dijous, 17 de juny de 2010

ROXY MUSIC - Same old scene

16/06/2010:

Avui és un bon dia per parlar d’Helvetia, però enlloc d’això parlaré de Roxy Music. El primer que m’he preguntat és si Roxy Music tenen alguna cançó que es tituli “Fúria suïssa” o “Orgull helvètic”, “Puntdonor suís”, “Dels Alps a la glòria”, “Coratge i formatge” etc, però no n’he trobat cap. Així que ens haurem de conformar amb el repertori que tenen.

El motiu de parlar de Roxy Music, és el seu proper concert a Barcelona dins del Sònar. Roxy Music, des del meu punt de vista, és un grup sobrevalorat, però tot i això cal reconèixer que van tenir una gran influència entre la música que es va fer als anys 80 del segle passat (evidentment) tot i que ells van començar a principis dels 70’s.

Un exemple d’aquesta influència, per mi és el seu disc “Flesh and Blood” que sense ell, segur que la música d’aquell temps hagués estat molt diferent. I també cal remarcar la importància dels components del grup. Per una banda tenim a Brian Eno, innovador entre els innovadors. A Brian Ferry, tot un estil propi com cantant, tant a l’estudi, com a sobre d’un escenari o davant d’una càmara. I en Phil Manzanera, que també te un currículum d’aquells que impressiona, però que alguns sempre li agrairem la seva feina amb Heroes del Silencio. I personalment, un dels músics “secundaris” de Roxy music, en Gary Tibbs (el baixista de la cançó que penjo avui) també em porta molts records de la colla amb la que anava allà pels anys 80’s.

La cançó que penjo avui, és per mi una clara mostra de cançó perfecte i que mai passarà de moda. És una d’aquelles cançons que m’han marcant un abans i un desprès. De fet, és una d’aquelles cançons on un home, se la juga (si enteneu això, és que ja teniu una edat i vèieu massa televisió). M’agradaria destacar alguna cosa en concret de la cançó, però és que tota ella és perfecte i excel·lent..

Ah!!! Per cert. Us he parlat de Suïssa i Sud-àfrica i .......?

Si escolteu aquesta cançó, s'hauria de fer amb els llums tancats i amb el so a tota canya.

ANY: 1980
Àlbum: Flesh and Blood

Senzill : Same Old Scene

Més cançons i més informació.

5 comentaris:

Brian ha dit...

Pos jo si que he parlat de Suïssa :)
De Roxy Music, justament avui també he pensat en penjar alguna cosa ja que n'han estat parlant a la radio ... a vore si pel cap de setmana m'espabilo.
Si, m'agrada aquesta cançó, però el que més m'agrada d'ells son els primers LPs. Encara ara recordo el primer dia que un company de classe em va gravar una recopilació (fet per ell) de les primeres cançons , quan jo només coneixia les mes famosos - Avalon, Oh Yeah etc - i quan vaig sentir Song For Europe per primer cop, no havia sentit mai abans una cosa pareguda! Wow!

Visca Suïssa! A Tortosa s'han vist algunes samarettes, i ahir es van sentir coets :)

música: ni temps ni espai ha dit...

Hola.
És que m'he proposat no parlar del mundial. A veure si ho aconsegueixo!!!!!!!!!

I de Roxy Music, a mi només m'agraden coses molt puntuals, tot i que el disc del que parlo, és brutal.
Salutacions.

Jordi Vàzquez ha dit...

"Same old scene" és una de les obres mestres del pop. A vegades penso que, després d'algunes peces de Roxy Music, només podia venir la decadència.

Jordi Vàzquez ha dit...

"Same old scene" és una de les obres mestres del pop. A vegades penso que, després d'algunes peces de Roxy Music, només podia venir la decadència.

música: ni temps ni espai ha dit...

Molt benviggut Jordi. Una alegria veure't per aquí.
És cert, que Roxy Music en algunes cançons van posar el llistó ben alt.
Salutacions.