dijous, 14 de juny de 2012

THE HUMAN LEAGUE - Almost medieval


14/06/2012:

Ja fa uns dies, vaig tornar a tenir, encara que només fos per un dia, esperança en la nostra societat, ja que en dos mitjans de comunicació diferents, un depenent de la Administració i un altre privat, van parlar de la crisi econòmica, però també de crisi de valors, en la que ens trobem, en uns termes que no s'acostumen a donar. Es van entrevistar (amb respecte i sense ganes de desacreditar) a persones que en els temps que corren, parlaven obertament d'anticapitalimes, de la necessitat de revolució (si és fa bé, aviat i organitzada, doncs millor) de l'Europa social, de la necessitat augmentar salaris i acotar les grans corporacions supranacionals, i de començar a fer que els polítics facin la seva feina, que és la de manar, i no com fins ara, que es deixen manar, i sobretot, de no fer del lucre i del benefici econòmic, el motor de la nostra societat, fins al punt que amb aquesta excusa, es permeten molts abusos.

Tot el que sentia, eren moltes de les coses que he intentat explicar sobre quina és la direcció que la nostra societat porta (i va començar a finals del anys 70 i que avui està donant els fruits que els poderosos pretenien) Jo sempre he mantingut que la nostra societat està patint una involució social, i que segurament les meves filles, si les coses no canvien, viuran en una societat semblant a la societat de Dickens; a la societat de la revolució industrial. Aquests entrevistats, l'únic en que diferien amb el que jo penso, és que ens dirigim a tota velocitat a una era neo feudal, ja que la classe mitja està desapareixen de la nostra societat, i això fa que la piràmide social, es divideixi en noblesa i vassalls. En el fons estem d'acord. Així que si el que volem és viure un parc temàtic feudal, el que hem de fer, és no fer res i deixar que les coses es vagin succeint, Si fem això, gaudirem d'aquest parc temàtic feudal, d'una manera molt intensa i molt personal. Ara! Si el que volem és progressar, haurem de moure el cul, cadascú de nosaltres a d'escollir.

No sé si The Human League ja veien aquestes coses a finals dels anys 70, però van fer una magnifica cançó que es titula “Almos medieval”, que curiosament, és en la societat que segons aquest entrevistat (i jo mateix, si se'm permet la petulància) ens dirigim. Crec que la lletra de la cançó no va per aquí, però . . . Aprofito per comentar que The Human League ens tornen a visitar el proper mes de juliol a The Brandery Summer, tot i que no sé si serà per tothom en general, o només pels convidats d'aquest fira de moda. Aquesta The Human League no serà la mateixa que la del vídeo que presento avui. Diguem-ne que la actual The Human League no és tan compromesa com la dels seus inicis, tot i que també té els seus moments. Un altre dia, si les circumstàncies em deixen, ja dedicaré una entrada especial per aquest nou concert de The Human League a Barcelona.

El vídeo que presento avui, l'he hagut de fer jo. Com no tinc massa temps, doncs vinga, no volis brou, doncs aquí he tingut dues tasses. He hagut de dedicar mes temps del que convindria.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.

ANY: 1979
Àlbum: Reproduction
2 comentaris:

btretze ha dit...

Gràcies per la informació! Pel que veig The Human League toquen el divendres 13 de juliol i es poden comprar entrades a ticketmaster per 25€. Això sí, només 1 horeta de concert, però m'ho haig de pensar bé perquè la darrera vegada que van venir i no hi vaig anar me'n vaig arrepentir una mica.

L'entrada també et dóna dret a veure els djs Amable i Gato i a la Casa Azul, que no seria sant de la meva devoció, però potser a algú li interessa.

música: ni temps ni espai ha dit...

Gràcies a tu per la informació real. Jo només he posat l'inici, però tu ho has completat tot.

DJ Amable!!!!!! Aquest em va fer ballar molt en els meus anys cràpules.

The Human League no es el millor grup de la historia dels directes (i em sap greu dir-ho, ja que soc molt "Humanligueru", però tot i això, es un grup que s'ha de veure. La música electrònica no seria el mateix sense ells, i no sempre se'ls reconeix això.

Salutacions.