diumenge, 25 d’agost de 2013

MESH – Step by step (Live 2007)


14/09/2013:


Sempre he sentit dir que darrere una bandera, les persones són capces de tot, i sembla que facin servir aquesta bandera per embolicar-se de fanatisme i perdin tot el seu sentit crític i fins i tot, s'oblidin de tot allò que han dit i han defensat tota la seva vida fins no fa gaire.

I aquest any, amb el Barça, podem veure com això és cert i sembla que ningú se'n recordi del que passava només fa dos anys (si més no, a mi ningú m'ha dit el contrari)

Només per fer memòria, el Barça, a diferència d'altres equips, no duia publicitat a la samarreta, i la immensa majoria dels que som del Barça, n'estàvem molt orgullosos. Dèiem que la samarreta del Barça (aquell club que és més que un club) no es podia tacar amb publicitat. Però finalment, un any, la samarreta del Barça es va tacar amb publicitat. Era publicitat d'UNICEF. En un principi, alguns no ho varem acceptar, però no va passar gaire temps, que no només ho varem acceptar, sinó que fins i tot, encara ens va fer sentir més orgullosos de la samarreta del nostre club. Així doncs, allò que havia estat considerat una “taca”, ara es veia com un mostra més de la grandesa del Barça. Desprès de lo de UNICEF, encara era més evident, que el Barça, era més que un club.

Però en les últimes eleccions, va guanyar una junta directiva, de la que m'he n'he de confessar un profund detractor i que cada dia que passa, en refermo més en la meva percepció que aquesta junta té moltes coses amagades. Aquesta junta volia posar publicitat de debò a la samarreta i tacar-la del tot i ho ha fet pas a pas i amb premeditació sabent perfectament el que feia i com ho havia de fer.

De cop, ens va treure lo de “UNICEF”, per posar “QATAR Foundation”, venent-nos que era una ONG, encara que fos d'un país poc democràtic (per dir-ho finament) i que casualment, és un país on el president del Barça hi té molts interessos comercials de caire privat.

I ara, dos anys desprès del canvi de ONG reconeguda a ONG tapadora, ja ens hem deixat de futileses, i ja hem tacat del tot la samarreta del Barça. I ho han fet, aprofitant-se que ara farà 300 anys que els espanyols ens van conquerir, argumentant que en homenatge al país, el Barça lluirà una samarreta amb la Senyera, la bandera del nostre país. Estem tots d'una exaltació tal, que no volem veure que ens l'han colant fins al fons, i que no només han tacat la samarreta del Barça, sinó que també han tacat la nostra bandera, la Senyera, amb el logotip d'unes línies aèries d'un país que no sembla molt fidel als cànons democràtics, i que, oh casualitat, l'actual president del Barça hi te forces interessos econòmics (és el mateix país d'abans) Ens han marcat un gol per tot l'escaire, però com ens l'han colat amb la Senyera, no volem veure-ho.

Pas a pas és com ens han colat aquest gol, i és també el títol d'una cançó (Step by step) de “Mesh”. Un magnífic grup que fa unes cançons molt ben construïdes, amb unes tonades força contagioses i que el 14 del mes que ve, toquen a Barcelona, presentant el seu nou treball.


Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

ANY: 2007
DVD: The World's A Big Place (We Collide Tour)

4 comentaris:

Brian ha dit...

Tota la rao. Per bé o per mal, fa temps que intento desconectar-me del dia a dia del futbol - encara soc totalment del Barça i miro tots els partits que fan per la tele (que no sigui de pagar!), pero evito els diaris i programes de la radio on s'expliquen, o no, tot el voltant del equip. Per aixo, no sabia res del canvi de Qatar Foundation a Qatar Airways. I si, quan ho vaig vore a la botiga, m'he sorpres molt. I encara més, que poc sorroll s'ha fet del tema.
Aixi que, continuo un any més sense pagar els 80€ que cobren per una samaretta que segurament s'ha fabricat per un euro.
(continuaré amb la del 1988 que em van regalar el primer any que vaig arribar aqui - em va una mica més apretada cada any, pero encara m'ho puc posar!).
Bé, espero que has descansat bé! Natros si, encara que estaria dient mentida si diguis que estic a punt per a tornar a treballar ...
Salut i Via Catalana!!

música: ni temps ni espai ha dit...

Hola Brian.
Sempre és bon senyal coincidir amb les teves opinions.

Les vacances? tranquiles però molt curtes. han estat 4 setmanes molt curtes.
:)
Salutacions

btretze ha dit...

A mi també em molesta que ens l'hagin colat, però tot i això tinc la samarreta de fa un parell d'anys... que ja posava Qatar Foundation.

Aquest any em "compraré" (espero que arribi per nadal...) la samarreta de la senyera en la versió de futbol sala, que si la fan, té una propaganda diferent :) Serà una marca, però almenys no t'intenten enganyar.

música: ni temps ni espai ha dit...

Jo no vaig parar fins trobar una samarreta amb UNICEF per les meves filles.

I sí, al Futbol Sala, si menys no, no ens tracten de tontos, i no ens han volgut enganyar mai.

:)