dijous, 15 de juliol del 2010

AESTHETIC PERFECTION - The great depression

15/07/2010:


Navegant per la xarxa, cercant “complicitats” o simplement, cercant informació, de tant en tant, em trobo amb petites joies que em són molt útils. Una d’aquestes troballes, va ser quan vaig topar amb el blog electroshock que pertany a un programa de radio que es fa des de la Universitat de San Luis de Potosí, a Mèxic.


És un programa dedicat a la música electrònica amb influències fosques, encara que no li fan fàstic a altres estils més suaus, fet aparentment d’una forma totalment altruista i amb una clara vocació de divulgació d’aquest tipus de música. El programa està fet des d’una posició de coneixement del món electro-musical amb un to força amè i sobretot, sense cap tipus d’actitud de superioritat sobre l’oient, tractant-lo de tu a tu. A mi personalment em fan sentir força còmode escoltant el programa, donant-me sempre informació valuosa sobre tot el que envolta a la música electrònica.

També m’ha permès descobrir que a Amèrica llatina, hi ha tot un cercle de persones movent-se dins de l’ambient de la música electrònica i que ni de bon tros, són com molts cops veiem a tots aquests països. El que vull dir, és que a més d’ensenyar-me molts grups i cançons que no coneixia, m’ha ensenyat una Amèrica llatina que no m’imaginava que podia existir, gràcies als estúpids estereotips que ens fan empassar des de els mitjans de comunicació. I tot això, també m’ha fet reflexionar sobre l’actitud que tenim els europeus en vers la resta del món, pensant-nos que som el centre del planeta, quant en realitat no és així. Només una crítica. Abusen de les etiquetes, i jo, no suporto les etiquetes.


Aquest programa de radio, el proper 17 de juliol fa el seu primer aniversari, i des d’aquí, vull felicitar-los i agrair-los la seva tasca de pedagogia, tant musical com social. Aprofito la ocasió per posar un dels grups que he conegut gràcies al programa amb una de les seves cançons, que en els últims dies he escoltat forces vegades.


Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 2008
CD: A violent emotion


The Great Depression

Més cançons i més informació.

3 comentaris:

Luis Cyberhead ha dit...

Muy agradecido por tus comentarios Hermano, gracias por el apoyo :)

btretze ha dit...

Aquest matí he posat la radio i... massa heavy per a mi. Era tot molt fosc, molt dur, potser no era el millor moment: de bon matí, a la feina.

música: ni temps ni espai ha dit...

EL CYBER: Agradecdo a tu dedicación.
btretze: Si que es un program on hi ha molta música "heavy" i "dura", però sempre hi ha alguna cosa de profit.
Sembla que amb tu, no l'encerto, mai :)

Salutacions.