dissabte, 19 de març de 2011

JUNIOR MIGUEZ - Down

19/03/2011:

Amb el títol de “ni temps ni espai”, el que volia dir, era que tinc l'aspiració de no tenir cap tipus de prejudici per les coses, tenint la cura justa que s'ha de tenir alhora de jutjar-les. Vull dir que és important saber quan, com i on s'han fet les coses per poder valorar-les bé.

Pel que respecte al temps, crec que ho tinc superat, i ara mateix no m'imagino a mi mateix, menyspreant res, simplement per saber en quina època es va fer. Vull dir que no em fa por ni mandra, escoltar música de qualsevol època. Abans sí. Quan era jove, em feia molta mandra, i per tant, d'entrada ja estava predisposat a que no m'agradés, qualsevol música feta abans de 1978 aproximadament. Ara, ja ho tinc superat.

Pel que respecte a l'espai, encara no ho he superat del tot. Per exemple en l'espai estilístic, quan em parlen de rap, no puc evitar pensar que allò no va amb mi, i que difícilment m'agradarà. En l'espai territorial, em passa alguna cosa semblant, quan em diuen que és música de Sevilla (sobretot si hi afegeixen allò de “amb arrels”)

Així doncs, em resulta estranya la meva simpatia per en Junior Miguez que fa un tipus de música que a priori, m'hauria de tirar en rere de mala manera. Però és que en Junior Miguez, fa un rap diferent al que estic acostumat a sentir pels “puestus”. És un rap on les coses no són perquè sí, i cada frase “rapejada” el seu què i el seu perquè en cada moment, seguint un ordre i amb perfecte comunió i harmonia amb la música que acompanya la seva veu.

A més, vaig tenir l'ocasió de veure'l en directe, i em va sorprendre gratament, ja que m'esperava un rapper amb un o dos DJ's al darrera fent el que fan els rappers i els DJ's normalment. Enlloc d'això, el paio, apareix amb un grup de música convencional, fent un directe de debò, que sempre és molt més agraït. I es nota que vol fer les coses bé, i que no es conforma amb lo fàcil. Busca i busca fins que troba allò que buscava. I a més balla molt bé. D'ell no m'agraden totes les cançons. De fet, m'agraden ben poques, però sí li reconec una feina i un talent que crec que no és gens habitual dintre d'aquests espais (rap i música de Sevilla) que tant poc atractius em semblen.

Doncs demà (avui) toca a la Sala Apolo , presentant el seu tercer CD, i jo aprofito per penjar el seu primer senzill, “Down” que sempre he trobat que és un tema molt ben fet i que sona molt bé.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i el so a tota canya.

ANY: 2003
CD: El principe de los gatos3 comentaris:

btretze ha dit...

Aix... no m'agrada. Recordo quan va sortir justament aquesta cançó, que, a casa de mons pares, amb mon germà, ens n'enreiem un munt.

Em sembla que aquest homenet va sortir a Un paso adelante, la sèrie aquella d'Antena 3 (?). També ens n'enreiem per això, segur

Karamor ha dit...

Pues a mi si me gusta, y eso que a mi el rap no me va nada... pero Junior es fácil de escuchar y las letras no están mal.

música: ni temps ni espai ha dit...

Tal com dic en l'escrit, ja quasi diria que detesto el rap, però amb en Junior, doncs no sé, té la seva gràcia. Estic d'acord amb en Karamor. De fet, si vaig sentir en el seu dia al Junior, és culpa d'en Karamor.

I sí. sortia a . . Un paso adelante? És que no ho vaig veure mai.


Salutacions.