diumenge, 30 de setembre del 2012

UNHEILIG – Ich gehöre mir (Directe 2010)

30/09/2012:

La veritat es que abans de la manifestació de l'11 se setembre d'enguany, no m'imaginava que les coses agafarien el tarannà i la volada que estan agafant, i molt menys tot liderat per qui ho està liderant. Potser seria bo, fer una mica de memòria.

Les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, les va guanyar CiU, sense arribar a la majoria absoluta, que portava com a gran objectiu, aconseguir un pacte fiscal amb Espanya semblant al concert econòmic que té Euskadi. L'ofeg econòmic en el que es troba la Generalitat de Catalunya, fa que aquest pacte fiscal sigui imprescindible per CiU (per altres com jo, només la independència pot salvar la situació) Per aconseguir aquest objectiu de pacte fiscal, i això ja són cal·libracions meves, la Generalitat de Catalunya, fa un pla de pressió al Gobierno de España, per tal de tenir una posició de força en les negociacions. Així doncs prepara la reunió amb el president espanyol, pocs dies desprès de la diada nacional catalana, sabent que hi ha convocada per aquesta data una manifestació de marcat caràcter independentista. CiU decideix “promocionar” aquesta manifestació per tal que sigui significativament secundada per la població, posant en marxa tota la maquinaria propagandística de CiU (Corporació catalana de radio i televisió, ARA, RAC 1, La Vanguardia) i la manifestació resulta ser tot un èxit, i amb un números de participació realment espectaculars. La Generalitat se'n va a parlar amb els espanyols, i aquests no cedeixen gens en les aspiracions del Govern català. Vist tot això, CiU es veu obligada a canviar el seu objectiu i anar més enllà.

D'aquesta manera, CiU veu que no pot complir amb el seu programa electoral, i que ara, ja no n'hi ha prou amb un pacte fiscal, sinó que cal aconseguir estructures d'estat propi. Com ara, l'objectiu és diferent, doncs no és ètic fer coses que no s'havien dit en campanya electoral, i per tant, decideix convocar eleccions anticipades, on vull pensar que CiU, sí que durà al seu programa electoral, la independència, amb els eufemismes que es vulguin. Segur que també hi han altres motivacions més obscures, però personalment, per mi, amb aquest raonament d'ètica electoral, ja em val. Per acabar la legislatura, el Parlament va aprovar amb 2/3 de la càmara, una proposta de CiU i ERC, on s'agafava el compromís de celebrar un referèndum sobre la autodeterminació de Catalunya, durant la nova legislatura. Aquesta moció, va ser votada a favor, per CiU, ERC, SI, IC-V, Joan Laporta i Ernest Maragall.

Tot això, per mi, és el primer cop, que el Parlament i el Govern de Catalunya, fan un acte de sobirania, i valentia sense precedents. Un acte de auto afirmació i de consciència de la pròpia existència. Sincerament, crec que les coses s'estan fent bé, tant des del punt de vista ètic i moral, com en cercar de la eficàcia en la obtenció de objectiu perseguit.

Per acompanyar aquesta setmana d'autoafirmació col·lectiva pròpia, presento la cançó de Unheilig, “Ich gehöre mir”, que crec que vol dir “jo soc meu”, o alguna cosa semblant. Unheilig és el típic producte alemany. Compacte, potent, eficaç, ben ideat, ben dissenyat, ben construït i ben presentat. Aquest grup el conec gràcies a btretze.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.

ANY: 2010
DVD: Grosse Freiheit live







3 comentaris:

btretze ha dit...

TEMAZO!!! Gràcies!

Brian ha dit...

Costa dir-ho, pero crec que Mas ho esta fent bé!! I molt bé! Personalment crec que ell està convençut del que fa, i per sort, com que CiU son un partit disciplinat, els altres també le segueixen, siguen independentistes abans 11S o no ....
sé que CiU està lligat a la corrupcio i ara les retallades etc, pero tampoc és que els altres politics son sants, per tant, els dono un marge de confiança aquest cop!
Penso que les eleccions del 25N son mes importants, fins i tot, dels que molts pensen - aquest vot si que se sabrà per tot el mon com un indice real de la independencia. Es essencial que tots aquells que ho volen, ho porten explicitament a les programes com a punt principal, i que fassen les coalicions que vulguen per fer el vot més eficaç (es mirarà el % de diputats en total des de fora, no si tenim 78 o88 partits amb un diputat cadascu). Ja se que cada partit vol dir la seva i hi ha temes molt importrants que millorar al pais, pero no crec que aquestes eleccions estan convocades per aquest motiu. Bé, és una opinio personal, i tampoc tinc clar la millor opcio pero si que crec firmament que l'independencia és ara o mai! A vore si tenim sort ....

música: ni temps ni espai ha dit...

btretze: gràcies a tu!!!

Brian: Estic totalment d'acord amb tu. Ara, jo no votaré a CiU, perquè no me'n fio. Votaré el que he votat sempre. ERC, Rcat O CUP. A veure si hi ha sort, i al final aconseguim que vagin junts. D'aquesta manera, encara arrossegarem a CiU encara més a la independència, que hem de tenir clar que sense CiU, mai ho aconseguirem.


Salutacions.