dissabte, 20 de novembre de 2010

HEAVEN 17 - (We don't need this) Fascist groove thang (Live 2010)


20/11/2010
Avui es compleixen 35 anys de la mort del dictador, i encara tenim records d’ell per moltes parts de casa nostra. És greu que encara quedin records d’aquest senyor, a Espanya, però que en quedin a Catalunya, és un cas de manicomi o de masoquisme. Aquest senyor va manar durant 40 anys gràcies al poder de la força i arravatant el poder a un govern escollit democràticament. Per tant aquest senyor, manava de la mateixa manera que ho fan el delinqüents i així s’hauria de tractar a la nostra historia (i a la espanyola, també)

Doncs aquest senyor va encarregar per glòria seva, una escultura que va posar al riu Ebre en el seu pas per la població de Tortosa, i avui 35 anys després de la mort del tirà, aquesta estàtua encara hi és. Hi han plataformes cíviques que lluiten per treure la escultura feixista del carrer i posar-la a un altre lloc (a un museu per evitar que oblidem el horror feixista, o directament, que es destrueixi. El meu amic Tannu Tuva ho explica millor.

Doncs no pot ser, ja que l’alcalde de Tortosa, ha decidit amb “seny” no treure-la, per no ferir susceptibilitats, per recordar a tothom que hi va haver una època fosca, i . . . per mil motius, que només ell es creu. Cal dir, que la escultura, continuarà al seu lloc, gràcies als vots favorables de PP, i de CiU. Sí, sí. De CiU. Aquells que ara diuen “Una Catalunya millor”. Aquells que mentre són a la oposició són els que tenen més empenta i els que es mantenen ferms i el més catalans dels catalans, però ja hem vist que abans, i ara encara també, són força conservadors, sobretot en el estat de la relació entre Catalunya i Espanya. La setmana que ve, ens toca decidir quin tipus de president volem, i tindrem, el que ens mereixem.

La cançó per acompanyar l’aniversari del dictador i la meva protesta per la conservació d’un monument feixista, és “(We don’t need this) Fascist groove thang” de Heaven 17. Un grup de Sheffield que va publicar el seu primer treball al 1981, amb un disc brutal, i carregat de “alguna cosa més que música”. Penjo la cançó en un directe d’aquest mateix any. La cançó és d’aquelles que quan comença, penses que massa soroll per tant poca cosa, però quan acaba la cançó, te’n adones que estàs movent tot el cos.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, I el so a tota canya.

ANY: 1981
Àlbum: Penthouse and Pavement

CD Single: (We don’t need this) Fascist groove thangANY: 2010

(We don't need this) Fascist groove thang (Live 2010)


Més cançons i més informació.

2 comentaris:

Brian ha dit...

De les moltes coses incomprehensibles de la politica per mi, aquest tema ja em sobrepassa! No entenc res. No entenc com l'alcalde de Tortosa pot dir allò que esta dient (i ha quedat bé escampat, TV3, Cat Radio, prensa nacional i estatal, a ningu li quedi dubtes de quina imatgen ens ha donat de Tortosa!).

Felicitats per l'apunt, i gràcies, a vore si entre tots podem estirar i fer-ho caure .... a Tortosa la campanya continuarà (jo avui en torno a parlar al meu bloc - i el nostre alcalde també, aqui http://lamarfanta.blogspot.com/2010/11/tribuna-monument-o-parlament-article-de.html )

música: ni temps ni espai ha dit...

El tema dels politics sempre ha estat de difícil comprensió, però en el cas de CiU i del PSC, per mi, és increible.
Salutacions.