dissabte, 6 de febrer de 2010

EL AVIADOR DRO - Nuclear, si

05/02/2010:


La setmana passada, varem tenir un debat que feia molt temps que no sentia sobre la conveniència d'utilització de la energia nuclear. A diferència del que passava abans, ara hi ha més “intel·lectuals” a favor d'aquest tipus d'energia, i no se'n amaguen.

Personalment, no estic en contra d'aquest tipus d'energia, però sí que tinc certs dubtes sobre si és realment la millor opció, o darrera de tot això, hi han altres interessos, ja que per mi només té un punt a favor, i no és altre que s'ha de buscar alguna cosa per quan s'acabi el petroli. A part d'això, no veig cap avantatge en aquest tipus d'energia i sí que hi veig inconvenients respecte a altres alternatives.

Un dels inconvenients més obvis, és la seva perillositat innegable. És cert que tot en aquesta vida té riscos, però en el cas de la energia nuclear, si la cosa falla, les conseqüències són desastroses, i només cal recordar el que va passar a Txernòbil, o el va estar a punt de passar a Vandellòs, no fa gaires anys. Ningú pot garantir que mai hi haurà cap tipus de fuga o contaminació radioactiva,. Per una banda tenim que si es controlada per una empresa pública,
correm el perill de personal amb falta d'interès o desídia (ja sé que és injust qualificar així al funcionariat, però malauradament, no podem negar que existeixen a tot arreu i a totes les administracions) i si es una empresa privada, a mes del mateix problema, el factor humà, doncs les inevitables reduccions de costos, poden portar a “distraccions” de seguretat. A més, la natura s'encarrega cada any de recordar-nos, que no podem fer res davant d'ella, ni tan sols, podem predir el que farà.

Però l'altre gran inconvenient que trobo, és que no canviem el model energètic, i seguim com fins ara. Només que canviem de combustible, però poca cosa més. En definitiva, que continuem com fins ara, depenent d'empreses privades que només vetllen pels seus interessos, i que ens tindran a tots lligats, inclosos els governs, si volem tenir subministrament energètic. Diuen que si s'inverteix prou diners per la investigació d'aquest tipus d'energia, tot seran beneficis.La pregunta és: Per a qui?

Un altre pregunta és si enlloc d'invertir en la investigació de la energia nuclear, s'inverteix en altres tipus d'energia, com la solar o la eòlica, el que podria passar, és que en el futur cada casa podria tenir la seva pròpia estació energètica, i perdríem la dependència / esclavitud que tenim avui dia de les grans corporacions empresarials que decideixen el nostre futur, per sobre dels polítics que escollim cada quatre anys. La resposta és evident. Aquests grans monstres empresarials, mai deixaran que això passi.

Per tant, no estic en contra de la energia nuclear, però penso que és un mal “negoci” per totes les bandes que es vulgui mirar, i per tant no té massa sentit seguir per aquesta via, i el millor seria buscar altres solucions que no són ni tan perilloses, ni tant enriquidores per uns pocs, fregant la usura.

Però la energia nuclear també té els seus arguments "a favor", i els podem escoltar en la fantàstica cançó “Nuclear, Si” de El Aviador Dro y sus obreros especializados. La penjo en versió original i un directe pirata de l'any 2006. Aquest directe no té un so impecable, però es pot sentir.

Per cert, aquest grup seran a Barcelona, el proper 19 de Març, per celebrar els seu 30é aniversari.

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 1982
Senzill: Nuclear, Sí

ANY: 2006
Nuclear, Sí (directe pirata)

Més cançons i més informació

1 comentari:

Brian ha dit...

si, també crec que el model actual , i la dependencia energetica que ens han/hem creat no ens porta per bon cami.
concretament els nuclears, pos, no m'han convençut mai - i aixo que soc fisic!
En aquests moments hi ha molt de debat sobre el "cementeri nuclear" , sembla que tenim els numeros per a que ens toca "la grossa" a les Terres de l'Ebre ! A banda dels perills, i debats tecnics, sencillament la gent no ho vol aqui , ja n'hi ha prou, i no ens fiem dels governants. Per tant, millor que busquen un altre lloc!
per cert, bona cançó - una altra que no coneixia!