dissabte, 23 d’abril del 2011

SIMPLE MINDS - Book of brilliant things (Live 1984 - Dortmund)

23/04/2011:

Avui, diada de Sant Jordi, doncs toca regalar un llibre i una rosa. Potser sembla que ho digui amb una mica d'ironia, però no és així. Estic molt orgullós sobre el fet que a casa nostra (al nostre país) celebrem aquesta diada, i de la manera que la celebrem. No tinc cap pega, ni cap inconvenient, i per tant em sumo convençut i joiós a aquesta festa de cultura, tradició i amor en qualsevol de les seves diferents intensitats (Uy! Això m'ha quedat una mica cursi)

El primer any de vida d'aquest blog, vaig celebrar la diada amb una flor en forma de poema o viceversa. El segon any, ho vaig fer amb una flor salvatge, i aquest any ho faig amb el llibre de les coses brillats, de la mà de Simple Minds i la seva cançó “Book of brilliant things” del seu disc “Sparkle in the rain” Un disc brutal de cap a peus. Imprescindible.

La cançó en qüestió, la penjo en un directe del mateix any que es va publicar, i és una de les poques ocasions que Simple Minds va interpretar aquesta cançó respectant el format amb el que es va enregistrar. Un any més tard, Simple Minds, va canviar el ritme d'aquesta cançó, convertint-la en una cançó a mig temps, i pel que sembla, encara avui, segueix sent interpretada a mig temps. A mi m'agrada d'ambdues formes, però avui, ja que respecto les tradicions, també respectaré el ritme original de la cançó, i un altre dia, potser un altre Sant Jordi, ja penjaré la versió a mig temps.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i el so a tota canya.
 


ANY: 1984
Àlbum: Sparkle in the rain






















3 comentaris:

Brian ha dit...

Espero que heu passat bon dia, natros si, passats per pluja, pero molt bé. Amb el "plus" de que a Tortosa s'ha obert una llibreria nova avui - tot un esdeveniment en el temps que corren!!

btretze ha dit...

A Barcelona no ha plogut, però hi havia tanta gent que era difícil veure algun llibre.


A Simple Minds mai els hi he donat l'oportunitat que es mereixen. Mai acabo de trobar el moment i això que hi ha cançons que m'agraden.

Intentaré escoltar el disc que recomanes per a començar: Sparkle in the rain

música: ni temps ni espai ha dit...

Doncs a Blanes, va fer de tot (temps típic de primavera)

btretze: si vols donar-li una oportunitat a Simple Minds (des del meu punt de vista . . . i tant que se la mereixen) Pots començar pels seus discos mès imprescindibles:
- Sons & Fascination
- New gold dream (81,82,83,84)
- Sparkle in the rain
(Pot ser el "New gold dream" sigui el mes "fàcil" d'escoltar)
També pel seu directe resum de la seva època daurada):
- Live (in the city of light)