dijous, 13 de setembre de 2012

AND ONE - The great commandment (Live 2006)

12/09/2012:

Finalment, ahir es va produir la manifestació en favor de la independència de Catalunya. Va ser una manifestació que segons el govern espanyol, interessat en menystenir aquest acte reivindicatiu, hi havien 600.000 persones. Segons el Govern de la Generalitat de Catalunya i l'ajuntament de Barcelona, hi havien entre 1,5 milions i 2 milions de persones. Realment hi han imatges que fan posar la pell de gallina, veien tot el Passeig de Gràcia ple de gent. Jo, que no crec massa en les manifestacions, hi vaig anar i realment la cosa va ser espectacular. La manifestació va ser tan massiva, que es va colapsar abans de començar.

Recordo, que quan ja portàvem una hora llarga esperant a la cantonada de Pau Claris amb la Ronda Sant Pare, una persona de la organització anava dient amb un megàfon “La manifestació està colapsada. No pot tirar endavant. Procureu arribar al Parlament pel camí que sigui. No seguiu el trajecte previst.” Mentre era a la manifestació, no ens podíem creure que tota aquella gent estigues allà demanant la independència. Tot el potencial de vot independentista que tenia davant dels meu ulls, on anava el dia més important per expressar el sentiment d'independència? A qui votava tota aquella immensa massa suada, i cansada però amb voluntat no només d'aguantar, sinó d'avançar? Si tota aquella gent votés un partit independentista a les eleccions, la cosa estaria feta.

Però tal com vaig dir en la meva anterior entrada i havia gent que anava a la manifestació no se ben bé, a què. Avui mateix, el Sr. Herrera, lider de IC-V, i persona per la que tinc una especial simpatia, ja ha fet el comentari, que la manifestació d'ahir, era independentista, però no només independentista. Què també era una manifestació contra les retallades. Una clara i poc ètica manera de voler aprofitar la manifestació que tenia un lema i una consigna clara, i on en cap moment es va parlar de retallades i d'atur, i de cap tema social. L'únic tema de la manifestació, és la voluntat d'independència del poble català.

També vaig parlar de CyU. Tenia la intenció de deixar de escriure CyU i tornar a escriure CiU, però no puc, ja que torno a tenir la sensació de que estan tornant a enganyar als seus electors. Com? Doncs com sempre. Amb ambigüitats. Desprès de la manifestació han fet servir unes paraules molt maques, però que estan dites d'una manera, que cadascú de nosaltres, escolta el que vol escoltar. CyU parla de estructures d'estat, però . . .jo encara no he escoltat de les seves veus, la paraula “independència”. Em fa l'efecte, que d'aquí un temps tornaran amb els seus matisos. Mentres en els seus estatuts i programes no surti la paraula independència, no me'ls creuré, i seguiré escrivint CyU.

Però sigui com sigui, ahir el poble de Catalunya, sinó tot, si el suficient per fer una majoria, no va pregar ni demanar als nostres polítics i al nostre Govern, la independència. Ahir, el poble de Catalunya va ordenar als seus representant polítics, aconseguir la independència. Ahir, el poble de Catalunya, va fer el gran comandament als polítics catalans, però sobretot, al Govern. Sincerament espero que el Govern, no torni a decebre al seu poble, com ha fet tants cops, en aquest sentit.

I en aquesta setmana dedicada a And One, comparteixo el vídeo en directe de la cançó “The great commandment”. És una versió que van fer de la cançó de Camouflage, i com ja he dit en altres entrades d'And One, And One són capaços de millorar l'original, copiant-la, i fent uns pocs i gaire bé imperceptibles canvis. De fet, a mi, l'original d'aquesta cançó, mai m'havia acabat de convèncer, però no sé que ha fet And One, que amb la seva “copia”, em sembla una cançó sensacional.

El vídeo és d'un directe on no surt la actual formació d'And One. And One, en la seva historia ha tingut, bàsicament, dues formacions. La que podem veure en aquest vídeo, on surt en Chrs Ruiz, membre fundador del grup. L'altre formació, és la que veurem dissabte a la Sala Bikini. Sembla que s'ho vagin combinant. Bé, en l'anterior concert d'And One, vaig veure, una formació, i dissabte, veuré l'altre, ja que finalment aniré al concert.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.

ANY: 2009
2 DVD: Live


The Great Commandment