cançons arriscades, cosa que és d’agrair, i aquesta cançó n’és un exemple. El tema és ric, potent, energètic i, perquè no dir-ho ambiciós i pretensiós. Però és que la Mònica Naranjo és així. És l’excés en persona. Si t’agrada, dons cap problema, però si no t’agrada, pot resultar insuportable. En el meu cas, quan m’agrada, m’agrada molt, i quan no, doncs tampoc em desagrada massa.

Penjo aquesta cançó, d’aquesta cantant amb una veu prodigiosa, que manipula com vol i amb seguretat, que toca a Barcelona el proper divendres, 12 de Juny, a l’Auditori amb una orquestra simfònica. La crisi, no em deixarà anar-hi. M’hauré de conformar penjant també un vídeo en directe.

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya (El directe no se sent molt bé)
Que en gaudiu.

Nacionalitat: Països Catalans.
Webs d'interès:

ANY: 2008
Àlbum: Tarántula























Senzill: Europa (Vídeo clip)























ANY: 2009
DVD: Stage



























Més cançons i més informació.

MÒNICA NARANJO

Nacionalitat: Països Catalans.
Webs d'interès:

ANY: 2008
Àlbum: Tarántula























01 - Europa
03 – Usted
04 – Para siempre
05 - Amor y lujo
06 – Idilio
07 - Diles que no
08 – Kambalaya
09 – Eva
10 - Amor y posesión
11 – Revolución 
12 - El descanso

Senzill: Europa (Vídeo clip)























ANY: 2009
DVD: Stage























01 - Resurección (Intro) 
02 - Desatame
03 - Entender el amor
04 - Sólo se vive una vez
05 - Pantera en libertad
06 - Perra enamorada
07 - Usted
08 - Todo mentira
09 - Diles que no
10 - Idilio
11 - Kambalaya
12 - Para siempre
13 - Amor y lujo
14 - Europa
15 - Sobreviviré