divendres, 30 d’octubre de 2009

DEPECHE MODE - Corrupt

30/10/2009


Sembla ser, que últimament la corrupció ens rodeja per totes bandes, i cada dia, ens despertem pensant quin serà el cas que es destaparà aquest dia. Només per fer una mica d’inventari, recordaré el cas del Palau de la Música Catalana, on els seus responsables, aprofitaven tot tipus de subvencions, per lucrar-se i per tenir a alguns polítics en deute, deixant-los diners pel finançament més o menys descarat dels seus partits polítics.

Per un altre banda, tenim un cas de corrupció urbanística que de moment, estan imputats l’alcalde de Santa Coloma de Gramenet (PSC), i dos històrics membres de CiU. Sembla que d’aquí poc també poden caure altres alcaldes, sembla que l’ex-alcalde i l’ex regidor d’urbanisme de Sant Andreu de Llavaneres (PP i PSC respectivament) I finalment avui ha començat a sentir-se que el cas també pot estar a Lleida.

I Ses Illes no es queden curtes, tot i que allà, sembla que això de la corrupció és un cas constant.

Però al país veí, la cosa també està ben plena de casos de corrupció. L’alcalde de El Ejido, la població més rica del país veí, també ha rebut la visita de la policia per registrar el seu despatx. I el Partit Popular, amb el cas Gürtel, tenen sota sospita a la meitat del Partit.

Recentment a Itàlia, el seu President, en Berlusconni, també ha estat esquitxat per assumptes de dubtosa ètica, però també és una cosa típica d’ell. A França també ha passat alguna cosa, i no fa gaire, a Anglaterra es va destapar l’escàndol de les dietes dels parlamentaris, inclòs el seu primer ministre.

I els meus estimats Depeche Mode, també parlen de corrupció, però d’un altre mena de corrupció. El cert és que fa unes setmanes que estic escoltant el seu últim disc, i és ple de cançons bonissimes, entre elles “Corrupt”, que és tan bona, que no sabia com fer-m’ho venir bé, per penjar-la. Ara Ja ho he fet. Per cert, a la versió “de luxe” de l’últim disc, hi han bonus track, que són senzillament genials. Us les recomano. De moment, una mica més de corrupció, que últimament, està molt de moda.

Ja sabeu, llums tancats i el so a tota canya.
Que en gaudiu.

ANY: 2009
Àlbum: Sounds of the Universe
Àlbum: Sounds of the Universe (Deluxe Box Set Edition)


Corrupt