dissabte, 26 de gener del 2013

UNHEILIG – Geboren um zu leben

26/01/2013:

Aquesta setmana, el Parlament de Catalunya, ha aprovat una declaració de sobirania, cosa que en realitat és força habitual, i ja en portem varies declaracions d'aquest estil, que s'han fet sempre de forma simbòlica, i eren aprovades sense masses problemes i sense que des de la metròpoli espanyola, s'escandalitzessin massa. De fet, les ignoraven totalment. Però aquest cop, sembla que la cosa va de debò, o si més no, la cosa és més seriosa. I és que és el primer cop que CiU, s'ha manifestat partidària d'iniciar un procés que podria portar al nostre país a la independència.

També és el primer cop, que s'aprova una cosa així, amb una CiU independentista i amb una ERC reforçada, i totes dues forces polítiques agafades de la mà. La dreta i l'esquerra s'han posat finalment d'acord per engegar aquest projecte. Cal reconèixer també el paper de IC-V, que de moment, no vol quedar-se enrere, tot i que desconfio molt d'ells i penso que en l'ultim moment, ens donaran l'esquena (espero equivocar-me) No me'n puc estar de manifestar la profunda decepció que he patit amb la CUP, ja que dels seus tres diputats, un hi va votar a favor, i els altres dos, s'hi van abstenir, per així manifestar un SÍ crític. Això és no fer política i no pensar en el país i en la seva gent. Això es partidisme i per coses com aquestes, ja tenim els partits polítics clàssics. De fet, ERC, no fa gaire, va fer una cosa semblant amb l'Estatut, i va ser forçament criticada (amb tota la raó) Amb coses com aquesta declaració de sobirania, no es pot jugar.

Altres símptomes de demostren que aquest cop, aquesta declaració de sobirania feta pel Parlament de Catalunya és diferent, és que el PSC, que fins ara no s'havia oposat a aquestes coses, aquest cop s'hi ha oposat, fins el punt de fer-se mal ells mateixos. I el símptoma definitiu, és que aquest cop, de d'Espanya, no ho han ignorat i estan estudiant el cas, per si legalment es pot actuar contra aquesta declaració.

I . . .era necessari fer aquesta declaració? Doncs sí. Era necessari sobretot per dos motius. Un pel canvi ideològic del partit majoritari del nostre país, que ha guanyat les eleccions amb un programa independentista, i fins ara ho havia fet de forma dependentista. El segon motiu, és la necessitat que fer una declaració d'aquest tipus, dins de la mateixa legislatura en que s'inicia el procés. Només espero, que al final, CiU no es faci enrere. Aquestes coses, quan es comencen, s'ha d'arribar al final, ja que sinó és així, es perd credibilitat, i tornar a començar es fa molt més difícil.

La cançó que acompanya aquesta entrada és de Unheilig, i es titula “ Geroben um zu leben”, que crec que es pot traduir per “nascut per viure”. Bé, espero que aquesta declaració de sobirania, hagi nascut per viure. I el vídeo clip de la cançó, ens mostra la historia d'un nen que es explotat per un adult decadent i amb cap estimació per aquest nen. El nen, finalment, fa un acte de sobirania, i decideix lliurar-se del opressor, i el que és més important, actua i s'allibera. És curiós, però l'altre cop que vaig posar una cançó, d'aquest grup, era per parlar del compromís que va fer el Parlament de Catalunya, al final de l'última legislatura, per iniciar el procés que s'ha iniciat amb aquesta ultima declaració. Per cert, la cançó és magnífica i el vídeo clip, tenint en compte els temps que corren pels vídeo clips, que la majoria són d'una vulgaritat i d'una mediocritat absoluta, està força bé.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.
Què en gaudiu.

ANY: 2010
CD: Grosse Freiheit

CD-Single: Geboren um zu leben

Geboren Um Zu Leben

2 comentaris:

btretze ha dit...

M'encanta la cançó. I crec que el videoclip va guanyar algun premi i tot, està molt bé.

Sobre Catalunya... jo és que sóc molt negativa, però sí que sembla que anem avançant cap al bon camí.

música: ni temps ni espai ha dit...

:)

Salutacions