dilluns, 10 de setembre de 2012

AND ONE – Aigua

09/09/2012:

Aquest any, la Diada es presenta d'una manera especial. Els ànims estan caldejats i les coses poc a poc, sembla que van surtin. Aquesta any, la manifestació, s'ha organitzat de tal manera, que és un crit de llibertat i un crit per la independència. Jo no soc massa amant de les manifestacions, on per un dia, i molts cops, només per un dia, la gent surt al carrer a demanar, molts cops un altre cop, no saben ben be què. Penso que les coses s'han de fer cada dia, no només el dia de la manifestació. El proper 12 de setembre, serà igual d'important per la lluita i de poc haurà servit la manifestació, si al dia següent baixem els braços, o a les properes eleccions, votem forces polítiques que no són independentistes. Forces que curiosament, s'han apuntat a aquesta manifestació (CyU i IC-V) i no sé ben bé que venen a fer. Si venen seran benvinguts, però desprès que no es vulguin apropiar de la paraula “coherència”. També podria ser que en realitat, el que volen, és aigualir la festa, i així d'aquí uns dies, a les tertúlies, dir que en realitat la manifestació no era independentista, ja que ells hi eren i no són independentistes. Tinguem-ho present. CyU, IC-V, UGT i CCOO, van a una manifestació que demana que Catalunya sigui un nou estat a Europa. Demana la independència, sense matisos. Desprès, potser voldran aigualir la intensitat de la manifestació. I els que sou independentistes, tingueu-ho present. Per molt que vagin a la manifestació, avui per avui, ni CyU, ni IC-V, ni UGT ni CCOO, són independentistes, ja que ni en els seus estatuts, ni manifestos, ni programes, en cap moment, es parla de independència.

Aquest any, aniré a la manifestació. Ja que la situació, des del meu punt de vista és insostenible. Ni econòmicament, ni culturalment, la dependència ens convé. De fet, la dependència, com concepte, no convé mai a ningú i ningú la vol. Qui ens vol fer creure que la dependència és una bona cosa? Ah!!! és clar. És aquell mateix que s'aprofita de la nostra dependència envers ell.

I dintre d'aquesta setmana que dedico a And One, com a segona entrega, presento el seu nou vídeo, de la cançó titulada “Aigua”. Sí, sí. En català, i confirmat per els mateixos, que és en català. Aquest grup alemany, ha titulat una cançó en català, i és d'agrair. A més, venen a tocar a la Sala Bikini de Barcelona, el proper dissabte. I parlant com he parlat d'aigualir, doncs tot em surt lligat i la elecció d'aquesta magnifica cançó, em ve perfecte. És una cançó que s'allunya una mica de l'estil del grup, però manté, aquella bellesa absoluta, que And One, és capaç de donar a les seves melodies quan volen. Té la particularitat, que no esta cantada per cap membre del grup, sinó que va ser la noia dels cors, que com premi a la seva bona feina, li van donar aquesta cançó per cantar-la ella, i ella mateixa, la va adaptar, posant-li la paraula “aigua” (Gràcies Vivi) Cançó molt lenta i curta, però com he dit abans, de bellesa absoluta.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.

ANY: 2012
Àlbum: S.T.O.P.

Aigua