diumenge, 21 de febrer del 2010

THE KNACK - My Sharona

20/01/2010:


El passat 14 de febrer, va morir de cancer en Doug Fieger, cantant de The Knack, grup que serà recordat, o potser no, per la cançó "My Sharona", que segur que sí serà recordada. My Sharona és una d'aquelles cançons, que és tan poderosa que passa per sobre de tot allò que l'envolta. És un clàssic amb tots el components que ha de tenir una cançó de rock, rock&roll, pop , o l'etiqueta que es vulgui posar. És de les primeres cançons que recordo i que em van fer veure que això de la música, seria una cosa important a la meva vida, i m'evoca al esperit més bàsic del món de "Sex, Drugs & Rock&Roll". En ella podem veure, d'una manera o altra, aquella rebel·lia sense motiu, o si, del jovent i podem veure sexe cru, allunyat de qualsevol tipus de romanticisme.

És una cançó tan poderosa, que va marcar de tal manera la carrera dels seus "propietaris" fins el punt d'enfonsar-los o si més no, no deixar-los créixer. És una cançó que ha traspassat tot tipus de fronteres i ha esdevingut una peça clàssica fins el punt que, tot i la irreverència implícita que deixen fluir els seus compassos, en George W. Bush la tenia dins del seu Ipot, o el "fabulós" "periodista" Federíco Jiménez Losantos la utilitzava de capçalera del seu "programa" radiofònic a la C.O.P.E. amb tota la mare església al darrera.

En definitiva, és una d'aquelles cançons que crec que hem escoltat els de la meva generació, i escoltaran moltes generacions que venen al darrera, probablement sense saber qui va ser el pare d'aquesta joia musical, carregada de força i vida.

Doug, gràcies per la teva música i sobretot per aquests quatre minuts de màgia.

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 1979
Àlbum: Get The Knack


Senzill: My Sharona





Més cançons i més informació