dissabte, 1 de febrer de 2014

VNV NATION - Retaliate (Live Berlin 2013)


01/02/2014:


Avui tocaran a Barcelona VNV NATION, que la veritat venen molt sovint. Això no treu que pagui la pena anar-los a veure i a escoltar. No són el grup més espectacular en directe, però s'ho “curren” i aconsegueixen que estiguis atent i no set faci llarg el concert. De fet es farà molt curt si no els coneixes, i és el primer cop que els veus, ja que descobriràs unes cançons molt ben construïdes, homogènies i efectives, tant les de “marxa” com les “sensibles”.

Per mi només tenen un però. El cantant és excessivament “pilota” i si no saps de que va, et fa gràcia, però si has anat a més d'un concert i has vist quatre vídeos per la xarxa, veus que no és una actitud sincera. Això la converteix en una actitud falsa i personalment una mica molesta. El primer cop que els vaig veure, aquesta actitud de sorpresa constant per la fantàstica reacció del públic, em va agradar molt, fins el punt que aconseguix cert grau de complicitat. En aquella ocasió, fins i tot es va dirigir al públic dient “Si us plau, matxaqueu al Chelsea tans cops com pugueu i tant fort com pugueu” Ara no sé si era un comentari sincer, o simplement ens feia la pilota. Tret d'això, que és un petit detall, i el cantant es deixa la pell al escenari per tal que ens ho passem bé amb la seva música. I si la gent reacciona bé, és perquè les seves cançons són bones, i ells no són uns estequirots a sobre de l'escenari.


Venen a presentar en directe el seu ultim CD, anomenat “Transnational”, que sense ser un disc espectacular, és un molt bon disc, que com tots els seus discos, té algunes joies per ser recordades en els tres tipus de cançons que fan. VNV NATION, fan per una banda temes instrumentals descaradament electrònics i contundents, sempre amb garantia de qualitat i molt espectaculars. Realment destacables aquests temes. També es mouen molt bé, amb temes sensibles i carregats d'una forta tristor, d'aquells que ens evoquen a paisatges de pluja vistos des d'una finestra, protegits de la fredor i humitat de l'exterior. I el tercer punt fort són cançons de caire electrònic que es mouen entre el Synth-pop o el Future-pop amb alguna goteta EBM (Com odio les etiquetes!!!!). Precisament, la cançó que presento avui, “Retaliate” és d'aquesta tercera categoria, en un directe de l'any passat, que ens ajudarà a veure el que passara aquesta nit a Barcelona.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.
Què en gaudiu!!

ANY: 2013
CD: Transnational2 comentaris:

btretze ha dit...

Van endarrerir el concert fins el 7 març, així que encara estàs a temps d'apuntar-te :) Jo he comprat les entrades avui.

Sí que tens raó amb això de les cares de sorpresa. Però ho compensa amb l'energia i l'entrega que hi posa. Jo al final acabo passant una mica del que fa per agradar i disfruto de com aconsegueix involucrar a la gent i com el Mark li fot fort a la bateria.

Crec que és dels directes que cal veure almenys una vegada a la vida. Són concerts divertits.

música: ni temps ni espai ha dit...

Ostres!!!han endarrerit el concert? i jo sense saber-ho? quin desastre que soc!!! gràcies per dir-m'ho. Ara tinc una altre excusa per posar una cançó d'ells.

No podré anar-hi.

I evidentewment, un concert de VNV Nation, semnpre és recomenable.

Salutacions.