dilluns, 3 de setembre del 2012

SORAYA - Dreamer (Vídeo clip / Directe "robat 2010)

02/09/2012:

Ara que ja ha passat el Festival que té una plana web on el català és un idioma residual, puc parlar de la Soraya, ja que quan vaig estar repassant qui era qui i qui era què dins d'aquest festival, la cançó “dreamer” de la Soraya em va captivar de tal manera, que no m'he pogut resistir la temptació de parlar d'ella. Finalment, la Soraya no ha participat en el festival, i és per això que en parlo ara, que el festival ja s'ha acabat. La cançó en concret m'ha agradat força, però també em va impressionar com la Soraya, defensava la cançó en directe al 2010, amb un grup i amb una posada en escena viva i dinàmica. Malauradament, sembla que a canviat al grup de música per un impersonal DJ que té el mèrit de saber executar un fitxer d'àudio, i per uns ballarins i una coreografia que fan que les seves actuacions siguin força corrents i enllaunat, i fins i tot, mediocres; no per ella, sinó pel producte que ofereix. Per altre banda, també em va agradar que en el concert de fa 2 anys (el que fa ara són actuacions,, no concerts, per molt que canti en viu) va un homenatge al Benny Benassi.

Jo no ho sabia, però es veu que la Soraya, ha esdevingut una petita diva per la col·lectivitat gay i potser per això es va pensar en ella per participar en el festival. D'alguna manera sembla que la Soraya hagi buscat aquest tipus de seguidors o simplement les circumstàncies han fet que les coses hagin anat així. Personalment, crec que no és bo per la Soraya que se la identifiqui excessivament amb el moviment de la bandera de l'arc de Sant Martí, però de moment, segur que la ajuda a mantenir-se en el difícil món de la faràndula.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.

ANY: 2010
CD: Dreamer






4 comentaris:

btretze ha dit...

Quan vaig arribar al Poptronik vaig veure un parell de persones sentades en una tauleta, i em vaig dir, anem a investigar.

Vaig mirar al noi i vaig començar: "mira, hem comprat les entrades per al festival, és aquí, oi? És molt petit, no?"...

Uns segons després, el noi em mirava estranyat i em deia: Do you speak English?

Més tard vam conèixer una noia que també era part de l'organització (n'eren 3, la tercera ja no la vaig conèixer) i era argentina.

Hi he estat pensant i he arribat a dues conclusions:

(1) han passat del català, com tants d'altres

(2) és tracta d'uns organitzadors on tot són estrangers i s'han esforçat a posar una pestanya en català, encara que sigui una mica un desastre.

La veritat és que també em sap greu quan veig aquestes pàgines web i penso que si m'ho passessin els hi donaria un cop de mà, encara que jo no sigui 100% fiable. Però bé, també suposo que com que m'ho vaig passar tan bé al concert, doncs que els hi perdono una mica tot :)

música: ni temps ni espai ha dit...

Doncs jo cada cop soc més radical i més excloent, o sia, més mala persona. No com aquesta gent que són "integradors" i "universals" i no pretenien imposar-te un idioma quan et deien "Do you speak english?". Aquest any, els hi he fet promoció, però l'any que ve . . .

De fet, a Razzmatazz em sembla que també començaré a maltractar-los i discriminar-los per no fer servir el català, no com ells que no fen servir el català i ignorant-lo del tot, m'universalitzen.

És que soc dolent que t'hi cagues.

No em facis molt cas, que avui estic una mica creuat.
Salutacions.

Brian ha dit...

Ja que estem en el tema; l'any passat al concert de Sopa de Cabra al Palau Sant Jordi, hi havia uns venedors de cervesa que van per dins del recinte amb barrils a la motxilla, servint-te allà on estes (no havia vist mai aixo!!) - pos, a la motxilla posava DRINKS / BEBIDAS ... res de català :(

Bé, espero que l'estiu us ha sentat bé - a nosaltres si, i espero poder tornar a voltar per internet i els blogs ara que tindré una mica més de temps. Fins ara ...

música: ni temps ni espai ha dit...

Doncs aquesta falta de respecte, la trobo descomunal. Perquè ho mirem com ho mirem, és una falta de respecte. I el que mes em molesta, es que els catalans, estem tan habituats a això, que ja no som sensibles a aquestes agressions.

L'estiu ha anat força bé. M'alegro que l'estiu us hagi anat bé, i que tornis a voltar per aquí.

Salutacions.