diumenge, 17 de febrer de 2013

BASEMENT JAXX - Red alert


17/02/2013:

El passat divendres, 15 de febrer de 2013, varem viure un clar episodi d'un fet amb evidents senyals catastròfics i apocalíptics. Un meteorit va impactar amb la superfície de la Terra, tal com en tantes pel·lícules i novel·les de ciència ficció, o del gènere de catàstrofes ens havien mostrat. Va passar allò que tants cops ens han dit que podria passar, però que en realitat, sempre hem pensat que no passaria.

Tots sabem (o així ens ho han fet creure) que el culpable de la extinció dels dinosaures, va ser un meteorit, i amb aquesta circumstància, han jugat tots el guionistes, fent pel·lícules on ens mostraven el que passaria si un cos celestial d'aquest tipus, impactava sobre el nostre planeta. L'Impacte causaria una ona expansiva d'una energia totalment devastadora, i provocaria un quantitat de pols i cendres en suspensió, que ens abocaria a un hivern nuclear que faria que els supervivents al impacte, desitgessin no haver sobreviscut. Un meteorit que causes aquesta apocalipsi, no hauria de tenir una grandària excessiva.

També vivíem relativament tranquils, ja que aquest guionistes també ens havíem “informat” que un meteorit, amb la tecnologia de la disposem avui dia, seria detectat amb prou temps de reacció, i a no ser que fos un meteorit descomunal, tindríem mitjans per salvar la nostra existència.

Finalment hem viscut la experiència i no ha estat com ens havien explicat. No ha estat ni catastròfic ni apocalíptic, si bé és cert, que tampoc era meteorit massa gran, ni tampoc estàvem assabentats de la arribada d'aquest objecte, i va ser tota una sorpresa.

O potser sí que ha passat com ens ho han explicat tants cops a les pel·lícules. El mateix dia, casualitats estel·lars, un asteroide passava molt aprop del nostre planeta, i si no ho tinc malentès, era el cop que un cos del espai exterior de dimensions, aquest cop sí, catastròfiques, passava tan aprop nostre. Segons ens han informat, que aquests dos fets passessin el mateix dia, només és una casualitat però . . . i si no ho és? I si en realitat l'asteroide ha estat desviat de la seva trajectòria d'impacte directe, pel enviament d'un grup d'herois que han aconseguit explotar una càrrega nuclear en el seu interior, i hem estat a una passa de la extinció? O si en realitat, l'asteroide era aprofitat per una civilització alienígena per viatjar pel espai, i deixar-se caure pels planetes habitables que es troben pel camí, i envair-los, esclavitzant o eliminant als seus habitants?

Bé, sigui com sigui, la fantasia (ara ja no tanta fantasia) d'un meteorit, ens permet divagar, imaginar i en definitiva, divertir-nos i passar una bona estona jugant amb la possibilitat d'aventures apocalíptiques, sempre que les coses siguin tan poc destructores com ha estat aquest cop, o com ens han fet creure que ha estat.

El món del vídeo clip, també a fantasejat amb l'impacte d'un meteorit. En aquest cas, ho van fer els Basement Jaxx, amb la cançó “Red alert”. Una cançó brillant d'un duet de “productors“ (així és com es diu ara als que no “saben” o no volen tocar cap instrument) que durant una curta temporada, van ser el més moderns del barri. Tenen cançons esplèndides, però tampoc poden garantir que les seves cançons siguin sempre extraordinàries. Bé, aquí deixo el vídeo clip en qüestió, que ens explica un cop més, que podria passar, el dia que un meteorit impacti a casa nostra, com va passar el passat divendres.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.
Què en gaudiu!!

ANY: 1999
Àlbum: Remedy

CD-Single: Red alert