divendres, 8 d’agost de 2014

DEPECHE MODE – It's no good


08/07/2014:
Desprès de “la hipocresia espanyola” i “la estupidesa catalana i espanyola” acabo la meva trilogia sobre la república espanyola amb “la ingenuïtat catalana”.Són molts els catalans que donen com a cosa segura que la III República Española seria una règim que no només reconeixeria el fet nacional català, sinó que fins i tot, el defensaria. Ho sento però no puc estar més bocabadat i sorprès davant d'aquesta ingenuïtat tan absoluta fins al punt que resulta ofensiva, no sé ben be per aquí, si pels als que s'ho creuen, per als que no ens ho creiem, o per tots dos.Caldria fer memòria sobre algunes coses que han passat en una república española.

  • Va ser la república española, la que va retallar l'estatut de Nuria, aprovat pels ajuntaments i pel cos electoral català, i entre d'altres coses, d'on es definia a Catalunya com a estat autònom dintre la II república española i la imatge d'aquesta com a federació voluntària de pobles, va passar a “Estado integral compatible con la autonomía de
    municipios y regiones” De reconeixement nacional, res de res.
No sé si aquesta foto de 1932, us resulta actual. Jo diria que sí.  • Va ser la república española, la que va empresonar al President electe de la Generalitat de Catalunya, juntament amb tot el seu govern.
       • Va ser la república española, la que va derogar l'estatut de Nuria (quan anys abans ja l'havia retallat)En definitiva, sota el règim de república, els espanyols han sigut tant “amables” amb Catalunya com en qualsevol altre règim polític. Creure en que la III República, seria la solució al encaix de Catalunya dins d'Espanya, és ingenu, mal intencionat o ambdues coses alhora. Per cert, per què hem d'encaixar Catalunya dins d'Espanya? Quina necessitat hi ha?

La historia ens demostra que la república espanyola no és bona per Catalunya de la mateixa manera que no ho és la monarquia o la dictadura. En qualsevol tipus de règim polític, la relació entre Espanya i Catalunya és d'amo a sotmès.


Com diuen Depeche mode, “it's no good”, la relació entre Espanya i Catalunya, mentre no sigui d'igual a igual, no pot ser bona, i amb república, tampoc. Bé Depeche Mode no diuen això exactament, però sí que el títol d'aquesta magnífica cançó, em bé de conya per dir el que tenia ganes de dir.
Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.

Què en gaudiu.ANY: 1997

Àlbum: Ultra


Senzill: It's no good