diumenge, 26 de gener de 2014

LEMURIPOP - Lemuria


24/01/2014:


Fa un mes, va morir en German Coppini, i m'agradaria parlar una mica d'ell.

En German Coppini es va fer popular, per ser el cantant de Siniestro Total, un grup de punk de Vigo, que va tenir força èxit comercial, popular i de crítica. Siniestro Total, va ser uns dels grups que van fer que la música cantada en castellà comencés a ser valorada, i fins i tot, fes la competència a la música dels grups americans i britànics.

Quan Siniestro Total estaven en plena efervescència, German Coppini va deixar un grup consolidat, per iniciar una aventura arriscada amb Golpes Bajos. Un grup, també de Vigo, però que feia una música de pop ballable, força sofisticada i molt allunada del que havia fet anteriorment amb Siniestro Total. Però de Golpes Bajos, un dels punts que definia la seva personalitat, era precisament la forma de cantar d'en German Coppini.

Va ser aquesta peculiar manera de cantar d'en german Coppini, la que va fer que decidis que Golpes Bajos no m'agradava. Era una època, en la que encara no era conscient que tenia prejudicis i no vaig acceptar la innovadora forma de cantar d'en German Coppini. Tot i això, hi havien cançons de Golpes Bajos que no podia negar que m'ha agradaven.

Quan Golpes Bajos van plegar, vaig perdre-li la pista, i amb el temps i quan vaig haver superat els meus prejudicis, vaig poder deixar-me seduir plenament per Golpes Bajos. I per en German Coppini.

Fa uns dos anys, vaig retrobar-me amb en German Coppini, ja que vaig sentir a Lemuripop, un grup que tenia de cantant, al peculiar German Coppini. Un grup amb cançons molt bones i efectives, Com homenatge a la seva carrera i per demanar perdó per no haver reconegut el seu talent, presento una cançó de Lemuripop que és diu “Lemuria”.


Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.
Què en gaudiu!!

ANY: 2008
CD: Primo tempo