diumenge, 7 d’abril del 2013

DURAN DURAN – The wild boys (Versió vídeo)

07/04/2013:

Tal com vaig dir en la entrada de Classix Nouveaux, parlaré de l'efecte secundari que hi hauria, si comencem a considerar als polítics imputats en casos de corrupció, com culpables, i els "obliguem" a dimitir.

El cert és que els polítics, per tal de semblar més honestos que la honestedat en ella mateixa, s'omplen la boca dient que per tal de fer una renovació i neteja democràtica, els càrrecs polítics imputats en alguna cosa, haurien de dimitir de tots els seus càrrecs i responsabilitats. Ho diuen perquè això és populista i ens agrada sentir-ho, tot i que no ens ho creiem.

Però això és molt perillós. No podem permetre que un càrrec polític, pel fet d'estar imputat, hagi de dimitir del seu càrrec. Primer, cal recordar (tot i que no hauria de fer falta recordar-ho) tothom és innocent fins que es demostri el contrari, i un imputat, és una persona que només està sent investigada.

Si es complís aquesta norma de (falsa) "ètica" política, els nostres polítics, enlloc de dedicar-se al que s'haurien de dedicar (a fer que les coses rutllin) es dedicarien tot el seu temps, a provocar imputacions als altres polítics (dels altres partits,. i del propi partit) i a evitar poder ser imputat.

Imagineu-vos!!! Si ara ja no fan la seva feina, o la fan fatal, si a sobre, els hi posem fàcil tombar a l'enemic (tant dels altres partits com del propi) qui farà que les coses rutllin? Imputar a un polític en qualsevol cosa, és força fàcil, i precisament aquest dies podem veure com es guarden enregistrament sonors, per treure'ls a la llum en el moment oportú, i no quan les coses passen. O com es publiquen fotos 20 anys desprès de fer-se. Lo important sembla que no és la justícia, sinó tombar al adversari, en el moment més oportú. Si lo important fos la justícia, tots aquests fets, sortirien poc a la llum poc temps després de passar. Però com lo important no és la justícia, i probablement, aquests enregistraments o aquestes fotos, no tenen cap validesa, doncs es fa una utilització mediàtica i populista per tal de fer semblar que tal polític, és corrupte, quan en realitat potser no hi ha res.

I per ultim, algú ha pensat, que si es posa de moda, que els polítics dimiteixin si són NOMÉS imputats, que us penseu que faran amb la ciutadania, ja que són ells i elles els que fan les lleis? Doncs ens aplicarien la mateixa norma. I d'alguna manera pagaríem pel fet de ser acusats, imputats o investigats. De fet, cada cop que “Hacienda”, ens fa una declaració de renda paral·lela, podria considerar-se que estem sota sospita, i si fai no fa, imputats d'un delicte de frau fiscal. Així doncs, mentre es faci aquesta declaració en paral·lel, per què no engarjolar-nos “preventivament”?

De fet, coses com aquestes, ja ens estan passant, ja que grans companyies emeten factures que sense quedar clar, si són certes o no, ens obliguen a pagar, i en tot cas, un cop hem pagat, tenim dret a reclamar, però de moment, ja hem pagat. I crec que alguns ajuntaments ja estan aplicant aquest modus d'operar.

Quedem-nos tranquils, i encara que algun "xoriço" s'escapi, i millor que siguin el jutges els que decideixin si un càrrec polític, a de plegar o no. Ja sé que precisament avui, no és el millor dia per confiar en la Justícia però ho hem de fer, sinó, tot es convertirà en una guerra bruta i salvatge, on no seria important si som culpables o no. Només caldria que ho sembléssim, I això és molt fàcil de fer per molta gent i per molts poders fàctics. Tots seriem com nens salvatges, cercant la caiguda injustificada i provocada per nosaltres mateixos dels altres, i difícilment, podríem escapar a aquesta forma de fer les coses.

Tot seria semblant (metafòricament parlant) al món post apocalíptic que moltes pel·lícules ens han mostrat, o que ens mostraven Duran Duran en el seu vídeo clip de la cançó “The wild boys”. Una cançó molt bona, esplèndida, de les importants en la meva vida, amb un vídeo clip dels que es feien abans, amb pressupost i imaginació, i perquè no dir-ho amb cert missatge (ambigu i sense massa intensitat) sense oblidar, que “l'important”, és l'espectacle. És cert que quan és va fer el vídeo, els efectes digitals encara és tenien que perfeccionar molt, però no ens hem de deixar enganyar per aquestes coses, i contemplem un magnific vídeo d'una magnífica cançó.

Curiosament, m'acabo d'assabentar, que fa poques hores que ha mort en Milo O'shea, actor que va encarnar al malvat Durand Durand a la pel·lícula "Barbarella" i que podem veure en aquest vídeo de "The wild boys".

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.
Que en gaudiu.

ANY: 1985
Vídeo: Arena

The wild boys