diumenge, 6 de novembre de 2011

JOHN FOXX - Europe after the rain

06/11/2011:

Darrerament, llegir, sentir o veure les notícies, és força avorrit, ja que només saben parlar del mateix, i li donen voltes i voltes al mateix problema, i el que és pitjor, voltes i voltes sobre la mateixa solució. I si la cosa encara pot anar pitjor, és que parlen d'una mala solució, quan la solució és relativament fàcil de veure.

El problema és la crisi grega, que ve de la crisi econòmica i que fa que tot Europa tremoli, ja que dia sí i dia també, el fet de parlar del problema, tal com estan les coses, l'únic que fa, és agreujar-lo.

I la solució, com deia, és relativament fàcil de veure. Només cal que els polítics recuperin tot el poder, sobretot l'econòmic, i siguin ells els que tingui la paella pel mànec, i fer que l'economia sigui real, i no virtual com passa ara. I això passa per una classe política nova, que no tingui cap deuta i cap taca amb l'actual poder econòmic. El segon pas, passa per la redistribució i circulació de la riquesa, i això només es pot fer, aplicant veritables polítiques d'esquerra, que com a mínim, tenen el benefici del dubte, ja que no han governat mai enlloc. Ja em vist que l'economia d'allò que alguns volien dir comunisme, i que no era un altre cosa que tirania, va petar per totes bandes. I ara em vist, que el capitalismes, un altre tirania, també ha petat per totes bandes. Per tant només queda una sortida. L'esquerra. Però l'esquerra de debò. Aquella esquerra que respecta la propietat privada i fomenta la pròpia iniciativa, però tot ben regulat, per tal d'evitar la especulació de tot tipus, i l'acumulació de forma desleial de riquesa.

A les properes eleccions, i ara que ja ha començat la campanya electoral, l'únic resultat bo, és que al país veí ( i el nostre amo) guanyi IU, i que al nostre país, guanyi ERC, ara que sembla que recupera les seves arrels.

L'altre notícia (?) que repeteixen i repeteixen, és la pluja. Realment és notícia que plogui a la tardor? Fa falta dedicar-hi tanta estona informativa? La veritat és que els mitjans de comunicació treuen notícies d'on no en n'hi han. Què si a la tardor plou! Què si al hivern neva! Què a l'estiu hi ha una onada de calor, i a la primavera, doncs que l'aire és ple de substancies “vitals”.

Per tant, avui tenia fàcil la elecció de la cançó. Europa + pluja = Europe after de rain de John Foxx (tothom de peu . . . . . . .i fem la senyal del sintetitzador) Com és possible que a aquestes alçades de blog, encara no hagi posat cap cançó de Deu nostre senyor!!!!????? he de auto castigar-me amb alguna cosa (alguna idea?) John Foxx (tothom de peu) és un geni que ens ha regalat moments de gran bellesa en forma de música durant molts anys, treballant sense fer cap concesió a la fama o al mercat. Sempre fent el que li ha vingut de gust, i sempre de forma excel·lent. De fet, acaba de treure material nou, i està de gira pel Regne Unit. Tot i el seu aspecte, en directe és transforma i és capaç de transmetre molta energia. Jo l'he pogut veure dos cops, i tots dos cops he sortit del concert, totalment emocionat i bocabadat.

És un músic que s'ha dedicat sobretot a la música purament electrònica, tot i que ha principis dels 80, va tenir una època new romantic, i en els inicis de la seva carrera, s'havia dedicat al rock i al punk, i va ser membre fundador d'Ultravox, abans que aquests aconseguissin l'èxit comercial. També va fer els estudis d'enregistrament “The Garden” on s'ha enregistrat grans discos de la música electrònica. La cançó que poso avui, és d'aquesta època new romatic, i malauradament el so, no és molt bo, però, és el que hi ha.

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 1981
Àlbum: The garden


Senzill: Europe After the rain.


2 comentaris:

btretze ha dit...

Quan he vist el nom he pensat "em sona, però no sé de què". Segurament deu ser per ser un dels membres d'Ultravox, però la veritat... La vols saber? No el coneixia (tothom assegut i decebut).

A veure si trobo una estona per a investigar, que últimament només faig que anar amunt i avall i no tinc temps de res. La cançó que has posat, per això, no m'acaba d'agradar. Buscaré altres èpoques si de cas :)

música: ni temps ni espai ha dit...

Segurament et sona pel documental "Synth britannia".

Decebuda, tu? o decebut jo? per?

És un mestre, i està a l'alçada històrica de Gary Numan, encara que pel meu gust, molt millor en tots els aspectes.

La música electrònica no seria el que és, sense el LP (pufffffffffff "LP"!!!!) "METAMATIC". Per mi, un disc tant imprescindible com "Man Machine" de Kraftwerk.

Salutacions.