dimecres, 24 de juny del 2009

ROSER

23/06/2009:
La revetlla de Sant Joan és una d’aquelles nits especials que tant esperem durant tot l’any. Tot i ser una festa amb nom catòlic, és sense cap mena de dubte, una festa i una celebració pagana, en honor als instints terrenals, sense deixar espai ni a la reflexió ni al recolliment.

La revetlla de Sant Joan, ens serveix per celebrar que ve el bon temps i que deixem de tenir una preocupació, ja que no cal amoïnar-nos pel fred, i arriba el temps de la vida a cel obert, amb els plaers que la nostra pell ens pot oferir, com potser banyar-nos en grans extensions d’aigua, o sentir la brisa al capvespre, i tot això, voluntàriament o involuntàriament, fa aflorar la nostra sensualitat. També celebrem que vindran dies amb més temps d’oci, i possiblement la retrobada amb persones conegudes que fa temps que no veiem, o tenir la sensació aventurera de conèixer noves persones i nous llocs.

Aquesta celebració està protagonitzada pel foc, que ens renova i ens fa entendre que des d’aquesta nit màgica, tot serà diferent i sobretot millor. I això ho vivim els pobles de la conca del Mediterrani millor que ningú.

Tot això, m’ha fet pensar que podria estar representat pel la Roser, que reuneix una evident sensualitat, és mediterrània, i en la seva cançó “Foc” resumeix una mica el que molts esperem de la revetlla de Sant Joan.

La Roser és una cantant que té unes peculiaritats que fan que destaqui sobre altres cantants del seu univers musical. És especialment atractiva, simpàtica, i a sobre l’escenari i davant del micròfon es defensa força bé. A més, i després d’indagar una mica, he descobert que té un repertori que es pot escoltar molt bé, si deixem enrera prejudicis i tabús.

També cal destacar d’ella, la seva tenacitat i el seu esforç per fer-se un lloc dins la música, i que provenint com prové d’un concurs televisiu, no ho té fàcil. De fet, prové d’un concurs que no ha estat el més “triomfador” d’aquest estil, i tot i això, exceptuant al Sr. Bisbal, crec que és la que millor està portant aquest factor que va facilitar la seva fama, però que és evident que és un fre a la seva consolidació.

I per últim, també m’agradaria destacar, que ho fa des de la seva condició inequívocament catalana, sense amagar el seu nom, i el que és millor, fent música de ball en català. Tampoc podem demanar-li que renunciï al mercat en castellà, ja ho té prou difícil com per demanar-li sacrificis d’aquest tipus.

De la cançó “Foc” em sobra el tros “salsero”, però la resta, sobre tot la seqüència de baix, m’agrada força.

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

Nacionalitat: Països Catalans.
Web oficial: http://www.rosermusic.com/
http://www.facebook.com/pages/Roser/58362552816?ref=ts#/discography/album.php?aid=58066901981
Webs d'interès: http://www.publispain.com/rosermurillo/

ANY: 2004
Àlbum: Fuego.




















Senzill: Foc (Vídeo clip)