dissabte, 12 de novembre del 2011

CHIMO BAYO - Así me gusta a mí

12/11/2011:

Abans que em passi com sempre, començo a parlar dels propers esdeveniment de caire musical que m'agradaria destacar. En aquest cas, és el torn d'en Chimo Bayo, que el proper 26 de novembre, actua a la Sala Salamandra de l'Hospitalet del Llobregat. La veritat, és que des de que vaig començar a fer aquest blog, són molts cops els que en Chimo Bayo s'ha deixat veure per Barcelona, i això vol dir que té el seu públic. Deu ser un públic que ja ha superat la estupidesa i l'snobisme, i és capaç de donar reconeixement a personatges com en Chimo Bayo, que podríem dir que no “vesteix” de prestigi. I sense anar més enllà del que és, en Chimo Bayo va tenir els seus grans moments, i personalment sempre he pensat que el seu èxit més important, “Así me gusta a mí” és una gran cançó, i força efectiva quan estas envoltat de llums de colors, so atronador, i gent ballant per arreu. A mi, aquesta cançó sempre m'ha motivat prou, i aprofito aquesta ocasió per reivindicar-la.

Aquesta cançó, també em porta al cap el record d'una . . . mmmmmmmm . . . “novia”!?!?!?!?!?!, que gaudíem de llargues nits de ball “electro” sense parar i aquesta cançó ens agradava particularment. A mi, que estava enamorat, la cançó, quan deia allò de “esta si, esta no, esta me gusta me la como yo” sempre pensava que era un moment de complicitat amb aquella noia, i que la cançó també es referia a que jo de totes les noies del antre on érem, escollia a la meva “amiga”. Ella, que passava bastant de mi, entenia el sentit real de la cançó, que no era un altre que el consum de substancies psicotròpiques de caire químic, i a les que ella era bastant aficionada. La veritat és que quan un està enamorat, és força imbecil i ingenu, i jo per aquells dies, ho era, i molt.



I per últim, el que aquesta cançó ens explica és que cal escollir, i d'aquí pocs dies, hem d'escollir, i ho hem de fer, entre els culpables directes de l'actual crisi econòmica i de valors (CyU, PsoE i PP) o uns altres, que mai han tingut poder real. La cosa és clara. Hem d'escollir, ja que si no ho fem, el que en realitat fem, és escollir als tres “magnífics” de les grans fortunes. I per tant, si volem canviar alguna cosa, hem d'escollir un altre cosa que no siguin aquests tres partits polítics, que ens han dut al desastre total, i lluny de posar-hi solucions, el que plantegen, és aprofundir encara més en les seves males decisions. Si els votes a ells, o votes nul, o votes en blanc, o no vas a votar, és com si els votessis a ells. Ves a votar, i dona l'oportunitat a uns altres, que pitjor, segur que no ho fan. Així doncs, ja sabeu, “esta no, esta no, y esta no” i a partir d'aquí, “esta si” que només podem millorar.

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 1991
Maxisingle: Así me gusta a mí